hohoho ostro to teraz pozwól, że ci coś odpowiem.
Cytat
Piszesz, że sprzęt nic nie daje - to prawda, bo od kiedy sprzedałeś mi swoją czterdziestkę i kupiłeś sobie piąteczki, eleczki robisz coraz to gorsze foty. Filmy były fajne, parę kadrów też. W końcu umiesz robić fotki. Szkoda tylko, że jedno kopyto, te same kadry, pełno niedopracowań etc. Ale ja się wywyższam przecież, komentuje zdjęcia krytycznie, nie zważam na to, że robię lans i wiochę. To, że zmienił mi się obiekt fotografowania to źle? Mam całe życie robić to samo?
robię coraz gorszę foty ? fotek ja nie robię od dłuższego czasu. Skoro ja robię jedno kopyto to po jakiego wała zżynałeś wszystko po mnie. Styl był wypracowany przeze mnie na moich spostrzeżeniach i dlugich latach praktyk. Filmy były fajne powiadasz ? musiałeś wylansować się podobnie nie ?
Obiekt fotografowania ci się zmienił bardzo dobrze nie mam nic przeciwko chwała Ci za to, że masz warunki i możliwości.
Cytat
Nie wiem w jakim świecie żyjesz ale mam paru znajomych którzy czytają to forum "po ciuchu", bo kiedyś ich tu ściągnąłem i śmieją się z Ciebie i Twoich wypowiedzi na temat mojej osoby. Coś może w tym jest...
Skoro tacy zabawni są niech to powiedzą pośmiejemy się wspólnie. Ja śmieje się z Ciebie i mówię to głośno raz już Ci uwagę zwróciłem, twierdziłeś, że miałem racje. Jednak styl normalnego focenia nie odpowiada bo po co skoro można robić to inaczej ;-)
Cytat
Nie wrzucam fotek, bo chce unikać Twoich wypowiedzi, którymi jak widać udowadniasz swój poziom. A czemu Ty nic tu nie wrzucasz? Lepiej na digusia dać zdjęcie, podniecić się ślepymi rewkami na 99%
Już nie wypowiem się o tej ostatniej focie w czerwonej koszuli, bo oprócz ostrości to tam nic nie ma. Ta sama Angela od kilkuset fotek - mimo, że z innymi fotografami wypada o wiele lepiej.
Tym udowadniasz jakim błaznem jesteś. Przypomnij sobie twoje prośby "radziu pociśnij" bo bez rewelacji życ nie potrafileś. Ja wrzucam zdjęcia na digarta po to, że jak ktoś mnie zapyta o to gdzie trzymam zdjęcia to podaje mu pu5z3k.digart.pl i wszystko jest w jednym miejscu i niestety nie wywalam prac, które dostały kiepską ocene bądź słupek jest nie odpowiedni.
Nie wypowiesz się na temat ostatniej fotki ? to po kiego grzyba w ogóle temat poruszasz. Ta sama Angelika ? dla mnie za każdym razem jest inna i wyjątkowa. Moje zdjęcia z nią traktuje jako niesamowity relax pozwalający mi połączyć pasje z wspólnymi przygodami. Skoro wypada z innymi fotografami lepiej to bardzo dobrze chyba o niej świadczy jako modelce prawda ?;-)
Cytat
Uchodzę wśród znajomych za bardzo skromną i krytyczną do siebie osobę. Nikt oprócz Ciebie nie zarzucił mi, że się lansuje, szpanuje, wywyższam. Jakoś dziwnie tylko Ty to zauważasz szczególnie, że oprócz bluzg na mój temat kompletnie uciąłeś kontakt.
Nikt oprócz mnie nie zna Twojego rozwoju i poczynań Panie kolego. Obaj przechodziliśmy przez Twoje początki wiem jak zaczynałeś a jak teraz "kończysz" więc to faktycznie dziwne
Cytat
Najlepiej było to widać jak Grzehoo był Twoim mistrzem makro, a w momencie jak się z nim spiknąłem to okazał się największym wrogiem już nie powiem jakie obelgi na niego jechałeś - nawet go nie znając. Po co? No żeby czasem Smiterek nie podłapał patentów od nowego kolegi i nie był lepszy od Mistrza Radka. Dziecinada...
i tu właśnie wychodzi szydło z worka "przyjacielu" był mistrzem makro i jest, kiedyś nawiązywała się między nami rywalizacja kiedy ja miałem zajawka, każdy z nas miał swój pomysł na zdjęcia i swoje patenty. Nie był nigdy wrogiem bo ciągle z nim utrzymuje kontakt ;-) i nigdy nie nazwałem się mistrzem tylko pasjonatą albo hobbystą, te ordery typu mistrz zostawie innym.
Cytat
Odnośnie zajawki to popatrz na siebie, a potem na mnie. I kto ma zajawkę? Kto foci parę razy w tygodniu? Tobie nawet nie chce się d*py ruszyć na makro, które przecież jest Twoją ogromną pasją. Ogarnij się Puszek, bo Ci chyba kasa strzeliła do głowy. I nie mów, że się nie zmieniłeś, bo nawet dziewczynę o włos nie straciłeś
Nie wspomnę, że nie masz żadnych kumpli - co było nawet widać jak dzwoniłeś po ludziach w ważnej sprawie i każdy z miejsca Cię zlewał. Coś w tym jest.
zajawki nie mam ale z tym się nie kryje przecież to nic złego nie mam czasu ani ochoty na zdjęcia, w ciszy czekam na impuls który mnie poruszy na razie stop mam. Jezdze na motorku aby zrestartować swoje myśli. To czy mi się d*py nie chce ruszyć nie powinno cie raczej interesować. Kasa mi strzeliła do głowy ?
- na to żeby zarabiać kase zapierdalalem pol swojego zycia gdy inni dobrze bawili sie po barach i innych szajsach ja sie uczylem i sam cwiczylem swoje cechy charakteru.
Ekhem od mojej kobiety trzymaj się zdala i relacjami między nami jakie zachodzą. Bo za takie coś chętnie ofiarował bym Ci w gębę. Bo w tym momencie dosadnie pokazujesz jaki jesteś ograniczony. Nie wiesz czym mi dowalić to próbujesz bić z innej flanki ? Stary pomyśl co piszesz. Nie mam żadnych kumpli to ciekawa bardzo sprawa no ale nic. Ocenia mnie gość który był u mnie przez tydzien. Dobre bardzo dobre.
Tym jednym akapitem straciłeś ogromnie w moich oczach. Nie sądziłem, że na tyle jesteś bezczelny żeby coś takiego zrobić.
a i co do tych elek itp itd.
W plecaku noszę piątkę na którą zbieranie łącznie zajęło mi 8 lat... więc zastanów się kto tu z kasą się rozbija Panie. A co do Elek czy jak to nazwales. W plecaku nosze 17-40 która jest obecnie jedyną moją elką tak zwanym biedakiem z najniższej półki. Dodatkowo mam manualnego pancolara i samyanga ;-)
ehh...
Ucząc Cie pokładałem w Tobie ogromne nadzieje. Przelewałem całą swoją wiedzę dla ciebie. Mimo, że zbieranie jej zajęło mi baaaardzo dużo czasu. W dalszym etapie skumałem się z Soldiero (niby nie mam kolegów) z którym wspólnie na skype albo spotykaliśmy się i "obczajaliśmy" patenty. Czasem trwało coś miesiąc zeby to wykminić. Później czlowiek zwyczajnie tym się z Tobą dzielił.
Co z tego wyszło ? Pokazałeś własnie w tym poście... wielkie gówno. Zmieszałeś całą moją nadzieje do ciebie z gównem.
Mówisz, że jestem zazdrosny, chłopie możesz robić zdjęcia najlepsze w PL i chwała Ci za to, bym był dumny, że znam takiego typa a dodatkowo go zajawiłem. Teraz jedyne co mogę powiedzieć to żałuje tego, że się spotkaliśmy.
W taki sposób jak zrobiłeś możesz oceniać kolegów, których znasz bliżej ale nie mnie. Bo sobie nie pozwolę na taką ocenę, za długo pracowałem nad tym wszystkim by to osiągnąć i nie pozwolę nikomu tym bardziej Tobie, żeby oceniać mnie i to co robię w ten sposób.
Zawiodłeś mnie i masz rację nie pisz nic i nie wchodź mi w drogę
a akapit (dla Twojego prywatnego dobra) o mojej kobiecie usuń, bo ja nikogo z osób trzecich nie punktuje bo nie zamierzam.
Cytat
I zapominasz o jednym fakcje, że ktoś może mieć taki styl i to trzeba szanować i nikt ci tego tutaj nie wypomina np że poza twarzami 16 latek nic się w twoich zdjęciach nie zmienia.Już nie wspomnę że poza tym co ci Puszek pokazał nic do swoich prac nie wniosłeś, dla mnie boisz się bawić tym co robisz. Sorry poza gradientem dwukolorowym na twarzy i skórze modelek przy tym barwiąc jeszcze tło.
Ale ty tak chciałeś i koniec, więc jak ty możesz tak robić to szanuj to że ktoś inny tez może mieć do tego prawo, a krytyka na podstawie twoich odczuć nikomu nic do twórczości nie wnosi.
może starszy i bardziej dojrzały kolega przemówi do Twojego rozumu, chyba że 90s też nie ma kolegów nie zna się i robi jedną fotografią.
nie wrzucasz tutaj bo ja się czepiam i mi się ciągle coś nie podoba, po to masz kolegów z forum by Ci powiedzieli nie sluchaj zrób tak i wlasnie tu jest Twoj problem nie potrafisz tego pojąć. W twoim mniemaniu robisz za***iste foty bo owszem na FB nikt ci uwagi nie zwróci.
Gdyby tutaj był większy ruch tak jak było rok temu gdzie tutaj rozwój foto na pl4fc kwitł wtedy się pokazywałeś. A teraz nie ma komu prawda ?
I czekam na dzień w którym Ci udowodnie w jak wielkiej i ciemnej d*pie jesteś ze swoimi spostrzeżeniami i podejściem.