Anza klasyczny przyklad aparatu na film zwojowy 120,bez swiatlomierza,prawdopodobnie bez dalmierza(czyli ustawiania ostrosci).Jak sie nudzisz to podjedz do mnie do zakladu(mieszkasz w Wawie) to Ci powiem co i jak.Niestety bez swiatlomierza sa to zdjecia raczej na chybil trafil.Ale na polce jako zabytek niezle sie prezentuje.
Kuba nie wiem jakie parametry masz przy robieniu zdjec(przyslona) ale i tak widac ze swiatlo za ostro Ci jedzie po twarzach.Skoro nie mozesz sie odsunac z lampami sprobuj je bardziej rozproszyc(moze jakas fizeline dac dodatkowo na softboxa lub druga biala nakladke).Ale z tego co widze po zdjeciu to raczej nieduzo widac swiatla lewego(bylo lekko z przodu aby wyrownac swiatlo na twarzy).Moja teoria byla aby swiatlo stalo calkowicie z lewej strony:)
A. Lampa ekspozycyjna(czyli tyle aby prawidlowo naswietlic)
B. Lampa uzupelniajaca,rozswietlenie cienia pod oczami i nosem
C. Kontra na wlosy strumien swiatla prostopadly(tylko wlosy)ile tego swiatla to niestety musisz widziec
W sumie to jest zblirzenie twarzy a zdjecie podstawowe jet jako calos wiec i tak nie ma sensu rozpatrywac to jako portretu

) ale mimo wszystko to ustawienie spokojnie zapewni Ci jako taki komfort pracy:)
Co do bliku w oczach to wszystko zalerzy od ustawienia modela wzgledem lamp.Nie jest oczywiscie regula aby blik byl ale przy zdjeciach artystycznych(nie prosto w pysk)warto aby byl(jest to jakis element dekoracyjny oczywiscie nic na sile:))Przy twoim akurat zdjeciu ten blik powinna spowodowac lampa lewa.