Fotografia
Napisano 06 września 2011 - 08:31
Napisano 06 września 2011 - 17:55
Napisano 06 września 2011 - 18:19
No i zaczynam nad tym światłem powoli panować albo takie wrażenie mam bynajmniej:)
Jutro będzie ostrzejsze foto;)
A tak przy okazji bardzo fajny kadr do fot komunijnych:) tylko jeszcze dać rączki złożone:))
Napisano 06 września 2011 - 18:26
Napisano 06 września 2011 - 22:18
Następne foto

Monika Vamp by Sanches90s, on Flickr
Napisano 08 września 2011 - 12:03
Napisano 08 września 2011 - 14:39
Tak w ogóle to przygotowaliśmy dla niej 20 zdjęć dopieszczonych i zrobionych na cacy z których wybrała tylko 10 i poprosiła byśmy jej rawy pokazali z których kupiła jeszcze 40 fotek które teraz musimy jej przygotować. Zrozum tu kobietę
Następne do oceny:)

Monika B&W by Sanches90s, on Flickr
Napisano 08 września 2011 - 17:46
Cytat
Zgadzam się w 100%, kolana sa dobre i prosze ich nie usuwać. Ja myślę, że bardziej by wzmocniło przekaz jak by nic na tych swoich piersiach nie trzymała bo i po co. Sesja na dziwkę może byc bardzo ciekawa, tylko czemu aż 2 miesiące?
Nastepne foto, niestety gorsze jak dla mnie
1:Reką która podtrzymuje brode zniekształciła troche twarz.
2:Spojrzenie jakies takie nijakie jak w reklamie proszku do prania, mogło by być "gorętsze", nie wiem, przymróżone oczy, przygryziona warga, głowa troche pochylona do przodu. I podpierać by sie mogła palcami, nie wiem jak to zobrazować... Wszystkie palce pod brodą.
3:Nienaturalnie wyszła lewa noga, prawa reka mogła by spoczywac pomiedzy nogami a palec srodkowy ze wskazującym tworzyć odwrócona litere fał tak jakby... Wiadomo
4:W tle pop prawje stronie widziałbym jakaś leciutko rozświetloną lampe, albo same zarysy/kontury w tedy obraz byłby jakdla mnie ciekawszy, bardziej tajemniczy.
5:C*** mimika (co podciagnąc można pod 2 punkt).
6:Jakieś fajne czarne szpileczki mogły by byc.
7. Mozna by grzywke opucic troche na prawe oko.
8.Usta zostawiłbym albo zrobiłbym w kolorze czerwonym.
Tyle ode mnie:P
Ps 90 chciałem zobaczyc jak wyszly usta i sobie zle ustawilem warstwy, zobacz jak to foto wyglada w wersji red:>
Napisano 08 września 2011 - 18:09
I tak jak mówi poprzednik - ręka zniekształca twarz.
Mnie się generalnie nie podoba przesadne wygładzanie, tym bardziej, że to zdjęcie przez to zdaje się być nieostre.
Przepraszam
WBIJAM NA BOMBSITE A!
Napisano 08 września 2011 - 18:15
1 twarz nie jest zniekształcona to raczej cień może takie złudzenie powodować
2 to już rzecz gustu mi się podoba
3 mi tam wygląda naturalnie tak lewa jak prawa nie wiem OCB dokładnie
4 pomysł ciekawy ale bez zrobienia foty ciężko powiedzieć czy byłoby lepiej
5 tez rzecz gustu jak i w 2
6 nie miała żadnych bo miały być tylko portrety
7 true:)
8 totalna tandeta selekcja koloru!
Napisano 08 września 2011 - 18:20
2. d*pa sałatanie rzeczgustu. http://www.we-dwoje...._hollywoodu.jpg Patrz na to spojrzenie.
3. Cien nie równo pada, co powoduje złudzenie grubości nogi.
4. No:<
5. P2
6. Kup sobie jakieś żeby miec na wszelki wypadek : D (tylko nie pokazuj znajomym)
7.Hah.
8. Może i tak.
Spojrzenie "spod" byka to by mogło byc to.
Napisano 08 września 2011 - 18:30
2. Przecież nie dałem tej foty "jako wzór" do tego zdjecia a jednie przykład spojrzenia
3. Teoretycznie, praktycznie zaś widać, ze jest cień, więc nie wyszczypla nogi bo widac zarys jej końca, ale geomteria tego cienia tworzy jakby "sztuczną" fałde tłuszczu. Mam odpalać painta by zaznaczyć o który fragment nogi mi chodzi ;O
Napisano 09 września 2011 - 00:28
Można się przyczepić do mimiki, ale to jest raczej rola modelki. Można jej coś podpowiedzieć, ale nie zawsze to wystarczy. Rzeczywiście brakuje tutaj troszkę drapieżności, może powinna sobie wyobrazić, że próbuje poderwać jakieś ekstra ciacho (90s odpadasz, jesteś zajęty ;p).
Napisano 09 września 2011 - 04:11
Druga sprawa po co pokazujesz mi zdjęcie z innym ustawieniem twarzy,spojrzeniem oraz twarzą, jako wzór czego? zaraz wkleisz mi cycki Pameli jako wzór piersi?
Trzecia sprawa cenie sobie krytykę ale zauważyłem że niektórzy krytykując jedynie chcą zabłysnąć swoją inteligencją i na siłę szukają do czego się przyczepić.
I jakbyś tak samo krytycznie podszedł do swojej pracy jak do mojej to na pewno by to zaowocowało i nie jesteś pierwszą osobą która widzę że ostro leci po pracach innych a swoimi pracami nic nie reprezentuje.
Tak więc jak chcesz bym brał to co piszesz na poważnie to pokarz że warto poprzez swoje zdjęcia a nie pieprzenie gdyby baba wąsy miała to byłaby dziadkiem.
tutaj twoje ostatnie foto byś miał od razu odniesienie do tego o czym mówię
http://imageshack.us.../img1476ri.jpg/
Anza masz racje co do skóry chciałem by był efekt jak przy softfocusie a drugi powód to by modelka miała filigranową cerę, co do twarzy to nie dłoń ją zniekształca tylko cień powoduje że nie ma symetrii pomiędzy lewą a prawą stroną. kontra z tylu zatrzymuje się na włosach a cień jest za mocny by pokazać kontur twarzy. tutaj faktycznie można było coś lepiej z tym zrobić.
Co do drapieżności na tym zdjęciu to ciężko wymagać by po 5 godzinach dziewczyna skakał i ziała ogniem.Zresztą te zdjęcia już były tak dla zabawy by coś jeszcze innego popstrykać
MZK w drugim foto myślę że bez nóg to zdjęcie wyszłoby tragicznie i pierwszy komentarz jaki by padł to że brakuje rąk, i myślę że to właśnie ich najbardziej brakuje. bo jakbym dał w takiej formie jak teraz i z tą radą to miałbym kobietę bez kończyn która by wyglądała jak inwalida. Zresztą sprawdź sobie sam wymazując nogi
Osobiście najbardziej podoba mi się to ostatnie zdjęcie:)
Napisano 09 września 2011 - 09:56
Użytkownik 90s dnia 09 września 2011 - 04:11 napisał
EDIT: A co byś powiedział 90s na nogi podniesione do góry? (takie delikatnie skrzyżowane) : )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych