A czy ktoś z Was zamiast myśleć jakie stowarzyszenie stworzyc, czy byc nie jawnym czy jawnym czy sp. z o.o. pomyśleliście może żeby jednak wspólne siły złoczyć i się na nowo połączyć?
Poszukiwania kasy na serwery
Rozpoczęty przez Gość_tuszyn_pl_*, 20 września 2008 - 13:32
43 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 listopada 2008 - 23:29
Napisano 03 listopada 2008 - 01:54
Hehehe Ralfik, teraz już niestety za późno na to i tyle, co się stało to się nie odstanie.
BTW mogę umieścić adres dramichowego paypala na szerzej dostępnym forum?
BTW mogę umieścić adres dramichowego paypala na szerzej dostępnym forum?
Napisano 03 listopada 2008 - 15:12
Użytkownik RALFIK dnia 02-11-2008 22:28 napisał
A czy ktoś z Was zamiast myśleć jakie stowarzyszenie stworzyc, czy byc nie jawnym czy jawnym czy sp. z o.o. pomyśleliście może żeby jednak wspólne siły złoczyć i się na nowo połączyć?
Nie myśleliśmy o połączeniu ponownym jeżeli to było do mnie
Natomiast co innego jest stowarzyszenie , stowarzyszenie esportowe może wpierać w taki czy inny sposób przeróżne klany ... udostępniac im hostingi ,serwery do gier , komunikatory, szkolić i wpajać zasady itd... Stowarzyszenie może zbierać datki itd.. i nimi zarządzać - wydatkować na cele statutowe jakimi może być np ogólnie pojęty rozwój esportu w Polsce . Teoretycznie jest możliwe utworzenie dużego stowarzyszenia w Polsce (teoretycznie takie jest http://www.esports.p..._id=1879483205) i takie Stowarzyszenie albo mniejsze mogą pozyskiwać sponsorów i np utrzymywać serwery dla klanów itd.. oczywiście pewne rzeczy które tutaj napisałem może i są idealistyczne ale zgodne z polskim prawem i możliwe do realizacji ... pytanie czy komuś chce się w to bawić ...
Napisano 04 listopada 2008 - 09:05
Cała zabawa w stowarzyszenia to sposób w jaki można zarejestrować klan.
a raczej wymóg sponsorów by on mogli odliczyć sobie darowiznę od podatku.
Wystarczy poczytać definicje i jak stowarzyszenia wyglądają by wiedzieć że ma się to nijak do klanu i e-sportu.
Do póki nie zostanie e-sport uznany sportem nie warto się bawić w zgłaszanie i rejestracje.
A w Polsce nastanie to zaraz po kraja 3 świata
a raczej wymóg sponsorów by on mogli odliczyć sobie darowiznę od podatku.
Wystarczy poczytać definicje i jak stowarzyszenia wyglądają by wiedzieć że ma się to nijak do klanu i e-sportu.
Do póki nie zostanie e-sport uznany sportem nie warto się bawić w zgłaszanie i rejestracje.
A w Polsce nastanie to zaraz po kraja 3 świata
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty