Już jestem, w pracy niestety nie udało mi się odpisać.

Najpierw Sky, patrzyłeś na cenę tego Lumixa, po pierwsze to ona mnie przerasta a po drugie to będzie on u większości wkrótce dostępny.
Chciałem aby aparat był do wszystkiego, tzn dobrej jakości filmy oraz zdjęcia, lecz teraz widzę, że taki zestaw jest poza zasięgiem.
Lecz jak mówi powiedzenie, jak coś do wszystkiego to jest do niczego. Jak go teraz nie kupie to już nie prędko lub nigdy, wkrótce ślub potem bejbik i raczej nie będę w stanie tyle uzbierać.
Interesuje mnie oczywiście zestaw pucha plus szkło i pewnie w tym rtv euro. Jedna 50d jest u mnie w Opolu za 3k tylko, że samo body ale co niego dokupić no i ten zestaw za 3800 we Wrocku.
Chcę kupić aparat raz a dobrze, nie stać mnie na słaby zakup a potem go wymieniać. Wiadomo jak na początkującego musi być w miarę łatwy w obsłudze, mam też zamiar wybrać się na warsztaty 8 godzinne z podstaw fotografowania.Czytałem, że nowa modele 550/60 słabo łapią ostrość na krańcach matrycy w porównaniu do 50.
Czy warto rezygnować z video na rzecz lepszych zdjęć. Mam zamiar focić tak jak napisał cleshu, u cioci i zdjęcia plenerowe portrety i krajobrazy a w przyszłości może i te robale.