Fotografia
Rozpoczęty przez MZK, 08 sierpnia 2008 - 12:23
3889 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 grudnia 2010 - 10:28
Nie powiem nic na temat jpg2000 bo go nikt tu na razie nie uzywa albo po prostu nie zwrocilem na to uwagi:))
Co do ostrzenia to jestem tego wielkim przeciwnikiem,przeciez na analogach jak sie robilo to raczej mozliwosci ostrzenia nie bylo,po prostu tak sie robilo zdjecia aby byly ostre a przeciez szklo stosujemy w cyfrze takze wiec robmy ostre zdjecia:)
Przykladowo fotka z G9 bez zadnych kombinacji a zrobilem z tego wydruk 70x100 cm(Kuba widzial)zreszta wszystkie te zdjecia studyjne co ogladales Kuba u Jarka w studio to tez nie byly ostrzone.
Co do ostrzenia to jestem tego wielkim przeciwnikiem,przeciez na analogach jak sie robilo to raczej mozliwosci ostrzenia nie bylo,po prostu tak sie robilo zdjecia aby byly ostre a przeciez szklo stosujemy w cyfrze takze wiec robmy ostre zdjecia:)
Przykladowo fotka z G9 bez zadnych kombinacji a zrobilem z tego wydruk 70x100 cm(Kuba widzial)zreszta wszystkie te zdjecia studyjne co ogladales Kuba u Jarka w studio to tez nie byly ostrzone.
Napisano 07 grudnia 2010 - 19:17
To zdjęcie jest mało ostre w dodatku średnio mi się podoba
Nie wiem jak to jest ale znam dużo ludzi mających ogromną wiedzę na temat fotografii, a nie przekłada ona się w pełni na efekty prac. Tak szczerze z mojej strony
Napisano 07 grudnia 2010 - 19:55
Bo to jest 100 % real fota Smiter. ja też nie mam oka by dostrzec i w pełni ocenić walory danego zdjęcia.
Bo diabeł tkwi w szczegółach, za krótko w tym siedzę jeszcze.
Ostrość jest w sam raz i światło też do tego blink na włosy i tło również ładnie gra.
Do tego kwadratowy kadr. ja jeszcze chyba niczego nie mam w kwadracie. ciężko coś dopasować do tego.
Olo foty Jarka to maskara, do tej pory opowiadam Ani:))
Bo diabeł tkwi w szczegółach, za krótko w tym siedzę jeszcze.
Ostrość jest w sam raz i światło też do tego blink na włosy i tło również ładnie gra.
Do tego kwadratowy kadr. ja jeszcze chyba niczego nie mam w kwadracie. ciężko coś dopasować do tego.
Olo foty Jarka to maskara, do tej pory opowiadam Ani:))
Napisano 07 grudnia 2010 - 20:14
Ot kolejna chałturka aparatem
Napisano 07 grudnia 2010 - 20:31
Niektóre twarze aż się proszą na foto. Dziołchy jeszcze są na profilu plastyczny i są bardzo chętne
Wejście na salę 3 razy robiliśmy. Z resztą 9 minut nagrania trwało 3h
Napisano 07 grudnia 2010 - 22:20
Sky, filmik bardzo mi przypomina nasze różne klasowe małe produkcje jak i filmy 4fun które robiłem z kumplami więc się to na pewien sposób fajnie ogląda 
90s, Twoja akcja z młotem na początku kozak ;D Wiesz, że ja Cie już rezerwuje na jakąś sesję ?
90s, Twoja akcja z młotem na początku kozak ;D Wiesz, że ja Cie już rezerwuje na jakąś sesję ?
Napisano 08 grudnia 2010 - 12:46
Pomyślę i mam nadzieję, że zorganizuje coś super
Zależy jeszcze od tego kiedy byś odwiedził Polskę ;p
Napisano 09 grudnia 2010 - 10:08
Ze zdjęciami 90 w filmie zaszalałeś. W waszym regionie przed weselem w piątek są butelki
Napisano 09 grudnia 2010 - 21:17
Napisano 09 grudnia 2010 - 22:21
No i wywołałem pierwsze 4 zdjęcia.
Wnioski:
- za jasno ustawiony monitor
- za blade kolory
Tak poza tym to chyba jest ok
Wnioski:
- za jasno ustawiony monitor
- za blade kolory
Tak poza tym to chyba jest ok
Napisano 10 grudnia 2010 - 01:19
Ja kiedyś sobie skalibrowałem, przyszła mama i zmniejszyła jasność, bo jej w nocy za bardzo świeciło xD
Napisano 10 grudnia 2010 - 13:31
Dlatego moi rodzice mają swoje komputery
Napisano 12 grudnia 2010 - 14:28
Drugie zdjęcie dość ciekawe (w zasadzie z racji tego, że miałeś dobre światło).
Jak by tam jeszcze wdrożyć trochę obróbki to byłoby fajnie;)
Jak by tam jeszcze wdrożyć trochę obróbki to byłoby fajnie;)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych