Skocz do zawartości

Fotografia

• Nie możesz odpowiedzieć
3889 odpowiedzi w tym temacie

#2821 Mojwa

Truskafffffffeczka ^^

• CS: GO
  • PipPip
  • 409 postów

Napisano 10 października 2011 - 21:43

No właśnie, obróbka dopiero pozwala osiągnąć naprawdę fajne efekty ;-)

ode mnie nowa fotka, skoro poprzednią olaliście :(

Dołączona grafika
Bo kiedy ja wchodzę to lepiej nie stawać mi na mojej drodze! ;)
WBIJAM NA BOMBSITE A!

#2822 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 10 października 2011 - 21:47

super foto. śliczny światłocień na twarzy
Dołączona grafika

#2823 Freyu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 10 października 2011 - 21:58

Kto olał, kto olał? O sprawach oczywistych się nie mówi, a twoje fotki są świetne więc po co jeszcze chwalić :) Bardzo mi się podoba w pierwszym kolorystyka stonowana. To zdjęcie b/w także świetne.

#2824 bofir0

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 506 postów
  • Miejscowość:Szczecin

• BF2 GUID - bofiro

Napisano 10 października 2011 - 22:45

Z koleżanką można się umówić? :]
Dołączona grafika

#2825 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 11 października 2011 - 13:37

Koniec poruszonych zdjęć

Ciekawe to to :)

#2826 stg.Olo

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 postów
  • Miejscowość:wawa

Napisano 11 października 2011 - 15:12

Hmm juz od paru lat sobie to uswiadamiam ze sprzety fotograficzne oraz oprogramowanie do obrobki obrazu idzie w kierunku oglupienia totalnego oraz destrukcji wizjonerstwa,artyzmu i wlasnego postrzegania swiata przez czlowieka.Wszystko na jedno kopyto i zachwyty nad byle g......
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2827 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 11 października 2011 - 15:57

Wyświetl postUżytkownik stg.Olo dnia 11 października 2011 - 15:12 napisał

Hmm juz od paru lat sobie to uswiadamiam ze sprzety fotograficzne oraz oprogramowanie do obrobki obrazu idzie w kierunku oglupienia totalnego oraz destrukcji wizjonerstwa,artyzmu i wlasnego postrzegania swiata przez czlowieka.Wszystko na jedno kopyto i zachwyty nad byle g......
Niestety fotografia cyfrowa tym się charakteryzuje. Pierwszym krokiem było wprowadzenie cyfrowych lustrzanek ;)

#2828 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 11 października 2011 - 17:20

Dłutem łeb rozwalisz lub piękny posąg wyrzeźbisz. Wszystko zależy od człowieka który ma narzędzie.

Mi osobiście bardzo się podobają stare fotografie średnioformatowe ale i współczesne prace cyfrowe też są piękne.
Wszystko zależy od tematu i wykonania. Więc bym aż tak nie ujednolicał.
Dołączona grafika

#2829 Virus316i

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 11 postów

• BFBC2 GUID - Blue316i - Blue318is

Napisano 12 października 2011 - 01:10

Wyświetl postUżytkownik 90s dnia 10 października 2011 - 19:09 napisał

Wszystko kompakt. ale obróbką zdjęć radze się zainteresować, do krajobrazów delikatny HDR plus zabawa ze smakiem selekcją kolorów i kontrastem nada życia i naturalizmu twoim zdjęciom.

Poszedłem za rada i faktycznie efekt jest spory. Przyjemniej się ogląda.
Najgorsze jest tylko to ze jak już trochę poprawie jakieś zdjęcie zapisuje bo jest ok. Ale tak mi się tylko wydaje bo jak za jakiś czas je widzę , kasuje fotke i zaczynam znowu od surowego.
Minimalnie za jasne w jakim tam miejscu odcień nie ten i tak w koło.

HDRy są fajne :)

Ale chyba lustrzankę i tak kupię. Trzeba iść do przodu i się uczyć czegoś nowego.

#2830 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 17 października 2011 - 12:45

heja, fajnie ze forum juz wrocilo
ja ostatnio zlapalem zajawke na sesje i udalo sie ja zrealizowac :)
od dwóch dni siędze nad renderowaniem filmików :)
pokaże wam małego screen shota z wycinkiem :)
Dołączona grafika

staram się wdrożyć coś nowego i stąd wszystko się dłuży...1:33 min materiału zajmuje na razie 2,8 gb...

#2831 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 17 października 2011 - 14:53

Przekonwertuj pliki na bardziej strawne do edycji. Lepiej sie pracuje http://inspiredbylif...ejsza-pc-i-mac/

ps. Wcale nie tak dużo to zajmuje :)

#2832 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 17 października 2011 - 18:46

sky - a ja już kurwicy dostawałem :P 12gb ramu i problem był dla komputera z ruszeniem tego ^^ wrzucilem mu stabilizacje plus level'e i juz nawet na drafcie nie wyswietlal mi jak to wyglada ^^ a rendering 3 operacji 16 s klipu trwał 30-40 min (sic!)

mam pytanie, używałeś może twixtor'a ?
Bo mam w planie zwolnić w niektórych miejscach film wiem ze 30fps'ów to nie za dużo ale widziałem filmiki, że da się to zrobić tylko nie bardzo wiem jak.
Znasz też jakiś sposób na wklejenie np 20-30 zdjęć by wyświetlały się z częstotliwością np 5 na sek, żeby nie trzebabyło tego ręcznie układać ?
a i jeszcze efekt strobo...nawet przekonam się do programu w którym ty pracujesz.

No i ciągle tkwie w przekonaniu ze po konwersji pliki ważą dużo a jakość filmu jest ch*jowa.. ;/

#2833 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:06

Twixtora niestety nie używałem. Co do wstawiania zdjęć w Edku kiedyś to robiłem. W ustawieniach programu wystarczy zmienić domyślny czas wyświetlania zdjęcia na taki jaki ciebie interesuje. Następnie wystarczy je potem przeciągnąć na oś montażową i gotowe. Warto przed takim zabiegiem zdjęcia przyciąć do formatu 16:9 a potem dopiero je wstawić do programu montażowego. Fajnie to robi XnView. Efekt strobo jest we filtrach. Tam ustawiasz częstotliwość i sposób wyświetlania. Co do konwersji to wszystko zależy jak ustawisz program. Osobiście używam darmowego Canopus AVCHD Converter. Można nim przerobić pliki na dwa formaty - mpeg2 PS lub Canopus AVI HQ. Ten drugi zdecydowanie lepszy ale objętość pliku zwiększa się ok 4-5x !!!! Może Edisu nie jest najlepszy ale na pewno najszybszy i z uwagi na to go używam. Mam trochę łatwiej z edycją bo mam normalnego AVCHD :D choć to też kodek H256. Nie zauważyłem pogorszenia jakości. Weź pod uwagę fakt, że to co dają nam aparaty i tak jest ponad specyfikację BD więc i tak strat nie zauważysz. Z ciekawości do GH2 wgrałem hack, który daje mi bitrate 210 Mb/s !!! Przynajmniej tak wyświetlił mi mediainfo. Tu ciekawy artykuł z EOSHD na jego temat http://www.eoshd.com...ntra-at-176mbit Generalnie jestem pełen podziwu dla tych magików 8|

#2834 pu5z3k

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 96 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:32

sky - wlasnie zrobilem tymi kodekami i kaszanka dalej to samo : <

#2835 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:38

Wstaw gdzieś krótki kawałek swojego nagrania. Jutro zobaczę u siebie jak to wygląda.

#2836 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów

Napisano 18 października 2011 - 14:06

Hura forum działa:)
ale jakieś takie dziwne teraz:)

to ja wrzucę swoje nowe odkrycia plenerowe

Dołączona grafika
Husar portrait by Sanches90s, on Flickr

Dołączona grafika
Marcin UK by Sanches90s, on Flickr

A proso filmowania mój znajomek takie filmiki kręci

Dołączona grafika

#2837 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 18 października 2011 - 14:17

Wszyscy lubią DSLR-y :) Puszek przerobiłem pliki. Brak strat na jakości. Mały przykład. Tak na szybko http://skypan.wrzuta...Kux5JY/nagrania

#2838 Freyu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 18 października 2011 - 20:53

Ten film ślubno weselny jest dobry. Moim zdanie bardzo fajna muza dobrana i wiele fajnych ujęć. Generalnie zrobiony z pomysłem, choć uważam że jak już robi ujęcia na samej zabawie to stanowczo powinien robić te w ruchu i z ciekawej perspektywy, bo te co miał po prostu kamerę postawioną to nudne i takie standardowe były. Taka tam kolejna zabawa. Ale jak kamera "latała" to już mi się bardzo podobało. Generalnie film bardzo fajny i taka pamiątka jest świetna w przeciwieństwie do nudnych zdjęć studyjnych. W ogóle podziwiam ludzi którzy mają pomysł na takie coś, bo ja jak zacząłem oglądać ten film to mi na początku nie pasowało, że nie jest chronologicznie ułożony (jakieś takie zboczenie techniczne i umysł ścisły :) ), ale im dalej tym bardziej mi się zaczął podobać i na koniec stwierdziłem, że tak właśnie jest dobrze.

#2839 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 18 października 2011 - 21:20

Freyu klip z latającą kamerą może być ale całej chałtury bym z takimi latającymi ujęciami nie wytrzymał :) Tego nie idzie oglądać.

#2840 Freyu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 18 października 2011 - 21:39

No niby też prawda. Grunt to że nie pokazuje jak ludzie kotlety jedzą :) Albo jak jakiś wujek się nachleje i szaleje, bo niestety i tacy zdolni kamerzyści są :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych