Poszukiwania kasy na serwery
RALFIK
02 lis 2008
A czy ktoś z Was zamiast myśleć jakie stowarzyszenie stworzyc, czy byc nie jawnym czy jawnym czy sp. z o.o. pomyśleliście może żeby jednak wspólne siły złoczyć i się na nowo połączyć?
Zar2Roc
03 lis 2008
Hehehe Ralfik, teraz już niestety za późno na to i tyle, co się stało to się nie odstanie.
BTW mogę umieścić adres dramichowego paypala na szerzej dostępnym forum?
BTW mogę umieścić adres dramichowego paypala na szerzej dostępnym forum?
master
03 lis 2008
Użytkownik RALFIK dnia 02-11-2008 22:28 napisał
A czy ktoś z Was zamiast myśleć jakie stowarzyszenie stworzyc, czy byc nie jawnym czy jawnym czy sp. z o.o. pomyśleliście może żeby jednak wspólne siły złoczyć i się na nowo połączyć?
Nie myśleliśmy o połączeniu ponownym jeżeli to było do mnie
Natomiast co innego jest stowarzyszenie , stowarzyszenie esportowe może wpierać w taki czy inny sposób przeróżne klany ... udostępniac im hostingi ,serwery do gier , komunikatory, szkolić i wpajać zasady itd... Stowarzyszenie może zbierać datki itd.. i nimi zarządzać - wydatkować na cele statutowe jakimi może być np ogólnie pojęty rozwój esportu w Polsce . Teoretycznie jest możliwe utworzenie dużego stowarzyszenia w Polsce (teoretycznie takie jest http://www.esports.p..._id=1879483205) i takie Stowarzyszenie albo mniejsze mogą pozyskiwać sponsorów i np utrzymywać serwery dla klanów itd.. oczywiście pewne rzeczy które tutaj napisałem może i są idealistyczne ale zgodne z polskim prawem i możliwe do realizacji ... pytanie czy komuś chce się w to bawić ...
90s
04 lis 2008
Cała zabawa w stowarzyszenia to sposób w jaki można zarejestrować klan.
a raczej wymóg sponsorów by on mogli odliczyć sobie darowiznę od podatku.
Wystarczy poczytać definicje i jak stowarzyszenia wyglądają by wiedzieć że ma się to nijak do klanu i e-sportu.
Do póki nie zostanie e-sport uznany sportem nie warto się bawić w zgłaszanie i rejestracje.
A w Polsce nastanie to zaraz po kraja 3 świata
a raczej wymóg sponsorów by on mogli odliczyć sobie darowiznę od podatku.
Wystarczy poczytać definicje i jak stowarzyszenia wyglądają by wiedzieć że ma się to nijak do klanu i e-sportu.
Do póki nie zostanie e-sport uznany sportem nie warto się bawić w zgłaszanie i rejestracje.
A w Polsce nastanie to zaraz po kraja 3 świata