Fotografia
MTV
06 kwi 2015
No z czasem jest taki ból właśnie, że go zaczyna brakować w pewnym momencie życia.
Choć z pewnością foto jest na liście rzeczy którą się zajmę, bo od 2 lat skutecznie realizuje wszystkie swoje pragnienia. Teraz jeszcze dochodzą tańce latyno amerykańskie : D
A po studiach pewnie będzie więcej czasu, choc w tedy bedę cisną ostro z językiem by za te 2-3 lata wyjechać za granice. Na szczęsie po zmianie stylu odżywiania, wieczorami nie jestem zmęczony i nie padam na pysk taki plus.
Wiedzę za to, że łączysz moje marzenie, fotografie z podróżami, wielkie plusy i mam nadzieje, że kiedyś też mi się tak uda : )
Choć z pewnością foto jest na liście rzeczy którą się zajmę, bo od 2 lat skutecznie realizuje wszystkie swoje pragnienia. Teraz jeszcze dochodzą tańce latyno amerykańskie : D
A po studiach pewnie będzie więcej czasu, choc w tedy bedę cisną ostro z językiem by za te 2-3 lata wyjechać za granice. Na szczęsie po zmianie stylu odżywiania, wieczorami nie jestem zmęczony i nie padam na pysk taki plus.
Wiedzę za to, że łączysz moje marzenie, fotografie z podróżami, wielkie plusy i mam nadzieje, że kiedyś też mi się tak uda : )
90s
10 maj 2015
Waterfall PD by Sanches90s, on Flickr
Cuillin by Sanches90s, on Flickr
Lisbon at night. Tramway by Sanches90s, on Flickr
Elgol B&W by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Shanghai at night B&W 2 by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Face775
13 maj 2015
Witajcie !
Kilka strzałów ode mnie
Krytyka mile widziana.
A Magic Pleace by Kamil Mazurek, on Flickr
Das Auto ! by Kamil Mazurek, on Flickr
Eye by Kamil Mazurek, on Flickr
On The Roof Top by Kamil Mazurek, on Flickr
Kilka strzałów ode mnie
Krytyka mile widziana.
Das Auto ! by Kamil Mazurek, on Flickr
Eye by Kamil Mazurek, on Flickr
On The Roof Top by Kamil Mazurek, on Flickr
90s
14 maj 2015
No Face widzę duży postęp w Twoich pracach. Coraz lepsze kadry i obróbka z w/w to kierownica mi się najbardziej podoba. Tak trzymać 
Dobra obie kierownice
Dobra obie kierownice
Face775
16 maj 2015
Pięknie Dziękuję!
Jeszcze dłuuuga droga do perfekcji ale ciesze się ze widać progres
Jeszcze dłuuuga droga do perfekcji ale ciesze się ze widać progres
90s
17 maj 2015
Widać widać pewnie sam widzisz to najlepiej .
Ps.Perfekcyja to droga bez końca, ale samo podążanie nią daje dużo radości i samospełnienia.
Scotland Isle Of Skye 4 by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Ps.Perfekcyja to droga bez końca, ale samo podążanie nią daje dużo radości i samospełnienia.
Scotland Isle Of Skye 4 by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
90s
13 lip 2015
Face775
15 lip 2015
Dobrydzień
Nadeszła chwila aby powiększyć swoją szklarnie i puszki też i przybywam tu do Was po radę.
Plan kupic cos lepsiejszego w koncu i moje propozycje:
Szklarnia dla obu kompletow zostaje tka sama bardziej chodzi mi o rade w sprawie systemu
SZKLARNIA
sigma 70-200 f2.8
sigma 50mm f 1.4
PUCHA wrrsja 1
Nówka Eos 70d
używka 7d mk2 lub 6d
Zestaw ten widzi mi sie ze wzgledu ze pd poczatku siedze w canonie do tego mam ta 500d co mam to bylby juz godny komplet 2 puchy i w miare fajna szklarnia, 70d mam szanse kupic za 3,9k nowke, rozwiazania w nim z 7d mk2 nawet lekko lepsze, 7d mk2 aparat ktory jakos mi wpadl w oko i w ogole wydaje sie przyjemny uzywke dorwac idzie do 4k, 6d to wiadomo pelna klatka i swietny aparat, tykko ze drogo trzeba dac do 5k za uzywke przyzwoita, a w planach mam kupic troche dupereli typu blenddy przyzwoity plecak moze jakies tlo i lampke z ttl. Chcialbym calosc ze szklami sigmy zamknac w 7,5 k okolo jak sie uda.
Bardziej nastawiony jestem na 70d bo z 500d ktory mam tworzylby przyzwoity zestaw a jak bedzie sie powodzic w foto to miejsce 500 zajmie 70d a kupiloby sie wtedy ff jakas jako glowne body.
PUCHA wersja 2
Uzywka: nikon d700
w przyzwoitym stanie idzie dostac do 4k
pelna dziura, aparat ktorym mialem okazje pare dni temu sie pobawic ,i wywarl na mnie przyzwoite wrazenie, wrecz dosc sklaniajace do zmiany systemu, plastyka mi lepiej siedzi do tego uzywalne iso szumy przyjemniejsze , klawiszologia lepsza jak dla mnie i cena na plus bo cena ta sama co canon 70d tylko ze tu mam ff a canon apsc
Ogolnie zmiana systemu u mnie nie stanowilaby problemu bo z obecnie posiadanego sprzetu mam tylko cos wartego fisza, lampka uniwersalna bo manualna a kity jak to kity sa bo sa, gdybym nabyl nikona to canon do smierci wlasnej zostalby u mnie i fisz potem poszedlby na sprzedaz i zakupilbym cos zapewne z nikona na drugie body, jak zostanie canon to rowniez do póki nie umrze zostaje potem jego miejsce zajmuje ktkrys z planowanych teraz aparatow i kupujemy cos lepszego.
Co do szklarni to widziane mile jakies modyfikacje ale moze w przyszlosci jak sie hajs bedzie zgadzał, te 2 pozycje powinienem zakupic do 3 k uzywane oczywiscie tyle ze bedzie trzeba szukac zeby dorwac zadbany komplet.
Dobra pewnie juz zanudzilem was tym wszystkim ale chcialem nakreslic dokladnie sytuacje, czekam na Wasze opinie i sugestie, podkreslam ze nic tu nie jest zadecydowane wiec wszystko moze ulec zmianie.
pozdrawiam i z gory dziekujeza pomoc
Nadeszła chwila aby powiększyć swoją szklarnie i puszki też i przybywam tu do Was po radę.
Plan kupic cos lepsiejszego w koncu i moje propozycje:
Szklarnia dla obu kompletow zostaje tka sama bardziej chodzi mi o rade w sprawie systemu
SZKLARNIA
sigma 70-200 f2.8
sigma 50mm f 1.4
PUCHA wrrsja 1
Nówka Eos 70d
używka 7d mk2 lub 6d
Zestaw ten widzi mi sie ze wzgledu ze pd poczatku siedze w canonie do tego mam ta 500d co mam to bylby juz godny komplet 2 puchy i w miare fajna szklarnia, 70d mam szanse kupic za 3,9k nowke, rozwiazania w nim z 7d mk2 nawet lekko lepsze, 7d mk2 aparat ktory jakos mi wpadl w oko i w ogole wydaje sie przyjemny uzywke dorwac idzie do 4k, 6d to wiadomo pelna klatka i swietny aparat, tykko ze drogo trzeba dac do 5k za uzywke przyzwoita, a w planach mam kupic troche dupereli typu blenddy przyzwoity plecak moze jakies tlo i lampke z ttl. Chcialbym calosc ze szklami sigmy zamknac w 7,5 k okolo jak sie uda.
Bardziej nastawiony jestem na 70d bo z 500d ktory mam tworzylby przyzwoity zestaw a jak bedzie sie powodzic w foto to miejsce 500 zajmie 70d a kupiloby sie wtedy ff jakas jako glowne body.
PUCHA wersja 2
Uzywka: nikon d700
w przyzwoitym stanie idzie dostac do 4k
pelna dziura, aparat ktorym mialem okazje pare dni temu sie pobawic ,i wywarl na mnie przyzwoite wrazenie, wrecz dosc sklaniajace do zmiany systemu, plastyka mi lepiej siedzi do tego uzywalne iso szumy przyjemniejsze , klawiszologia lepsza jak dla mnie i cena na plus bo cena ta sama co canon 70d tylko ze tu mam ff a canon apsc
Ogolnie zmiana systemu u mnie nie stanowilaby problemu bo z obecnie posiadanego sprzetu mam tylko cos wartego fisza, lampka uniwersalna bo manualna a kity jak to kity sa bo sa, gdybym nabyl nikona to canon do smierci wlasnej zostalby u mnie i fisz potem poszedlby na sprzedaz i zakupilbym cos zapewne z nikona na drugie body, jak zostanie canon to rowniez do póki nie umrze zostaje potem jego miejsce zajmuje ktkrys z planowanych teraz aparatow i kupujemy cos lepszego.
Co do szklarni to widziane mile jakies modyfikacje ale moze w przyszlosci jak sie hajs bedzie zgadzał, te 2 pozycje powinienem zakupic do 3 k uzywane oczywiscie tyle ze bedzie trzeba szukac zeby dorwac zadbany komplet.
Dobra pewnie juz zanudzilem was tym wszystkim ale chcialem nakreslic dokladnie sytuacje, czekam na Wasze opinie i sugestie, podkreslam ze nic tu nie jest zadecydowane wiec wszystko moze ulec zmianie.
pozdrawiam i z gory dziekujeza pomoc
90s
15 lip 2015
70d to dobry aparat do sportu ptaków i wszędzie tam gdzie potrzebujesz cropa i szybki AF
6D to FF nada się lepiej do krajobrazu i portretu.
Cropy mają te zaletę że podepniesz każde szkło do nich, FF to już trudniejsza sprawa i droższa optyka.
Co do nikona to się nie znam bo sam siedzę w canonie ale warto rozważyć bo N bo mają dużo lepszą dynamikę tonalną.
Tylko nie wiem czy akurat ten model.
Druga sprawa jak nie masz wiele optyki to możesz myśleć, ale jakbyś miał sprzedać szkła ze stratą byle przejść na N to nie wiem czy warto.
Popatrz jeszcze na canon 5d mk II ja na nim pracuje, AF jest biedny mało punktów krzyżowych ale jeszcze nigdy mnie nie zawiódł a teraz mocno staniał bo jest III i 5DS 5DSr
Sam myślę by zmienić aparat już prawie się zdecydowałem na 5ds ale znowu dynamika tonalna leży, ponoć 1dx mk II ma mieć jakiś skok technologiczny. jak cena mnie nie zabije to pomyślę.
6D to FF nada się lepiej do krajobrazu i portretu.
Cropy mają te zaletę że podepniesz każde szkło do nich, FF to już trudniejsza sprawa i droższa optyka.
Co do nikona to się nie znam bo sam siedzę w canonie ale warto rozważyć bo N bo mają dużo lepszą dynamikę tonalną.
Tylko nie wiem czy akurat ten model.
Druga sprawa jak nie masz wiele optyki to możesz myśleć, ale jakbyś miał sprzedać szkła ze stratą byle przejść na N to nie wiem czy warto.
Popatrz jeszcze na canon 5d mk II ja na nim pracuje, AF jest biedny mało punktów krzyżowych ale jeszcze nigdy mnie nie zawiódł a teraz mocno staniał bo jest III i 5DS 5DSr
Sam myślę by zmienić aparat już prawie się zdecydowałem na 5ds ale znowu dynamika tonalna leży, ponoć 1dx mk II ma mieć jakiś skok technologiczny. jak cena mnie nie zabije to pomyślę.
Face775
15 lip 2015
Wlasnie co do 5d MK II to kazdy narzeka na AF ,i ciezko dorwac model nie zajechany, jak juz to sa swietne ale krecone filny mial, wlasnie wlasnie duzy wplyw na matryce ma krecenie filmow co do 5d 2?
90s
15 lip 2015
Wiesz co do AF to jakieś lamy płaczą bo jak zobaczysz moją galerie to mam ptaki, wyścigi, zdjęcia nocne i nigdy nie miałem problemu. OFC centralny punkt jest najskuteczniejszy. Reszta już słabiej ale stosunek jakości do ceny obecnie jest bardzo przyzwoity. widziałem modele za 500 funtów. ja dałem za swój 1500. Jak masz to kupuj 6D, masz program który sprawdza licznik klapnięć w aparatach canona. Będziesz wiedział czy był katowany czy nie. 5D mk II ma spokojnie pracować do 250.000 ja mam go już z 5 lat i ze 130.000 wypstrykane jak dobrze pamiętam.Ani razu nie było nic kręcone nim. Szkoda że nie ma puszki jaka mnie interesuje bo bym ci mógł swój sprzedać jest w idealnym stanie.
Face775
16 lip 2015
Nic jeszcze nie jest powiedziane jakikolwiek zakup planuje na polowe sierpnia jak wroce do kraju
90s
01 sie 2015
W tym roku mają być jeszcze dwa canony 5D mk IV i 1DX mk II ten pierwszy bardziej do streeta i wysokich ISO z tego co czytałem. Nic za bardzo nie wiadomo też o 1dx mk IV poza tym że ma być jakaś rewolucja dynamiki tonalnej czyli nowa matryca. I w sumie tylko to by mnie interesowało ale również data premiery nie znana. Ponoć ten rok. Jak się pojawi i nie będziesz miał puszki to pogadamy jakbyś chciał.
SC mountain 2 by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Burton on Trent canal and barge by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
SC mountain 2 by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Burton on Trent canal and barge by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Face775
20 sie 2015
Co do puchy kupiłem używkę Nikona D700 swiezo po wymianie migawki i naciagu lustra, zamierzam dokupic na dniach 35mm f/1.8 i poluje ostro na sigmę 70-200 f/.8 i będzie już piękny komplecik
a tu gwiazdki jeszcze z Canona
Perseidy by Wspaku, on Flickr
a tu gwiazdki jeszcze z Canona
Face775
20 sie 2015
haha zjadłem 2 z przodu... miało być 2.8, ale nawet i f/8 by coś ustrzelił
)
90s
30 sie 2015
Sunderland Lighthouse by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Sunrise Mam Tor, Peak District by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Meadow , Peak District by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Lindisfarne, two boats by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Lindisfarne, two boats 2 by Jakub 90s Pyrdek, on FlickrPortrecik dla odmiany
Dave portrait by Jakub 90s Pyrdek, on FlickrCiekawe czy kto ktokolwiek to jeszcze ogląda czy tracę czas dodając tutaj swoje prace.