Fotografia
Rozpoczęty przez MZK, 08 sierpnia 2008 - 12:23
3889 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 grudnia 2010 - 19:02
Canon z AF, a filrt na pewno nie jakiś drogi 
Ale filtr to filtr nie ma większej różnicy
Ale filtr to filtr nie ma większej różnicy
Napisano 16 grudnia 2010 - 22:22
Każdy filtr pogorszy jakość, mniej lub bardziej
A żeby mniej pogarszał trzeba wtapiać w to kupę kasy
Napisano 16 grudnia 2010 - 23:03
faktycznie tak pogarsza że szkoda gadać:)aż w oczy kole:) ciekawe czy rozpoznasz na których fotach ktoś miał filt a na którym nie?
Zresztą równie dobrze można napisać źe focenie z ręki pogarsza ostrość.
Druga sprawa że jak dałeś 6000zl za obiektyw to wydanie 200zl za szkiełko które uchroni go przed porysowaniem i nie pogorszy właściwości jest chyba rozsądne?
Poza tym UV to tylko jeden z typów, są jeszcze polary które dają świetne efekty. mam jeden tani i zmienia mi kolorystykę i średnio się sprawdza.
Te z górnej półki są wolne od tej wady i bez porównania w każdej kategorii go biją na głowę.
Myślę że podobnie jest z twoim UV
Masz racje że jest jakaś strata jakości, w końcu dodatkowa przeszkoda przed soczewką ale patrząc nawet na twoje zoomy różnica jest minimalna nawet na tak niskiej klasie filtra.
Ja tam lubię filtry bo są to ciekawe wynalazki, zwłaszcza do efektów specjalnych.
Zresztą równie dobrze można napisać źe focenie z ręki pogarsza ostrość.
Druga sprawa że jak dałeś 6000zl za obiektyw to wydanie 200zl za szkiełko które uchroni go przed porysowaniem i nie pogorszy właściwości jest chyba rozsądne?
Poza tym UV to tylko jeden z typów, są jeszcze polary które dają świetne efekty. mam jeden tani i zmienia mi kolorystykę i średnio się sprawdza.
Te z górnej półki są wolne od tej wady i bez porównania w każdej kategorii go biją na głowę.
Myślę że podobnie jest z twoim UV
Masz racje że jest jakaś strata jakości, w końcu dodatkowa przeszkoda przed soczewką ale patrząc nawet na twoje zoomy różnica jest minimalna nawet na tak niskiej klasie filtra.
Ja tam lubię filtry bo są to ciekawe wynalazki, zwłaszcza do efektów specjalnych.
Napisano 20 grudnia 2010 - 22:09
Ale nie pisałem, że się z Tobą nie zgadam. Masz rację z tym co napisałeś ;p
Udowodniłem tylko, że tanie filtry to klapa - a większość właśnie takie kupuje
A odnośnie rozpoznawania zdjęć to dużą rolę gra obróbka
A szansa na rozpoznanie jest taka jak rozpoznawanie aparatów którymi były zdjęcia robione 
edit:
http://strobox.com/
Zarąbista stronka pomagająca w fotografii studyjnej
Udowodniłem tylko, że tanie filtry to klapa - a większość właśnie takie kupuje
A odnośnie rozpoznawania zdjęć to dużą rolę gra obróbka
edit:
http://strobox.com/
Zarąbista stronka pomagająca w fotografii studyjnej
Napisano 22 grudnia 2010 - 18:47
Nawet spoko stronka Smiter ja mam taką
http://www.modelmayh...d=96872&page=25

Lisa 3 by Sanches90s, on Flickr
http://www.modelmayh...d=96872&page=25

Lisa 3 by Sanches90s, on Flickr
Napisano 23 grudnia 2010 - 01:26
Ale żeś ją wycyckał na twarzy ;p I kto tu białka wybiela ^^
A Twoją stronkę też znam
A Twoją stronkę też znam
Napisano 23 grudnia 2010 - 11:21
Hehe, no w sumie w UK taki brak fajnych lasek, że też bym tworzył swoje
http://totallycoolpi...-the-noughties/ - fajna galeria
edit:
Używam programu ACDsee do przeglądania zdjęć. Jakaś stara wersja ale się przyzwyczaiłem. Wchodzę dzisiaj i nie mogę przeglądać zdjęcia po zdjęciu. Opcja ta jest w ogóle wyłączona (odznaczona). Ściągnąłem na miesiąc (żal) jakiegoś nowego ACDsee ale dalej to samo. Strzałki są szare i scroll nie działa. Mieliście tak kiedyś? Co zrobić?
A może macie jakiś fajny program do przeglądania zdjęć najlepiej aby dokonywało się to za pomocą scrolla? Co polecacie?
edit2:
A ja z Krakowie też nie próżnuje - żeby nie było
Szkole teraz warsztat w studiu...
http://totallycoolpi...-the-noughties/ - fajna galeria
edit:
Używam programu ACDsee do przeglądania zdjęć. Jakaś stara wersja ale się przyzwyczaiłem. Wchodzę dzisiaj i nie mogę przeglądać zdjęcia po zdjęciu. Opcja ta jest w ogóle wyłączona (odznaczona). Ściągnąłem na miesiąc (żal) jakiegoś nowego ACDsee ale dalej to samo. Strzałki są szare i scroll nie działa. Mieliście tak kiedyś? Co zrobić?
A może macie jakiś fajny program do przeglądania zdjęć najlepiej aby dokonywało się to za pomocą scrolla? Co polecacie?
edit2:
A ja z Krakowie też nie próżnuje - żeby nie było
Szkole teraz warsztat w studiu...
Napisano 23 grudnia 2010 - 13:46
Do przeglądania zdjęć używam FastStone Image Viewer - na prawdę polecam.
Napisano 23 grudnia 2010 - 14:39
To zamrożenie ruchu czy fota z góry ? Lewy górny róg jakiś pasek bieli . Jeśli zamrożony ruch to nie ma ekspresji jeśli ona leży na podłodze to włosy chaotycznie rozłożone. Takie foty fajnie wyglądają w symetrii. Tutaj ani twarz ani włosy nie są do tego ten stanik, kompletnie nie pasuje. Dłońmi mogła je zakrywać i to byłoby najlepsze miejsce dla nich. I światło jakieś takie bezpółciowe. Chyba najsłabsze Twoje foto moim zdaniem
Co do przeglądarki to Breeze Browser Pro
przeglądasz niewywołane rawy jak jpg. ponoć najszybszy, wygląda jak see, nie ma pliku graficznego którego nie otworzy
Co do przeglądarki to Breeze Browser Pro
przeglądasz niewywołane rawy jak jpg. ponoć najszybszy, wygląda jak see, nie ma pliku graficznego którego nie otworzy
Napisano 23 grudnia 2010 - 14:53
Mówiłem, że nie umiem ;D
I dzięki za polecenie programu ;]
I dzięki za polecenie programu ;]
Napisano 23 grudnia 2010 - 15:33
No na rawach pracuje. Aha i modelka leżała 
Jeszcze parę zdjęć macie:
2.

3.

4.

5.

6.

7.

Trochę spam i trochę na jedno kopyto aleee...
Jeszcze parę zdjęć macie:
2.

3.

4.

5.

6.

7.

Trochę spam i trochę na jedno kopyto aleee...
Napisano 24 grudnia 2010 - 16:25
Ja się nie wypowiadam na temat studia, bo się nie znam 
Zrób coś w plenerze to pogadamy ^^
edit:
Trial wczorajszej sesji

Reszta pod wieczór albo jutro
Z sesji na sesję zaczynam się czuć coraz pewniej...
Zrób coś w plenerze to pogadamy ^^
edit:
Trial wczorajszej sesji

Reszta pod wieczór albo jutro
Z sesji na sesję zaczynam się czuć coraz pewniej...
Napisano 24 grudnia 2010 - 23:12
Ej powiedzcie mi czy widać jakieś malowania pędzlem, łączenie obrazów (musiałem trochę domalować tła i usunąć kawałek lampy ^^)
Widziałem to zdjęcie na monitorze i się załamałem... U mnie jest cacy, masełko, wszystko dopieszczone.
A tam było widać jakieś kreski, jakby hmmm fota rysowana w paintcie jak to sławne Subaru. Też takie paski jak Ty się 90s przyczepiłeś przy tym zdjęciu Oli z włosami.
Widać w tym zdjęciu coś?
Widziałem to zdjęcie na monitorze i się załamałem... U mnie jest cacy, masełko, wszystko dopieszczone.
A tam było widać jakieś kreski, jakby hmmm fota rysowana w paintcie jak to sławne Subaru. Też takie paski jak Ty się 90s przyczepiłeś przy tym zdjęciu Oli z włosami.
Widać w tym zdjęciu coś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych