Skocz do zawartości

Fotografia

• Nie możesz odpowiedzieć
3889 odpowiedzi w tym temacie

#2661 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 06 września 2011 - 08:31

Nie, nie wiem co Olo miał na mysli.

#2662 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 06 września 2011 - 17:55

6 godzin pstrykania i mam parę fajnych fotek

Dołączona grafika
Monika Angel by Sanches90s, on Flickr
Dołączona grafika

#2663 stg.Olo

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 postów
  • Miejscowość:wawa

Napisano 06 września 2011 - 18:12

Jest dobrze:)nawet bardzo dobrze:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2664 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 06 września 2011 - 18:19

Dziękuje Olo pracuje i wszystkie wskazówki staram się wprowadzać w życie:)
No i zaczynam nad tym światłem powoli panować albo takie wrażenie mam bynajmniej:)

Jutro będzie ostrzejsze foto;)
A tak przy okazji bardzo fajny kadr do fot komunijnych:) tylko jeszcze dać rączki złożone:))
Dołączona grafika

#2665 stg.Olo

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 postów

Napisano 06 września 2011 - 18:26

Tak sie robi i obecnie zdjecia komunijne:) różaniec w łapke i do przodu:))A wracając do foty wrażenie jak najbardziej pozytywne ===> dobry kadr,łagodne światło(ladna plastyka) całe klimakterium zdjęcia równiez więc jest spoko,choreografia itp widać że pracowałeś z glową:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2666 MZK

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 968 postów
  • Miejscowość:Wrocław

• BF2 GUID - MZK^pl

Napisano 06 września 2011 - 20:53

Retusz i kolory skóry też dobre!

#2667 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 06 września 2011 - 22:18

Dzięki MZK, kolorystyka skóry najwięcej miesięcy mi zajęła co widać po mojej galerii :) ale powoli zaczyna wyglądać ładnie . Co do retuszu to tutaj światłem wygładziłem modelkę. Choć takie światło jest mało ambitne. A i jeszcze od spodu podświetliłem co zniwelowało cienie pod oczami i drugi podbródek . Choć tak ładna dziewczyna że nawet zbędne zabiegi. A sesja zimowa miała być . Królowa śniegu:), kolczyki w kształcie śnieżek, gorsety, sztuczny śnieg itp itd ale to niebawem pokarze:)

Następne foto
Dołączona grafika
Monika Vamp by Sanches90s, on Flickr
Dołączona grafika

#2668 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 08 września 2011 - 12:03

Z tym foto to do playboya ]

#2669 stg.Olo

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 postów

Napisano 08 września 2011 - 12:14

Kompozycyjnie mi się nie podoba:) wywal kolana i chyba będzie klarowniej jakos tak mi nie pasują te wystajace piszczele w tle,bez nich linia biustu by się fajniej uwydatnila a tak nie iwm na co patrzeć czy jako portret czy całość,takie jest moje zdanie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2670 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 08 września 2011 - 14:39

Fakt bez nóg też by fajnie wyszło:) ale poprosiłem by rozłożyła kolana bo to mocny bodziec erotyczny i miał dodać pikanterii fotce i moim zdaniem dodał;) trochę żałuje bo ręce mogła trzymać na gołych piersiach co by jeszcze bardziej wzmocniło ten przekaz no ale uczymy się na błędach.Za to za 2 miesiące kolejna sesja z tą panią tym razem jak to określiła na "dziwkę" ją robimy:)więc będzie dużoo czerwieni i wymownej bielizny do tego chcemy z Anią zrobić ekspozycje barową i tym razem poszaleć różnokolorowym oświetleniem i cieniami.Bo plan był by jej zrobić taką sesje w kasynie ale na razie nie jest na tyle odważna by taki pomysł realizować.

Tak w ogóle to przygotowaliśmy dla niej 20 zdjęć dopieszczonych i zrobionych na cacy z których wybrała tylko 10 i poprosiła byśmy jej rawy pokazali z których kupiła jeszcze 40 fotek które teraz musimy jej przygotować. Zrozum tu kobietę:)

Następne do oceny:)
Dołączona grafika
Monika B&W by Sanches90s, on Flickr
Dołączona grafika

#2671 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 08 września 2011 - 17:46

Cytat

ale poprosiłem by rozłożyła kolana bo to mocny bodziec erotyczny i miał dodać pikanterii fotce i moim zdaniem dodał../../public/style_emoticons/default/icon_wink.gif trochę żałuje bo ręce mogła trzymać na gołych piersiach co by jeszcze bardziej wzmocniło ten przekaz

Zgadzam się w 100%, kolana sa dobre i prosze ich nie usuwać. Ja myślę, że bardziej by wzmocniło przekaz jak by nic na tych swoich piersiach nie trzymała bo i po co. Sesja na dziwkę może byc bardzo ciekawa, tylko czemu aż 2 miesiące?

Nastepne foto, niestety gorsze jak dla mnie

1:Reką która podtrzymuje brode zniekształciła troche twarz.
2:Spojrzenie jakies takie nijakie jak w reklamie proszku do prania, mogło by być "gorętsze", nie wiem, przymróżone oczy, przygryziona warga, głowa troche pochylona do przodu. I podpierać by sie mogła palcami, nie wiem jak to zobrazować... Wszystkie palce pod brodą.
3:Nienaturalnie wyszła lewa noga, prawa reka mogła by spoczywac pomiedzy nogami a palec srodkowy ze wskazującym tworzyć odwrócona litere fał tak jakby... Wiadomo :DDD:DDD
4:W tle pop prawje stronie widziałbym jakaś leciutko rozświetloną lampe, albo same zarysy/kontury w tedy obraz byłby jakdla mnie ciekawszy, bardziej tajemniczy.
5:C*** mimika (co podciagnąc można pod 2 punkt).
6:Jakieś fajne czarne szpileczki mogły by byc.
7. Mozna by grzywke opucic troche na prawe oko.
8.Usta zostawiłbym albo zrobiłbym w kolorze czerwonym.

Tyle ode mnie:P

Ps 90 chciałem zobaczyc jak wyszly usta i sobie zle ustawilem warstwy, zobacz jak to foto wyglada w wersji red:>

#2672 Mojwa

Truskafffffffeczka ^^

• CS: GO
  • PipPip
  • 409 postów

Napisano 08 września 2011 - 18:09

90s, fota fajna, ale jak dla mnie za bardzo wygładzona.

I tak jak mówi poprzednik - ręka zniekształca twarz.

Mnie się generalnie nie podoba przesadne wygładzanie, tym bardziej, że to zdjęcie przez to zdaje się być nieostre.

Przepraszam :(
Bo kiedy ja wchodzę to lepiej nie stawać mi na mojej drodze! ;)
WBIJAM NA BOMBSITE A!

#2673 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 08 września 2011 - 18:15

Dwa miesiące bo trochę kosztuje taka sesja, do tego trzeba rekwizyty kupić i wszystko uzgodnić itp itd.

1 twarz nie jest zniekształcona to raczej cień może takie złudzenie powodować
2 to już rzecz gustu mi się podoba
3 mi tam wygląda naturalnie tak lewa jak prawa nie wiem OCB dokładnie
4 pomysł ciekawy ale bez zrobienia foty ciężko powiedzieć czy byłoby lepiej
5 tez rzecz gustu jak i w 2
6 nie miała żadnych bo miały być tylko portrety
7 true:)
8 totalna tandeta selekcja koloru!
Dołączona grafika

#2674 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 08 września 2011 - 18:20

1. Cień też, ale palce tak zasłaniają twarz, że wydaje się bardziej obła.
2. d*pa sałatanie rzeczgustu. http://www.we-dwoje...._hollywoodu.jpg Patrz na to spojrzenie.
3. Cien nie równo pada, co powoduje złudzenie grubości nogi.
4. No:<
5. P2
6. Kup sobie jakieś żeby miec na wszelki wypadek : D (tylko nie pokazuj znajomym)
7.Hah.
8. Może i tak.

Spojrzenie "spod" byka to by mogło byc to.

#2675 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 08 września 2011 - 18:26

1. to foto modelce najbardziej się podoba więc chyba twój gust tutaj nie siada.
2.Hahah tutaj masz inne ułożenie głowy i oczu co ty porównujesz?
3. chyba w druga stronę cień działa

Ok lecę do roboty pogadamy później
Dołączona grafika

#2676 JeY

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 08 września 2011 - 18:30

1. Może inne były gorsze ; > Albo nie zwróciła uwagi
2. Przecież nie dałem tej foty "jako wzór" do tego zdjecia a jednie przykład spojrzenia Dołączona grafika
3. Teoretycznie, praktycznie zaś widać, ze jest cień, więc nie wyszczypla nogi bo widac zarys jej końca, ale geomteria tego cienia tworzy jakby "sztuczną" fałde tłuszczu. Mam odpalać painta by zaznaczyć o który fragment nogi mi chodzi ;O

#2677 MZK

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 968 postów

• BF2 GUID - MZK^pl

Napisano 09 września 2011 - 00:28

Pierwsze super, ale jak Olo, wolałbym bez nóg lub znacznie mocniej je rozmyć. Piersi by się znacznie uwydatniły. Nie zgadzam się by były bez niczego, biust imho zazwyczaj wygląda lepiej w dobrym biustonoszu (jest zebrany, ewentualnie gdy jest bez biustonosza to gdy jest podtrzymywany np. rękoma). W drugim zgadzam się w 100%, że cień i dłoń stwarzają wrażenie dziwnego kształtu twarzy, noga dla mnie jest ok. Rzeczą gustu jest rozmycie skóry, nie raz się spotkałem, że modelka prosi o to wprost, mi osobiście to się nie podoba (swoje zdanie mieć mogę). Ale klient nasz pan, to trzeba pamiętać. ;D
Można się przyczepić do mimiki, ale to jest raczej rola modelki. Można jej coś podpowiedzieć, ale nie zawsze to wystarczy. Rzeczywiście brakuje tutaj troszkę drapieżności, może powinna sobie wyobrazić, że próbuje poderwać jakieś ekstra ciacho (90s odpadasz, jesteś zajęty ;p).

#2678 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 09 września 2011 - 04:11

M@T odpal zamiast paitna standardowe ustawienia monitora bo ewidentnie masz go na 100 % jasności co pod gry ustawiłeś na pewno.

Druga sprawa po co pokazujesz mi zdjęcie z innym ustawieniem twarzy,spojrzeniem oraz twarzą, jako wzór czego? zaraz wkleisz mi cycki Pameli jako wzór piersi?

Trzecia sprawa cenie sobie krytykę ale zauważyłem że niektórzy krytykując jedynie chcą zabłysnąć swoją inteligencją i na siłę szukają do czego się przyczepić.
I jakbyś tak samo krytycznie podszedł do swojej pracy jak do mojej to na pewno by to zaowocowało i nie jesteś pierwszą osobą która widzę że ostro leci po pracach innych a swoimi pracami nic nie reprezentuje.
Tak więc jak chcesz bym brał to co piszesz na poważnie to pokarz że warto poprzez swoje zdjęcia a nie pieprzenie gdyby baba wąsy miała to byłaby dziadkiem.
tutaj twoje ostatnie foto byś miał od razu odniesienie do tego o czym mówię
http://imageshack.us.../img1476ri.jpg/

Anza masz racje co do skóry chciałem by był efekt jak przy softfocusie a drugi powód to by modelka miała filigranową cerę, co do twarzy to nie dłoń ją zniekształca tylko cień powoduje że nie ma symetrii pomiędzy lewą a prawą stroną. kontra z tylu zatrzymuje się na włosach a cień jest za mocny by pokazać kontur twarzy. tutaj faktycznie można było coś lepiej z tym zrobić.
Co do drapieżności na tym zdjęciu to ciężko wymagać by po 5 godzinach dziewczyna skakał i ziała ogniem.Zresztą te zdjęcia już były tak dla zabawy by coś jeszcze innego popstrykać

MZK w drugim foto myślę że bez nóg to zdjęcie wyszłoby tragicznie i pierwszy komentarz jaki by padł to że brakuje rąk, i myślę że to właśnie ich najbardziej brakuje. bo jakbym dał w takiej formie jak teraz i z tą radą to miałbym kobietę bez kończyn która by wyglądała jak inwalida. Zresztą sprawdź sobie sam wymazując nogi

Osobiście najbardziej podoba mi się to ostatnie zdjęcie:)
Dołączona grafika

#2679 stg.Olo

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 postów

Napisano 09 września 2011 - 09:54

Kuba wyślij mi to zdjęcie na moj adres fotolab@fotoforma.pl chce cos zobaczyć a z prewka to tyndolic sie nie chce.Jakbyś miał surowca czyli bez obróbki to bylbym wdzięczny(takie prosto z aparatu).
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2680 MZK

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 968 postów

• BF2 GUID - MZK^pl

Napisano 09 września 2011 - 09:56

Wyświetl postUżytkownik 90s dnia 09 września 2011 - 04:11 napisał

MZK w drugim foto myślę że bez nóg to zdjęcie wyszłoby tragicznie i pierwszy komentarz jaki by padł to że brakuje rąk, i myślę że to właśnie ich najbardziej brakuje. bo jakbym dał w takiej formie jak teraz i z tą radą to miałbym kobietę bez kończyn która by wyglądała jak inwalida. Zresztą sprawdź sobie sam wymazując nogi
Rzeczywiście, masz rację, dziwnie wyglądałby sam korpus. ;p A gdyby bardziej rozmyć nogi? Czekam na więcej Twoich zdjęć, zawsze idą do przodu.

EDIT: A co byś powiedział 90s na nogi podniesione do góry? (takie delikatnie skrzyżowane) : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych