Skocz do zawartości

Rowery

132 odpowiedzi w tym temacie

#41 Komar

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 258 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 22:53

Twardy oglądając Twoje foty , bardzo podobne klimaty są u mnie w Karkonoszach

To jest chyba najlepsza trasa do bicia rekordów prędkości , ja na swoim złomie rozbujałem się do 78 km/h ale na V-Break'ach nie było już czym hamować , zjazd około 5 km start na przełęczy 1200 m n.p.m i do Przesieki 500 m n.p.m. Najlepiej zjeżdżać w brzydką pogodę :) nie chodzi w tedy tyle osób. Ładne traski są grzbietem Karkonoszy droga przyjaźni około 20 km z Szklarskiej Poręby do Karpacza.

Dołączona grafika

#42 PAKA.com

Mistrz Placków

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1 593 postów

Napisano 05 września 2009 - 15:46

Ja bez dopalaczy nie ogarniam.....iks de.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#43 BOBSON

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 16 postów
  • Miejscowość:Kielce

• BF2 GUID - BOBSON(POL)

Napisano 22 marca 2010 - 22:51

a mam pytanko...Interesuje się ktoś MTB-ami?? Bo obecnie mieszkam w UK i troche nudzę się po pracy ,a chciałbym pojeździć :) ...górek dużo nie ma ale zawsze do pracy można jeździć :) ...więc muszę coś sobie kupić :) .

#44 PAKA.com

Mistrz Placków

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1 593 postów

Napisano 22 marca 2010 - 22:57

No to sobie kup: )
A może sprecyzuj ile chcesz wydać,rama na trzy sezony czy jeden,do jeżdżenia czy do napędzania,bo tak to nic nie doradzimy.
Dołączona grafika

#45 RALFIK

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 405 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz

• BF2 GUID

Napisano 22 marca 2010 - 23:03

http://www.allegro.p...view=Poka%C5%BC

Wszystko zależne ile chcesz kasy wydać. Zgłoś się do Paki albo lepiej do ExMariana oni sie na tym znają ;)

#46 BOBSON

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 16 postów

• BF2 GUID - BOBSON(POL)

Napisano 23 marca 2010 - 00:51

interesuje mnie cos do 1700zł ...do jazdy po górach i po ulicach:)...coś takiego http://allegro.pl/it...super_cena.html lub http://allegro.pl/it...super_cena.html tylko teraz....różnice?!który lepszy?!

tylko model XL żeby nie było ,że sobie taką eMkę chcę kupić:P

#47 PAKA.com

Mistrz Placków

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1 593 postów

Napisano 23 marca 2010 - 09:02

Tą,tym chcesz jeździć po górach????
Mistrzu to się nie nadaje do wycieczki dłuższej niż 20 min.
Chyba ,ze masz odlewany ze stali kręgosłup.
To rama trialowa,stalowy kręgosłup ,stalowe uda ,stalowa technika..inaczej kasa w błoto i męka.
Dołączona grafika

#48 BOBSON

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 16 postów

• BF2 GUID - BOBSON(POL)

Napisano 23 marca 2010 - 20:17

hehehe widziałem ,że w PL małolaty po górach szaleją na takim czymś podobnym więc pomyślałem,że się nadaje:)...A jeżeli chodzi o forme to fakt:D...źle jest:D.hehehe to co możesz polecić??

#49 marian1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 54 postów
  • Miejscowość:leżak :51o35' N kanapa: 19o08' E :D:D

• BF2 GUID - exmarian.pl

Napisano 25 marca 2010 - 10:03

ważne , rower musi być dopasowany do twojego wzrostu to jest podstawa do komfortu jazdy ,
lepiej zakupić jakąś używaną maszynę w tej cenie , za 1700 kupisz coś na podstawowych częściach , lepiej popatrzeć na lekko używane i ewentualnie coś dołożyć , rzeczy typu łańcuch koronki zębatki się zużywają i niestety na to nic nie poradzisz , tak że co roku i tak musisz to luknąć i ewentualnie zmienić ,
http://allegro.pl/it...s33_okazja.html
dla przykładu to jest fajna maszynka w niezłej cenie
jak mieszkasz w uk to możesz też poradzić się u mojego znajomka , mieszka i pracuje w sklepie rowerowym na wyspie jersey , może akurat będziesz miał tam blisko
Dołączona grafika

#50 PAKA.com

Mistrz Placków

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1 593 postów

Napisano 25 marca 2010 - 10:27

Powrót syna marnotrawnego nastał....cześć Mario.
No ...i teraz już masz Pr0 do dalszej dyskusji Bobsonu.
Pokaż mu Mario na jakiej maszynce śmiga Świątek...;0
Dołączona grafika

#51 BOBSON

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 16 postów

• BF2 GUID - BOBSON(POL)

Napisano 25 marca 2010 - 19:09

hahahaha to dobrze ,ze ktoś pro jest :D ...co do mojej ,,postury ,, to mam jakieś 180cm wzr,jakieś 76kg wagi :D kolor oczu tez??:P Jeżeli chodzi o części to wiem,że mniej więcej jest lepiej co roku wymieniać...A może jest lepiej kupić ramę i samemu dokupić lepsze części na których się nie zawiodę:P...Według swojego gustu i portfela :D...tak jak na ostatnim rowerku gdzie mi rama pękła...:((?!

#52 RALFIK

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 405 postów

• BF2 GUID

Napisano 25 marca 2010 - 20:04

Bobson jak tak zrobiłem: najpierw rama, a później każda śrubka osobno dokupywana według własnego uznania. Będziesz miał dokładnie to co chcesz ale trochę w ten sposób się przepłaca ;)

#53 marian1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 54 postów
  • Miejscowość:leżak :51o35' N kanapa: 19o08' E :D:D

• BF2 GUID - exmarian.pl

Napisano 26 marca 2010 - 10:21

aktualnie jedyne to co posiadam na stanie z nowych to :
http://velo.pl/www/rowery/?id=430
rowerek nie przejechał ani kilometra , osprzęt taki jak na stronie producenta , kolor czarny [ zeszłoroczny model ]
rozmiar ramki 19" czyli przy wzroście 180 charakterystyka jazdy bardzo sportowa , nisko pochylona , jeśli chcesz większy komfort to celuj w ramę 20-21"
części jak na jazdę amatorską są naprawdę ok , może amortyzator jedynie amortyzator nie jest rewelacją ale niestety w tej cenie przy nowym rowerku nic sensownego się nigdy nie znajdzie , z czasem mozna to zawsze zmienić ale trza się naszykować na wydatek min 1000 zł
cena po kosztach zakupu na tą chwilę chyba 1600zł cena sklepowa 2400 [ dlaczego taka niska ?? bo był to nieudany prezent wielkanocny w tamtym roku mojego znajomego ]
na chacie mam jeszcze pare szt . innych rowerków ale są to rowerki przechodzone , co nie znaczy ze są ruiny , są naprawde w dobrym stanie
jak będziesz zainteresowany to pisz ,
tak jak mówiłem w anglii na jersey mam znajomego więc pewnie na tą wyspę dostawa gratis , ewentualnie możesz skontaktować się z nim , moze on coś znajdzie ci w rozsądnych pieniądzach , gg na mogę podać na pm.
Dołączona grafika

#54 RALFIK

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 405 postów

• BF2 GUID

Napisano 26 marca 2010 - 10:56

Bobson bierz ten rower za nim Exmarian z cena się rozmyśli :D

#55 Loopi

Nowicjusz

• Zbanowani
  • Pip
  • 69 postów

Napisano 28 marca 2010 - 14:44

yo

ja tez   mam zamiar kupic rowerek do 2000zl i zastanawiam sie czy nie składać samemu  hmm?

rower ma być do jazdy po ulicach czyli crossowy 
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#56 gienek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 28 marca 2010 - 19:18

Też na lato coś chcę zakupić,ale nie wiem jak to będzie z pracą ,a co za tym idzie z pieniędzmi :)

#57 Arti_86(pl)

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 463 postów
  • Miejscowość:Sochaczew/Warszawa

• BF2 GUID - Arti_86(pl)
    BF3 GUID - Arti_86pl

Napisano 27 czerwca 2011 - 23:39

Troszku odświeżę temat.:DDD

Budżet : 1500-1800 zł max.

Teren: umiarkowanie trudny, lasy, polne drogi, polskie drogi usiane dziurami itp.

To co wyszukałem:
http://www.kross.pl/...HEXAGON_V8.html
http://www.unibike.pl/evolution.html
http://www.rowerymer...wer-merida.html
http://www.rowerymer...wer-merida.html

Od razu warto wspomnieć, że co do specyfikacji technicznych to jestem zielony. Coś tam wyszukałem w necie odnośnie osprzętu ale między choćby pierwszymi trzema nie jestem w stanie wskazać faworyta w kat. Cena/Jakość.

Jakieś sugestie, propozycje?
Dołączona grafika

#58 PAKA.com

Mistrz Placków

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1 593 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 00:09

Sugeruję dołożyć drugie tyle..... :D
a na poważnie ...TFS 100...czyli ta droższa Mera..bo ma lepszy eqipment.
Ramy Mery są nie do zdarcia..wszystko inne co popsujesz ..wymienisz.
dziwi mnie jedno..brak tarcz do hamowania..co jest już standardem na w tej klasie...
ale nie u nas.
Dołączona grafika

#59 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 11:34

Cytat

Jakieś sugestie, propozycje?
Wzrost.

Hexagona odpuść, niewygodny, rama jest średnia jeżeli chodzi o wymiary. Płacisz za osprzęt, hydraulika deore :>

Unibike jest ok, tani bo nie płacisz za marke, nie znam jednak nikogo kto by go ujeżdżał więc pieron wie jak z jazdą na nim.

Merida z tych co podałeś bedzie najlepsza "a na poważnie ...TFS 100...czyli ta droższa Mera..bo ma lepszy eqipment." kij z osprzetem, TFS to sa już dobre ramy, nie rozpadną sie po 10000km :)

Osobiście jeszcze zastanowiłbym sie nad http://www.rowery.le...=1&id=1&pid=228 , tutaj masz zajebistą rame i ok osprzęt.

Cytat

dziwi mnie jedno..brak tarcz do hamowania..co jest już standardem na w tej klasie...

Tylko po co te tarcze? :D

#60 Mlody

Placek

• Battlefield 4
  • PipPip
  • 375 postów
  • Miejscowość:Rogowo/Bydoszcz

• BF2 GUID - Mlody2006
    BF2142 GUID - Mlody2006

Napisano 28 czerwca 2011 - 14:24

No właśnie na rowerek to trzeba wsiąść i zobaczyć co i jak. Popatrz też na Gianta bo całkiem fajne rowerki robią. Ja nie narzekałem a parę km nim wykręciłem. Podstawa to nie brać środkowego/tylnego amortyzatora. Jakiś fajny amor przedni i biegi firmy Shimano. Jak lubisz loga i chcesz +15 do szpanu, to Deore a najlepiej Deore XT. Które faktycznie nie różnią się od tańszych jeśli chodzi o parametry techniczne a jedynie cena wyższa. A ci co zaczną pierdzielić ciiiii, bo nie chce mi się tłumaczyć.
To tak pokrótce.

P.S.
JeY tarcze właśnie dają kolejne + 15 respektu i +5 szpanu. A tak to tylko wyższe koszty eksploatacji.
No i dla negujących wiem standardowe V-braki nie hamują tylko ja mam wizję. I te moje jakieś cudowne.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych