Skocz do zawartości

Fotografia

• Nie możesz odpowiedzieć
3889 odpowiedzi w tym temacie

#2681 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 09 września 2011 - 10:33

Cytat

Trzecia sprawa cenie sobie krytykę ale zauważyłem że niektórzy krytykując jedynie chcą zabłysnąć swoją inteligencją i na siłę szukają do czego się przyczepić.
Co ma inteligencja do jak to nazwałes przyczepiania sie?8| No co ma? Po za tym mylisz krytyke z "własnym zdaniem". Nie pisze, to jest fe to jest be, albo "ja bym to zrobil tak", tylko podsuwam pomysł jak ja bym widział inne foto - rzecz gustu.

Cytat

M@T odpal zamiast paitna standardowe ustawienia monitora bo ewidentnie masz go na 100 % jasności co pod gry ustawiłeś na pewno.
Pracuje na laptopie na którym gram w jedynie angry birds, zapewniam - do tego nie potrzeba zabwy jasnością ani kontrastem.

Cytat

ak więc jak chcesz bym brał to co piszesz na poważnie to pokarz że warto poprzez swoje zdjęcia a nie pieprzenie gdyby baba wąsy miała to byłaby dziadkiem.
:OTo trochę tak jakby mi rezyser powiedział, "wez k*** nie krytykuj mojego filmu jak sam robisz miernote (badz ich nie robisz - w moim przypadku) - sorry fotografia to nie moja bajka, nie zajmuje się tym nawet amatorsko, ot pstryknę sobie konika bo mi sie podoba, pajaka, fotke z wakacji i tyle. Nie broni mi to jednak na forum ocenic pracy fotografa tak jak na filmwebie ocenic filmu. Jezeli sie nie godzisz z moim zdaniem/ew. krytyką to
1.Nie czytaj moich postów.
2. Dawaj foty tylko na fora fotografów.

Wynika z tego też jedna wazna rzecz, moja krytyka nie będzie "tam masz światło żle ustawione bo kąt padania na powierzchnie skóry powoduje dziwne rozproszenie światła na krawędziach" itp itd. Olo, Ty, MzK, Mojwa, Puszek macie już pewne zboczenie kazda fotke oceniając nie tylko pod względem jej walorów estetycznych ale i technicznych - normalne. Ale nie warto zamykac się na opinie pozbawioną technicznego, bełkotu w prost z kuchni - oo on nie pstryka to uja wie". Tak nie wiem jak swiatlo ustawic, nie wiem jakie pozycje sa ok jakie nie, jak dobrac parametry, ale potrafie ocenić zdjęcie pod względem czysto artystycznym. A jak Ty widzisz w tym "ostra" krytyke to nic na to nie poradze:>

Dziwne masz podejście, tak jak filmy tak i fotografie lubie oglądac i byle gównem sie nie zachwycam ergo -> Jakieś tam wyczucie smaku i gust wyrobiłem, wyobrażenie o alternatywnym ujęciu. Choć jak już nie raz pisalem, portrety to rzecz która mi sie najmniej podoba w fotografii.

Ps: Mylisz Anze z Mojwą chyba. To taka moja opinia, nie krytyka, nie czepiam się a informuje.

btw http://www.andrzejdragan.com/

#2682 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 09 września 2011 - 11:34

Pierwsze ogarnij się z monitorem bo nawet u mnie na laptopie nie ma tego o czym piszesz, po drugie co twoje widzimisię ma wnieś do mojej pracy?

jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził, i jakbym słuchał takich opinii to jedynie 16 latki bym focił w komorze bezcieniowej.
Więc takie komentarze są pustym toczeniem piany bo sam mówisz że nie masz pojęcia na temat o którym się wypowiadasz i dajesz rady które twoim zdaniem i na podstawie wiedzy którą posiadasz mają poprawić zdjęcie.
weź swój aparat poproś koleżankę i zrób takie samo zdjęcie tyle że swoimi radami w tedy zobaczymy jak to będzie wyglądało.

I fotografia to nie film , a gadanie nie muszę być piekarzem by wypowiadać się o smaku pieczywa jest tylko i wyłącznie odnoszeniem się do swojego gustu, więc równie dobrze można je zamknąć w dwóch słowach,
podoba się lub nie i w obu przypadkach nic to nie wnosi do pracy innych.

A i po co pokazujesz mi dragana teraz mam robić takie portrety jak on?
Dołączona grafika

#2683 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 09 września 2011 - 11:56

Dobra widze, ze nie ma o czym gadać ;)

Co do Dragena, po to użyłem "btw".

#2684 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 09 września 2011 - 12:10

MZK mam też takie foto ale jeszcze nie obrobione, nie wiem czy by wiele zmieniło większe rozmycie chyba że już takie na maxa by się z tłem zlewały.
Ale wtedy nogi byłby dwa razy większe nieprawdaż:)? dla mnie fota miała być ostra, brak rąk uważam za największą jego wadę, a kompromis to by zdjęcie wykonać pod katem pokazując gorset i linie ciała łączącą nogi. ale wtedy już nie byłoby takiego efektu twarzy i byłoby to zupełnie inne zdjęcie.

Olo wyślę ci zapisanego rawa w psd zmniejszonego do 1600 bo to zdjęcie składa się z 3 fotek i trzy rawy musiałbym ci słać po 25mb każde

Dołączona grafika
Monika snow by Sanches90s, on Flickr
Dołączona grafika

#2685 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 09 września 2011 - 12:20

Wyświetl postUżytkownik 90s dnia 09 września 2011 - 11:34 napisał

I fotografia to nie film
Różni się tylko sposobem wyświetlania obrazu. Reszta praw dotycząca kreowania obrazu jest identyczna.

#2686 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 09 września 2011 - 12:38

Tak to prawda ale tutaj mówimy o kryteriach oceny, film innymi kategoriami się ocenia a fotografie innymi.
Dołączona grafika
Monika mask by Sanches90s, on Flickr

Fota byłaby super gdyby nie tak mocno poszło światło z tyłu
Dołączona grafika

#2687 Smiter

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 929 postów
  • Miejscowość:Kraków

• BF2 GUID - Smit3r

Napisano 09 września 2011 - 13:03

Wyświetl postUżytkownik 90s dnia 09 września 2011 - 04:11 napisał

I jakbyś tak samo krytycznie podszedł do swojej pracy jak do mojej to na pewno by to zaowocowało i nie jesteś pierwszą osobą która widzę że ostro leci po pracach innych a swoimi pracami nic nie reprezentuje.

O! Coś o mnie :D

Tak poza tym, moim zdaniem to te zdjęcia zalatują tandetą. To co wyszło z aparatu jest nawet spoko, kadry, kompozycja etc. No może te nogi czy ręce w jeden fotce nie było ok - ale o tym już była dyskusja.
Tak czy inaczej, czystość na minusie w Lr i blury na fotce nigdy moim zdaniem nie będą dobrze wyglądać. Niebieskie tło wygląda strasznie... Doklejane bardzo starannie ale i tak to widać. Przypomina się komunia, średnio to łączy się z taką laską. Odnośnie dziewczyny to pomijam, że mi się średnio podoba i jest do dziewczyna bez doświadczenia. Tutaj ogromny + dla 90s, bo najtrudniejszą robotę ogarnia sam. Przy tym czarno-białym średnio wyszły te blury i złudzenie krzywej twarzy. Dam sobie rękę uciąć że były lepsze zdjęcia. A to, że modelka, niedoświadczona osoba jak Jay (wel Mathev), wybrała to zdjęcie nie znaczy, że jest najlepsze. Ostatnie w masce już dużo lepiej - czarne tło. Ale dalej te blury... We wcześniejszych zdjęciach sztuczny śnieg, nie wiem na ile doklejany na ile pradziwy, ale w większości doklejany, bo kto dmucha na śnieg a ten leci równiutko w kółeczku :)

Podsumowując tutaj obróbka zepsuła sesję. Dodam, że robione pewnie 5dmk2 a on sam robi zdjęcia :) (wiem, nie robią same ale każdy wie ocb) A ten link co Jay dał z portretami facetów. 90s, moim zdaniem jesteś mistrzem w takiego typu fotografii i nie rozumiem czemu się dalej w tym nie rozwijasz :) Te fotki co masz na 1x... kosmos.

Na potwierdzenie słów nie podrzucę fotki konika, a obróbkę skóry http://img824.images...mg0175twins.jpg . Nie ideał ale moim zdaniem lepiej niż paćkanie blurem.

A Ty Jay, jeśli serio jesteś Mathev to dorósłbyś kiedyś... Bo to samo piszesz od 4 lat.

edit:
Zapomniałem dodać, że dobry makeup :)

#2688 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 09 września 2011 - 13:56

Tło nie jest doklejane, mam taki materiał który wieszam na tle białym ,materiał jaki stosuje się pod naszywki z drugiej strony bluzek, taka cienka tania tkanina, co do śniegu to te duże płatki i ten sypki są dorabiane reszta "naturalny" ale jakiś do d*py kupiliśmy bo parę garści tylko się udało zrobić z 3 puszek,stąd ratować się trzeba było pędzlami
Poza tym jaki kolor tam widzisz? biały? zdjęcie zlałoby się w jedność z białym futrzakiem. czarne? zdjęcie straciłoby na blasku. itd. można sobie gdybać

Co do linka który dałeś dla mnie za czerwono skóra wygląda zwłaszcza na lewym ramieniu tak samo "cipka się zrobiła z pachy powinien cień zmniejszy lub zostawić jak na oryginale,poza tym nie zawsze naturalny kolor skóry jest najatrakcyjniejszy.
Dołączona grafika

#2689 CH-Swider

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 437 postów

Napisano 09 września 2011 - 14:43

Niezła cipka pod pachulcem :)
Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

#2690 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 09 września 2011 - 16:40

Tak w ogóle to fajny konkurs jest http://www.optyczne...._-_konkurs.html
dziś ostatni dzień na nadsyłanie prac.
Dołączona grafika

#2691 Smiter

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 929 postów

• BF2 GUID - Smit3r

Napisano 10 września 2011 - 00:06

Ja już dawno kolorów, odcieni, przepaleń nie oceniam, bo po pierwsze co osoba to inny gust i co monitor to inna fotka :)

#2692 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 11 września 2011 - 14:00

myślałem, ze przemilcze ale jednak nie...
Szkoła poetów, dżizus, k**wa, ja pier**lę! Przez pięć lat, stron tysiące, młodość w bibliotekach, potem bida, bida i rozczarowanie!

czuje sie podobnie...

#2693 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 11 września 2011 - 14:07

Co aż tak źle Puszek?
Dołączona grafika

#2694 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 11 września 2011 - 15:00

chodzi mi o niektóre wypowiedzi i wysokość zmanierowania...
90s rób swoje dobrze ci wychodzi fotografią musisz się cieszyć a nie prezentować i być celebrytą...lans pozostaw innym ;-)

Cytat

Dodam, że robione pewnie 5dmk2 a on sam robi zdjęcia
toż to są jakieś szczyty

zamiast komentować i pisać o kiczu 90s popatrz na to co ty odpierdalasz, kim jestes i co sobą prezentujesz.
Poziom Twojej fotografii umarł już dawno, gdzie te foty co robiłeś kiedyś gdzie zajawa.
Przeglądam twoje foty na FB to mam wrażenie, że mój ojciec jak naparzał zdjęcia na automacie szlo mu to lepiej. Owszem do lansowania sie lustro i jakies szklo byle dlugie wystarczy, troche techniki i napierdalac ile wlezie foty, a dziewczyny, ktore po za fotografia swoich oczow, cyckow i wykrzywionych ryjow (czyt. dziubki) nie maja pojecia o niczym. To podniecają się jak małpa bananem. Ot wielcy znawcy.

Myślałem, że zmądrzejesz jednak d*pa. Nazywasz zdjęcia kiczem, kogoś kto Twoje średnie zaawansowanie bije na głowe.
Czemu do k**wy nie wrzucasz swoich fotek ? Bo tu amatorszczyzna czy nie ma przed kim sie lansować ? Lepiej wrzucić na fejsika niech sie śixy spuszczaja jakie robie zdjecia dupeczką?

Pomyśl czasem...
bo do Twojego lansowania brakuje Ci jednego... warsztatu i trochę samooceny i ogłady

heh i dlatego warto czasem rozdzielić kto jest "fotografem" od pasjonaty ;)
Marność nad marnościami i wszystko marność...

#2695 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 11 września 2011 - 15:36

Ostro:)

Dzięki Puszek, robię foty bo to lubię:) a czasami wychodzą lepsze i gorsze bo jeszcze nie pstrykam równo, poza tym eksperymentuje tak z kadrami światłem jak i z obróbką.
W końcu swoje prace więc czemu się nimi nie bawić na całego;)
Dołączona grafika

#2696 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 11 września 2011 - 20:37

pewnie lepiej eksperymentować niż zrypać od kogoś ;-)

#2697 Smiter

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 929 postów

• BF2 GUID - Smit3r

Napisano 11 września 2011 - 20:41

Czekałem na Twoją jakże emocjonującą wypowiedź, a ostatnie moje wywyższające się teksty to była jednak dobra prowokacja :D Jedyny szacunek jaki do Ciebie jeszcze mi pozostał to to, że zajawiłeś mnie foceniem i dużo pokazałeś. Dziękuję.

Piszesz, że sprzęt nic nie daje - to prawda, bo od kiedy sprzedałeś mi swoją czterdziestkę i kupiłeś sobie piąteczki, eleczki robisz coraz to gorsze foty. Filmy były fajne, parę kadrów też. W końcu umiesz robić fotki. Szkoda tylko, że jedno kopyto, te same kadry, pełno niedopracowań etc. Ale ja się wywyższam przecież, komentuje zdjęcia krytycznie, nie zważam na to, że robię lans i wiochę. To, że zmienił mi się obiekt fotografowania to źle? Mam całe życie robić to samo?

Nie wiem w jakim świecie żyjesz ale mam paru znajomych którzy czytają to forum "po ciuchu", bo kiedyś ich tu ściągnąłem i śmieją się z Ciebie i Twoich wypowiedzi na temat mojej osoby. Coś może w tym jest...

Nie wrzucam fotek, bo chce unikać Twoich wypowiedzi, którymi jak widać udowadniasz swój poziom. A czemu Ty nic tu nie wrzucasz? Lepiej na digusia dać zdjęcie, podniecić się ślepymi rewkami na 99% :D Już nie wypowiem się o tej ostatniej focie w czerwonej koszuli, bo oprócz ostrości to tam nic nie ma. Ta sama Angela od kilkuset fotek - mimo, że z innymi fotografami wypada o wiele lepiej.

Uchodzę wśród znajomych za bardzo skromną i krytyczną do siebie osobę. Nikt oprócz Ciebie nie zarzucił mi, że się lansuje, szpanuje, wywyższam. Jakoś dziwnie tylko Ty to zauważasz szczególnie, że oprócz bluzg na mój temat kompletnie uciąłeś kontakt. Jestem otwarty na krytykę, i chętnie bym chciał, żeby 90s mi pojechał po fotach. Co? Mam napisać, że jest "super!" oszukując go i siebie samego? Moim - jak już nie raz zaznaczam - skromnym zdaniem wg. Ciebie ja zawsze pozostanę Twoim uczniem. Słabszym fotografem. To mi bardzo pasowało, bo mieliśmy chyba dobre relacje. Problem wynika chyba w tym, że dopada Cię jakaś zazdrość - nie wiem o co... - której nie możesz opanować i wylewasz ją na mnie. Wszytko co zrobię jest źle, a sam w jednej focie walisz 5 rzeczy do których się do mnie dowaliłeś. Najlepiej było to widać jak Grzehoo był Twoim mistrzem makro, a w momencie jak się z nim spiknąłem to okazał się największym wrogiem już nie powiem jakie obelgi na niego jechałeś - nawet go nie znając. Po co? No żeby czasem Smiterek nie podłapał patentów od nowego kolegi i nie był lepszy od Mistrza Radka. Dziecinada...

Odnośnie zajawki to popatrz na siebie, a potem na mnie. I kto ma zajawkę? Kto foci parę razy w tygodniu? Tobie nawet nie chce się d*py ruszyć na makro, które przecież jest Twoją ogromną pasją. Ogarnij się Puszek, bo Ci chyba kasa strzeliła do głowy. I nie mów, że się nie zmieniłeś, bo nawet dziewczynę o włos nie straciłeś ;) Nie wspomnę, że nie masz żadnych kumpli - co było nawet widać jak dzwoniłeś po ludziach w ważnej sprawie i każdy z miejsca Cię zlewał. Coś w tym jest.

A teraz się pochwalę!!! :)) Ostatnio zdarzyło mi się być zaproszony przez jedne z lepszych amatorskich ekip w Krakowa do współpracy. Goście z ogromnym talenten i smykałką, pełni pasji a zarazem bardzo skromni i sympatyczni. Potrafią krytykować i dostrzegać dobre strony pracy danej osoby. Postawiłem ostatnio na rozwój. Nie robię zdjęć za kasę. Staram się pracować z profesjonalistami i rozwijać się. Nie podoba się? Trudno. Każdemu się może nie podobać z takich czy innych powodów. Szkoda tylko, że nie umiesz tego docenić, że foce jak foce i mi się CHCE. Mam fan z każdej sesji, nie wierzysz, popytaj znajomych jak już tak filtrujesz mojego fejsa.

Nigdy nie byłem znawcą tych wszystkich danych technicznych. Jakoś nie chciało mi się siedzieć na optycznych etc i czytać aktykuły. Wolę wyjść z aparatem i nauczyć się czegoś w praktyce. Stąd braki w warsztacie, ale who cares :) Przyjdzie z czasem.

"toż to są jakieś szczyty"
Wiesz co to jest wyolbrzymienie, kolokwializm? Nie masz się do Ciebie przyjebać to wymyślasz jakieś dobrze to ująłeś - SZCZYTY.

Szkoda, że tak wyszło. Przez cały czas wrzucałem po cichu fotki bez większych wywodów, jednak Ty zrobiłeś ze mnie szpanera i lansiarza :) Dobra niech i tak będzie. Chyba zmienię nick 8| Nie będę się już w tym temacie wypowiadał. Cokolwiek napiszesz i tak nie odpisze więc nie musisz się starać jak mnie tu zagiąć :) Wiecie gdzie mnie szukać - jak widać łatwo znaleźć.

Ps: 90s, mam nadzieję, że się nie obraziłeś moją ostatnią wypowiedzią. Chyba ogarniesz o co chodziło ;)

Pozdrawiam,
Jakub "Lansiarz" Żak.

#2698 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 11 września 2011 - 21:49

Jak mam być szczery to ja też to zauważyłem Smiter że się wozisz gdzie się tylko da.
Nawet jak mi wbiłeś na mój profil facebooka i zacząłeś brednie wypisywać ze koleś swoją dziewczynę przez ramie przerzuca i to była twoja opinia co ci się wydaje patrząc na zdjęcie.
Doszedłem do winsoku że krytykujesz tylko by krytykować nawet nie starając się przy tym myśleć.

Mówisz że Puszek jest artystą jednej fotografii? od dwóch lat robisz dokładnie te same foty z tymi samymi kadrami i z tą samą głębia ostrości, nawet koloru tła i oświetlenia nie zmieniłeś poza dosłownie kilkoma zdjęciami.

I zapominasz o jednym fakcje, że ktoś może mieć taki styl i to trzeba szanować i nikt ci tego tutaj nie wypomina np że poza twarzami 16 latek nic się w twoich zdjęciach nie zmienia.
Już nie wspomnę że poza tym co ci Puszek pokazał nic do swoich prac nie wniosłeś, dla mnie boisz się bawić tym co robisz. Sorry poza gradientem dwukolorowym na twarzy i skórze modelek przy tym barwiąc jeszcze tło.
Ale ty tak chciałeś i koniec, więc jak ty możesz tak robić to szanuj to że ktoś inny tez może mieć do tego prawo, a krytyka na podstawie twoich odczuć nikomu nic do twórczości nie wnosi.

I nikt poza Puszkiem cie nie krytykuje bo nikt z nas nie ma warsztatu ani wiedzy by pouczać innych. ja patrze w swoje gnioty i kicze i staram się z nimi coś zrobić, ty chcesz zmieniać prace innych na podstawie swoich odczuć.
Dołączona grafika

#2699 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 12 września 2011 - 13:08

hohoho ostro to teraz pozwól, że ci coś odpowiem.

Cytat

Piszesz, że sprzęt nic nie daje - to prawda, bo od kiedy sprzedałeś mi swoją czterdziestkę i kupiłeś sobie piąteczki, eleczki robisz coraz to gorsze foty. Filmy były fajne, parę kadrów też. W końcu umiesz robić fotki. Szkoda tylko, że jedno kopyto, te same kadry, pełno niedopracowań etc. Ale ja się wywyższam przecież, komentuje zdjęcia krytycznie, nie zważam na to, że robię lans i wiochę. To, że zmienił mi się obiekt fotografowania to źle? Mam całe życie robić to samo?

robię coraz gorszę foty ? fotek ja nie robię od dłuższego czasu. Skoro ja robię jedno kopyto to po jakiego wała zżynałeś wszystko po mnie. Styl był wypracowany przeze mnie na moich spostrzeżeniach i dlugich latach praktyk. Filmy były fajne powiadasz ? musiałeś wylansować się podobnie nie ?
Obiekt fotografowania ci się zmienił bardzo dobrze nie mam nic przeciwko chwała Ci za to, że masz warunki i możliwości.

Cytat

Nie wiem w jakim świecie żyjesz ale mam paru znajomych którzy czytają to forum "po ciuchu", bo kiedyś ich tu ściągnąłem i śmieją się z Ciebie i Twoich wypowiedzi na temat mojej osoby. Coś może w tym jest...

Skoro tacy zabawni są niech to powiedzą pośmiejemy się wspólnie. Ja śmieje się z Ciebie i mówię to głośno raz już Ci uwagę zwróciłem, twierdziłeś, że miałem racje. Jednak styl normalnego focenia nie odpowiada bo po co skoro można robić to inaczej ;-)

Cytat

Nie wrzucam fotek, bo chce unikać Twoich wypowiedzi, którymi jak widać udowadniasz swój poziom. A czemu Ty nic tu nie wrzucasz? Lepiej na digusia dać zdjęcie, podniecić się ślepymi rewkami na 99% :D Już nie wypowiem się o tej ostatniej focie w czerwonej koszuli, bo oprócz ostrości to tam nic nie ma. Ta sama Angela od kilkuset fotek - mimo, że z innymi fotografami wypada o wiele lepiej.

Tym udowadniasz jakim błaznem jesteś. Przypomnij sobie twoje prośby "radziu pociśnij" bo bez rewelacji życ nie potrafileś. Ja wrzucam zdjęcia na digarta po to, że jak ktoś mnie zapyta o to gdzie trzymam zdjęcia to podaje mu pu5z3k.digart.pl i wszystko jest w jednym miejscu i niestety nie wywalam prac, które dostały kiepską ocene bądź słupek jest nie odpowiedni.
Nie wypowiesz się na temat ostatniej fotki ? to po kiego grzyba w ogóle temat poruszasz. Ta sama Angelika ? dla mnie za każdym razem jest inna i wyjątkowa. Moje zdjęcia z nią traktuje jako niesamowity relax pozwalający mi połączyć pasje z wspólnymi przygodami. Skoro wypada z innymi fotografami lepiej to bardzo dobrze chyba o niej świadczy jako modelce prawda ?;-)

Cytat

Uchodzę wśród znajomych za bardzo skromną i krytyczną do siebie osobę. Nikt oprócz Ciebie nie zarzucił mi, że się lansuje, szpanuje, wywyższam. Jakoś dziwnie tylko Ty to zauważasz szczególnie, że oprócz bluzg na mój temat kompletnie uciąłeś kontakt.

Nikt oprócz mnie nie zna Twojego rozwoju i poczynań Panie kolego. Obaj przechodziliśmy przez Twoje początki wiem jak zaczynałeś a jak teraz "kończysz" więc to faktycznie dziwne :)

Cytat

Najlepiej było to widać jak Grzehoo był Twoim mistrzem makro, a w momencie jak się z nim spiknąłem to okazał się największym wrogiem już nie powiem jakie obelgi na niego jechałeś - nawet go nie znając. Po co? No żeby czasem Smiterek nie podłapał patentów od nowego kolegi i nie był lepszy od Mistrza Radka. Dziecinada...

i tu właśnie wychodzi szydło z worka "przyjacielu" był mistrzem makro i jest, kiedyś nawiązywała się między nami rywalizacja kiedy ja miałem zajawka, każdy z nas miał swój pomysł na zdjęcia i swoje patenty. Nie był nigdy wrogiem bo ciągle z nim utrzymuje kontakt ;-) i nigdy nie nazwałem się mistrzem tylko pasjonatą albo hobbystą, te ordery typu mistrz zostawie innym.

Cytat

Odnośnie zajawki to popatrz na siebie, a potem na mnie. I kto ma zajawkę? Kto foci parę razy w tygodniu? Tobie nawet nie chce się d*py ruszyć na makro, które przecież jest Twoją ogromną pasją. Ogarnij się Puszek, bo Ci chyba kasa strzeliła do głowy. I nie mów, że się nie zmieniłeś, bo nawet dziewczynę o włos nie straciłeś ;) Nie wspomnę, że nie masz żadnych kumpli - co było nawet widać jak dzwoniłeś po ludziach w ważnej sprawie i każdy z miejsca Cię zlewał. Coś w tym jest.

zajawki nie mam ale z tym się nie kryje przecież to nic złego nie mam czasu ani ochoty na zdjęcia, w ciszy czekam na impuls który mnie poruszy na razie stop mam. Jezdze na motorku aby zrestartować swoje myśli. To czy mi się d*py nie chce ruszyć nie powinno cie raczej interesować. Kasa mi strzeliła do głowy ?
- na to żeby zarabiać kase zapierdalalem pol swojego zycia gdy inni dobrze bawili sie po barach i innych szajsach ja sie uczylem i sam cwiczylem swoje cechy charakteru.

Ekhem od mojej kobiety trzymaj się zdala i relacjami między nami jakie zachodzą. Bo za takie coś chętnie ofiarował bym Ci w gębę. Bo w tym momencie dosadnie pokazujesz jaki jesteś ograniczony. Nie wiesz czym mi dowalić to próbujesz bić z innej flanki ? Stary pomyśl co piszesz. Nie mam żadnych kumpli to ciekawa bardzo sprawa no ale nic. Ocenia mnie gość który był u mnie przez tydzien. Dobre bardzo dobre.
Tym jednym akapitem straciłeś ogromnie w moich oczach. Nie sądziłem, że na tyle jesteś bezczelny żeby coś takiego zrobić.

a i co do tych elek itp itd.
W plecaku noszę piątkę na którą zbieranie łącznie zajęło mi 8 lat... więc zastanów się kto tu z kasą się rozbija Panie. A co do Elek czy jak to nazwales. W plecaku nosze 17-40 która jest obecnie jedyną moją elką tak zwanym biedakiem z najniższej półki. Dodatkowo mam manualnego pancolara i samyanga ;-)
ehh...

Ucząc Cie pokładałem w Tobie ogromne nadzieje. Przelewałem całą swoją wiedzę dla ciebie. Mimo, że zbieranie jej zajęło mi baaaardzo dużo czasu. W dalszym etapie skumałem się z Soldiero (niby nie mam kolegów) z którym wspólnie na skype albo spotykaliśmy się i "obczajaliśmy" patenty. Czasem trwało coś miesiąc zeby to wykminić. Później czlowiek zwyczajnie tym się z Tobą dzielił.
Co z tego wyszło ? Pokazałeś własnie w tym poście... wielkie gówno. Zmieszałeś całą moją nadzieje do ciebie z gównem.

Mówisz, że jestem zazdrosny, chłopie możesz robić zdjęcia najlepsze w PL i chwała Ci za to, bym był dumny, że znam takiego typa a dodatkowo go zajawiłem. Teraz jedyne co mogę powiedzieć to żałuje tego, że się spotkaliśmy.

W taki sposób jak zrobiłeś możesz oceniać kolegów, których znasz bliżej ale nie mnie. Bo sobie nie pozwolę na taką ocenę, za długo pracowałem nad tym wszystkim by to osiągnąć i nie pozwolę nikomu tym bardziej Tobie, żeby oceniać mnie i to co robię w ten sposób.

Zawiodłeś mnie i masz rację nie pisz nic i nie wchodź mi w drogę
a akapit (dla Twojego prywatnego dobra) o mojej kobiecie usuń, bo ja nikogo z osób trzecich nie punktuje bo nie zamierzam.

Cytat

I zapominasz o jednym fakcje, że ktoś może mieć taki styl i to trzeba szanować i nikt ci tego tutaj nie wypomina np że poza twarzami 16 latek nic się w twoich zdjęciach nie zmienia.Już nie wspomnę że poza tym co ci Puszek pokazał nic do swoich prac nie wniosłeś, dla mnie boisz się bawić tym co robisz. Sorry poza gradientem dwukolorowym na twarzy i skórze modelek przy tym barwiąc jeszcze tło.

Ale ty tak chciałeś i koniec, więc jak ty możesz tak robić to szanuj to że ktoś inny tez może mieć do tego prawo, a krytyka na podstawie twoich odczuć nikomu nic do twórczości nie wnosi.

może starszy i bardziej dojrzały kolega przemówi do Twojego rozumu, chyba że 90s też nie ma kolegów nie zna się i robi jedną fotografią.

nie wrzucasz tutaj bo ja się czepiam i mi się ciągle coś nie podoba, po to masz kolegów z forum by Ci powiedzieli nie sluchaj zrób tak i wlasnie tu jest Twoj problem nie potrafisz tego pojąć. W twoim mniemaniu robisz za***iste foty bo owszem na FB nikt ci uwagi nie zwróci.
Gdyby tutaj był większy ruch tak jak było rok temu gdzie tutaj rozwój foto na pl4fc kwitł wtedy się pokazywałeś. A teraz nie ma komu prawda ? :)

I czekam na dzień w którym Ci udowodnie w jak wielkiej i ciemnej d*pie jesteś ze swoimi spostrzeżeniami i podejściem.

#2700 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 12 września 2011 - 13:35

Dobra spasujcie pany, foty większe ciśnienie robią niż fragowanie na serwerku przez kolegę:)

Osobiste docinki to lekka już przesada , prawda że temacik trochę podupadł ale zawsze swoje foty tutaj wrzucam a stron jest już 135 więc jakoś to się kreci. fakt lepiej wrzucić na canonboard ale coś w tym stylu ale tam to by mnie zjedli na miejscu:)
Ale by się bać wrzucić fotę na forum pl4fc przed krytyką wszelaka to nie wiedziałem że tak sprawy się mają:))

Nikt nie lubi jak się krytykuje jego prace w końcu jest to praca więc wymaga poświecenia, czasu a jak robiona z zamiłowania to też serca, a później ktoś wpada i krytykuje że mina modelki mi się nie podoba albo sama modelka. co to ma wnosić do pracy? i kogo to obchodzi czy ci się ta osoba podoba?. inna sprawa rada techniczna, światło, obróbka, kadr itp.Dlatego trzeba przebierać w tym co ma wartość dla nas i w tym co jest bezwartościową gadaniną.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych