Skocz do zawartości

Co robimy Placuszki?

167 odpowiedzi w tym temacie

#161 Dzimi1234

Nowicjusz

• CS: GO
  • Pip
  • 13 postów
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 23 kwietnia 2019 - 14:23

Wyświetl postUżytkownik RL89 dnia 23 kwietnia 2019 - 09:49 napisał

Gdyby jeszcze chciał coś napisać, konstruktywnie skrytykować, ale nie.... "to jest złe, bo ja tak mówię".

Nikt nie lubi usłyszeć "to jest złe, bo ja tak mówię" prawda? Hmmm, a od kogo to słyszymy cały czas jak ktoś mówi, że powinniśmy przenieść się na nowego discorda? Że stary discord jest zły i mamy zacząć na "neutralnym gruncie", bo ten jest zły?
Ooo czy to nie jest 90s?

#162 Brewka

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 293 postów
  • Miejscowość:Warszawa

• BF2 GUID - Brewkaa

Napisano 23 kwietnia 2019 - 14:55

Dajcie spokój wszyscy z igły widły. Zamknijmy ten temat a 90s,RL działajcie.

Dostosuję się do wszystkich decyzji. Czekam na wiadomość, że mogę już reklamować nas po FB/DC związanego z Apexem.

Niech reszta zrobi to samo i wszystko się ułoży
Dołączona grafika

BF2- Brewkaa
Xfire- j/w

#163 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 23 kwietnia 2019 - 16:12

"Stowarzyszenie jest dobrowolnym, trwałym i samorządnym zrzeszeniem o celach niezarobkowych, które samodzielnie określa swoje cele, programy działania i struktury organizacyjne oraz uchwala akty wewnętrzne dotyczące jego działalności, opierając ją na pracy społecznej członków."

My należymy do:

"stowarzyszeń zwykłych, którym poświęcony jest rozdział 6 ustawy. Ta forma stowarzyszenia ma charakter uproszczony. Nie posiada ono osobowości prawnej (choć z mocy ustawy ma zdolność prawną ), a do jego założenia wystarczy działanie jedynie trzech osób, które muszą uchwalić regulamin (a więc nie statut) oraz przedstawiciela reprezentującego dane stowarzyszenie."

"Przepisy ustawy – Prawo o stowarzyszeniach są niewątpliwie gwarancją (z jednej strony) i narzędziem (z drugiej strony) realizacji jednej z podstawowych wolności, nie tylko obywatela, ale i człowieka, zrzeszania się dla osiągnięcia czy wspierania określonych celów – przede wszystkim społecznych. "

Dodatkowo jako stowarzyszenie nie posiadające osobowości prawnej jak wyżej napisane posiadamy zdolność prawną. Tzn cała nasza działalność jest chroniona prawnie tak loga, grafiki i wszystko co robimy jest dobrem tego stowarzyszenia. Które ludzie wykonywali w czynie społecznym dla ogółu i wyższego celu.

Nigdy nie rościłem sobie praw do niczego tutaj. Bo doskonale rozumiałem że tworzyło ten projekt setki osób przez wszystkie te lata działalności. Mam natomiast obowiązek tak prawny jak i moralny bronić i reprezentować ich wkład w to wszystko niezależnie kiedy i co zrobili.

Dlatego nie pozwolę aby roszczeniowe osoby które nie rozumieją tej idei, narzucały, bojkotowały lub samo stanowiły o tym jak ta społeczność ma wyglądać lub jaki status tutaj zajmować chcą.
Nie pozwolę też aby osoby które nie będąc upoważnione rościły sobie prawo do czegokolwiek z tytułu prywatnych treści, działań lub korzyści.
Każdy ma prawo wypowiedzi i każdy ma też obowiązek się dostosować do decyzji. Każdy jest tutaj z własnej woli co jest też podstawą bytu stowarzyszenia.

Odpowiem też na te zarzuty że się nie liczę z głosem innych i większości. Nie liczę się z głosami które udowadniają braki podstawowej wiedzy którą opisałem na wstępie tego postu. Powtarzanie tych samych opinii przez 7 różnych osób nadal stanowi tylko jedną opinię. Dlatego ostatnia decyzja należy do osoby która reprezentuje lub zarządza.
Jej celem jest zebranie jak najwięcej różnych opinii aby móc każdą przemyśleć i wybrać te najbardziej uzasadnione i poparte mocnymi argumentami.
A nie ulegać szantażom emocjonalnym lub grupą osób które kierują się tylko własnym interesem i korzyściami.

Dlatego powstaje nowy projekt, który jest wolny od roszczeń, uprawnień tak nadanych przed 4 lata jak i tych urojonych które nie wynikają z żadnej działalności na rzeczy tej społeczności.
Projekt który jeżeli ma się udać musi powstać od zera z ludźmi którzy rozumieją czym była i jest ta społeczność.

Dlatego wszyscy którzy chcą być częścią i chcą uczestniczyć w jego odbudowie. Są proszeni do zastosowania się do zmian i wytycznych.

Osoby które nie zgadzają się z nową wizją i próbą odbudowy są wolne i bardzo im dziękuje za poświęcony czas.

Przypomnę też że to Wy tu jesteście z własnej woli i zobowiązaliście się do przestrzegania zasad jakie tutaj panują. Nikt na was nie nakłada obowiązku uczestniczenia lub przebywania tutaj.

Dodam też że w nowym projekcie nie będzie struktur władzy ani rozdawania przywilejów za nic. Jedynie ciężka systematyczna praca będzie nagradzana tak jak do tej pory CLowie byli wynagradzani za całokształt.

Więc tak dla jasności.
Oficjalna strona www.pl4fc.net
Oficjalne forum: https://forum.pl4fc.net/
Oficjalny komunikator:https://discord.gg/FAamtSb

Na koniec opinia z przed 14 lat. Gdy jeszcze nas formalnie nie było

Załączone pliki

• Załączony plik  pl4fc.png   29,72 KB   3 Ilość pobrań

Dołączona grafika

#164 Mojwa

Truskafffffffeczka ^^

• PipPip
  • 409 postów

Napisano 23 kwietnia 2019 - 16:36

Jaki jest REGON i NIP tego stowarzyszenia?

To chyba nie są tajne dane, prawda?

No i tak w sumie to sorry, ale to jest mowa trawa. Czego oczekujesz? Bo widzę wszędzie bardzo dużo słów, wizji blizej nieokreślonych - a zero konkretów co członkowie społeczności mają zrobić.
Bo kiedy ja wchodzę to lepiej nie stawać mi na mojej drodze! ;)
WBIJAM NA BOMBSITE A!

#165 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 23 kwietnia 2019 - 16:50

Regon i NIP potrzebuje TYLKO stowarzyszenie rejestrowe. Poprzednia "ekipa" w takie rzeczy chciała się bawić aby móc czerpać prywatne korzyści majątkowe. Takie stowarzyszenie musi być też zarejestrowane w krajowym rejestrze sądowym. Regon i NIP jest potrzebny aby sponsorzy mogli odpisać darowiznę od podatku. My działamy społecznie więc nie podlegamy pod te przepisy.
Dołączona grafika

#166 Mojwa

Truskafffffffeczka ^^

• PipPip
  • 409 postów

Napisano 23 kwietnia 2019 - 16:53

Podałeś, że wg przepisów jesteśmy stowarzyszeniem zwyklym, które ma m.in. obowiązek rejestracji w starostwie jak również nadania REGON i NIP. Chyba, że chodzi o jeszcze jakiś typ uprzywilejowany, dla stowarzyszenia zwykłego zwolnienia z powyższych obowiązków nie znalazłam.
Bo kiedy ja wchodzę to lepiej nie stawać mi na mojej drodze! ;)
WBIJAM NA BOMBSITE A!

#167 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 23 kwietnia 2019 - 18:13

Wyświetl postUżytkownik RL89 dnia 23 kwietnia 2019 - 12:57 napisał

Czytaj proszę uważnie. Zgreda tego w Tobie
Dorabiasz pokrętną logikę. Wyrzucę z ciebie szatana - to oznacza, że nie jesteś opętany. Nie bierz tego szatana do siebie. to przykład.

#168 RL89

Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 289 postów

Napisano 23 kwietnia 2019 - 19:07

Masakra. Zamiast działać, robić problemy. Siedźcie gdzie siedzicie w takim razie. Temat definitywnie zamykam.
"He who fights and runs away, lives to fight another day; but he that is in battle slain, will never rise to fight again."
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych