Fotografia
Rozpoczęty przez MZK, 08 sierpnia 2008 - 12:23
3889 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 września 2011 - 08:30
A zle trzyma? Druga reka chyba pokazuje "chodz tu"
Napisano 14 września 2011 - 14:39
OK to może inne foto bardziej zobrazuje:)

Valeria & Jan by Houmr13, on Flickr
Podoba mi si się kolor i światłocień, blendą da się tak precyzyjnie oświetlić twarz by uzyskać ładnie wygładzenie i rozświetlenie twarzy a zarazem uzyskać delikatny "półcień"?
Do tej pory to co z błędy widziałem to było całkowite pozbycie się cieni i jeden kolor skóry na twarzy a tutaj są ładne przejścia kolorów i cieni.
Może to lampa albo softbox ? plus obróbka?.

Podoba mi si się kolor i światłocień, blendą da się tak precyzyjnie oświetlić twarz by uzyskać ładnie wygładzenie i rozświetlenie twarzy a zarazem uzyskać delikatny "półcień"?
Do tej pory to co z błędy widziałem to było całkowite pozbycie się cieni i jeden kolor skóry na twarzy a tutaj są ładne przejścia kolorów i cieni.
Napisano 14 września 2011 - 14:51
Blendowane i to wszystko,to że ma takie przejscia to tylko dlatego że blenda z lewej strony fotografujacego a reszte dopelnilo mega wygladzanie.Mogl tez uzyc lampy z softboxem ale jak popatrzylem na inne zdjecia tego autora to w plenerze raczej blenda + wygladzanie.
Napisano 14 września 2011 - 16:08
Użytkownik 90s dnia 14 września 2011 - 14:39 napisał
OK to może inne foto bardziej zobrazuje:)

Sama fota można powiedzieć ładna ale - dla mnie taka sztuczna, zbyt czysta, zimna. Kolory powinny być bardziej ciepłe by bardziej pasowały do dzieciaków.
Napisano 18 września 2011 - 13:59
macie coś świeżego od radzia 

jeszcze jedno

jeszcze jedno
Napisano 18 września 2011 - 15:11
Co to za tło, że takie różowe?
I jak duży ten pajączek jest w rzeczywistości?
Bo kiedy ja wchodzę to lepiej nie stawać mi na mojej drodze! ;)
WBIJAM NA BOMBSITE A!
WBIJAM NA BOMBSITE A!
Napisano 19 września 2011 - 13:29
ten mial 3,5 mm
mam zdjecie na linijce hehe 
różowe tło od szczerwoniałego liścia
warto mieć pasję ...
pokaże wam kawałek wiadomości
"
Drogi użytkowniku pu5z3k,Twoje konto YouTube (pu5z3k) może kwalifikować się do generowania dochodów z odtwarzania Twoich filmów. "
"Witam, Magazyn Polska Wita poszukuje do publikacji w najbliższym numerze wyjątkowych zdjęć z ujścia Warty. Bardzo proszę o kontakt w sprawie współpracy i informacje czy posiada Pan więcej takich fotografii"
z 2 dni wiadomosci
kolejny z dzisiaj
różowe tło od szczerwoniałego liścia
warto mieć pasję ...
pokaże wam kawałek wiadomości
"
Drogi użytkowniku pu5z3k,Twoje konto YouTube (pu5z3k) może kwalifikować się do generowania dochodów z odtwarzania Twoich filmów. "
"Witam, Magazyn Polska Wita poszukuje do publikacji w najbliższym numerze wyjątkowych zdjęć z ujścia Warty. Bardzo proszę o kontakt w sprawie współpracy i informacje czy posiada Pan więcej takich fotografii"
z 2 dni wiadomosci
kolejny z dzisiaj
Napisano 19 września 2011 - 14:41
Gdzie Cię znaleźli?
W pierwszym najlepiej zaprezentował się pajączek, ale jest wyprane, przydałoby się poprawić poziomy. W trzecim super są kolory.
Napisano 19 września 2011 - 17:11
mzk - youtube zrobiło swoje aż jestem w szoku ;-)
dzięki za uwagę dzisiaj po pracy spróbuje nad pierwszym zdjęciem usiąść jeszcze raz.
Ogólnie to staram się wypracować nowy styl. Początki mogą być bolesne, kierunkuje swoje myśli i próby ;-)
dzięki za uwagę dzisiaj po pracy spróbuje nad pierwszym zdjęciem usiąść jeszcze raz.
Ogólnie to staram się wypracować nowy styl. Początki mogą być bolesne, kierunkuje swoje myśli i próby ;-)
Napisano 19 września 2011 - 20:59
Pozwoliłem sobie dla przykładu, o co mi chodziło, lekko poziomy przemapować. Mam nadzieję, że nie masz za złe. 
http://img192.images...jeciepuszka.jpg
http://img192.images...jeciepuszka.jpg
Napisano 19 września 2011 - 21:59
MZK - dzieki za przykład jak wrócę z pracy też spróbuje zrobić v2
90s - zgadzam się z tym co mówisz, jedyny problem jest taki, że mp-e ma strasznie płytką GO, dodatkowo, aby wychodziły żyletki zdjęcia robie na f6 ... ahh te moje zboczenie do MTF ;-)
pokaże wam surową klatkę i 1 frame -
tak płytka głębia jest
wszystko najbardziej uzaleznione jest od ruchliwosci owada
jak jest spokojny to stakuje
90s - zgadzam się z tym co mówisz, jedyny problem jest taki, że mp-e ma strasznie płytką GO, dodatkowo, aby wychodziły żyletki zdjęcia robie na f6 ... ahh te moje zboczenie do MTF ;-)
pokaże wam surową klatkę i 1 frame -

tak płytka głębia jest
wszystko najbardziej uzaleznione jest od ruchliwosci owada
jak jest spokojny to stakuje
Napisano 19 września 2011 - 22:10
I tak masz o niebo lepiej jak u mnie było. gdy leciałem tym odwrotnym mocowanie Carla co mi poleciłeś. ostrość była dosłownie 1mm i by zrobić w miarę ostre foto to set z 12 fotek trzeba było zrobić.
Masakra to makro bo trzeba się naganiać za owadami i jeszcze te foty później sklejać.
Masakra to makro bo trzeba się naganiać za owadami i jeszcze te foty później sklejać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych