Skocz do zawartości

Poszukiwania kasy na serwery

43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_tuszyn_pl_*

• Goście

Napisano 20 września 2008 - 13:32

Witam.

Mam pytanie do zarządu i wszystkich naszych Placków.Czy nie można by umieścić nr konta i prośby o datki na utrzymanie serwerów w okienku sponsora ,które jest na dole po prawej stronie przy ładowaniu sie mapy (jest tam obecnie logo klanu z grafiką i adresem strony PL4FC)??Sami widzicie jak wyglądają finanse w tym miesiącu ,więc przez to moje pytanie.Proszę o wypowiedzenie się w tej kwestii .

pozdr
tuszyn_pl :cool:

#2 Daszek

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1 056 postów

Napisano 20 września 2008 - 16:21

Niewiele by to przyniosło, tak czy inaczej wpłacaliby tylko członkowie klanu.

#3 DNIKRAT

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 391 postów
  • Miejscowość:Śląskie

• BF2 GUID

Napisano 20 września 2008 - 17:34

Można spróbować, choć nie wróżę jakiegoś poruszenia.
Dołączona grafika

#4 Gość_tuszyn_pl_*

• Goście

Napisano 20 września 2008 - 18:11

Wyświetl postUżytkownik Daszek dnia 20-09-2008 16:16 napisał

Niewiele by to przyniosło, tak czy inaczej wpłacaliby tylko członkowie klanu.

http://forum.pl4fc.n...?showtopic=5282

tak tak wpłacają ,zal.pl

#5 Arti_86(pl)

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 463 postów
  • Miejscowość:Sochaczew/Warszawa

• BF2 GUID - Arti_86(pl)
    BF3 GUID - Arti_86pl

Napisano 20 września 2008 - 20:19

No cóż tak to jest z kasą że ciągle jej za mało.

Natomiast można by było zachęcić ludzi do płacenia Z doświadczenia wiem że nic nie działa tak dobrze jak liczby. Nie wiem ile jest ogółem ludzi w klanie ale podejrzewam że sporo. Więc można by było zrobić statystykę ile byśmy otrzymali gdyby tak z 90% osób zapłaciło po 10 zł. Tyle to chyba każdy ma nawet (bez obrazy) nastolatek który dostaje kieszonkowe a jeszcze nie pracuje. Można chyba kupić jedną paczkę fajek mniej w miesiącu :-)
Druga rzecz rozumiem że rodzice niektórych mogą się nieprzychylnie odności do opłacania takiej "głupoty" Tak pewnie większość mówi. Ale na boga nie musicie im wszystkiego mówić :-)
Dodatkowo nie pamiętam gdzie na forum było zdjęcie blankietu wpłaty. Cóż można by było zamieścić już wypełniony z danymi Dramicha tak by wydrukować, tylko wpisać kwotę i wio na pocztę. To takie dla leniwych rozwiązanie.

Wiem że może naiwny jestem i ten temat był wyciągany już kilka razy. Ale to takie moje spostrzeżenia którymi chciałem się podzielić.
Dołączona grafika

#6 AsmodeuszPL

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 225 postów
  • Miejscowość:Lublin

• BF2 GUID

Napisano 20 września 2008 - 21:27

A ja myślałem kiedyś o innym rozwiązaniu tego problemu. Znaleźć sponsora np: Perła, Tyskie,Honda albo producenta sprzętu komputerowego i dogadać się jakoś np: grając na jakimś turnieju na koszulce obok logo klanu umieścić logo sponsora i już. Albo jeśli to będie producent sprzętu PC i dodatków to grać na jego myszkach, klawiaturach i joyach. Mniej więcej tak w przybliżeniu wygląda teoria wysnuta przez mój skorumpowany umysł.

Pozdrawiam.
Asmodeusz -imię pochodzi od aeszma dewa, a sam Asmodeusz jest bardziej perskim niż żydowskim diabłem. Niemniej został włączony do tradycji żydowskiej, gdzie uważany jest za ducha zła.
Zdaniem Forlonga Asmodeusz to "talmudyczny Aszmedaj, demon przejęty z Zend Aszmadewy" i "wściekły diabeł"; według Forlonga to właśnie Asmodeusz upił Noego.

http://nonsensopedia...com/wiki/Szatan
http://nonsensopedia...iki/Piłka_nożna

#7 Nawra

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 84 postów

Napisano 20 września 2008 - 21:40

Asmo to by było dobre ale wątpie żeby firma Tyskie lub Honda chciała nas sponsorować.
Ale spróbować zawsze można.

#8 Zajcu

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 415 postów
  • Miejscowość:Nowy Sącz

• BF2 GUID - ZajcuNS

Napisano 20 września 2008 - 21:42

albo na serwerach, tam gdzie jest ten obrazek, przepołowic to na poł, i po jednej stronie dac nasze logo a po drugiej stronie jakies logo firmy, a wzamian ta firma by opłacała nasz serwer

#9 Nawra

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 84 postów

Napisano 20 września 2008 - 21:45

I jeszcze dodatkowo np. w czasie gry tam gdzie lecą reguły gry pokazywało na przykład:

Sponsored by .....

#10 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 20 września 2008 - 22:03

Mam lepszy pomysł, będziemy kickowac graczy po 10mintuach z napisem. wykup pełną wersje gry na naszych serwerach:)

Pomysl dobry zawsze lepiej coś robić niż nic.a jeśli da to chociaż złotówkę to jesteśmy 1zl do przodu by 0zl kosztach.

i Może nasi klanowicze zauważą w końcu że jak sami się nie dołożą to nie będzie gdzie grać
Dołączona grafika

#11 Pajozi

cziter

• Zbanowani
  • PipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 20 września 2008 - 22:07

Honda napewno nie, no co wy ;p

"Albo jeśli to będie producent sprzętu PC i dodatków to grać na jego myszkach, klawiaturach i joyach."

To jest niezły pomysł, tylko gdzie znaleść taką firme. Placki są znane na scenie MG (multigamingu. jak źle napisałem to sry ;p )

Ostatnio gadałem ze znajomym z Holandii na xie to jak mu napisałem że jestem w PL4FC to się zapytał CZY W TYM PL4FC (tak by to brzmiało po polsku ;) ) niewiem jak w innych grach ale w bf'ach klan jest dosyć znany.

90s

To trza zrobić nową wersje bfów. Np. Battlefield 2 PL4FC Version
xD
"Marudzisz na ping, masz 500 a mieciesz heady jak szalony" ^^
Dołączona grafika

#12 Zajcu

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 415 postów
  • Miejscowość:Nowy Sącz

• BF2 GUID - ZajcuNS

Napisano 20 września 2008 - 22:14

Wyświetl postUżytkownik 90s dnia 20-09-2008 21:58 napisał

jeśli da to chociaż złotówkę to jesteśmy 1zl do przodu

widzisz 90 istnieje takie cs jak "rodzic" ktory uwaza ze to jest głupota :(

cholera przez nich nawet sobie kubka nie moge kupic, a tyle o niego walczyłem <CRY>

#13 HARNAS

Placek

• Zbanowani
  • PipPip
  • 197 postów
  • Miejscowość:Komorniki(kolo Poznania)

• BF2142 GUID

Napisano 21 września 2008 - 09:57

pomysły artiego i asmodeusza są dobre... moglibyśmy starać się o jakiś sponsoring, ale u kogo :?: :?:
Arti też ma dobry pomysł z tymi 10 zł od każdego klanowicza.
PS. zagadajcie z HARNAŚ'em xD powiedzcie ze wasz klanowicz ma taki nickname xD :P

#14 Pajozi

cziter

• Zbanowani
  • PipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 21 września 2008 - 10:09

Dobre XD Wchodzi ktoś na serva a tam taki tekst. Server sponsorowany przez piwo Harnaś xD
Dołączona grafika

#15 Arti_86(pl)

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 463 postów
  • Miejscowość:Sochaczew/Warszawa

• BF2 GUID - Arti_86(pl)
    BF3 GUID - Arti_86pl

Napisano 21 września 2008 - 11:02

Dyskusja zaczyna robić się niepoważna a problem jak jest tak będzie dalej. Pomysł ze sponsoringiem jest owszem i wajny i wygodny ale nierealny. Panowie i panie to nie korea my jesteśmy jeszcze 100 lat za murzynami. Na sport w realu trudno jest znaleść sponsora a co dopieru tu.

Co więcej nie chodzi tu o to by ktoś nas sponsorował ale abyśmy byli samowystarczalni. Rozumiem że kasy jest zawsze mało ale naprawdę nie wierzę że większość z was nie mogła by przeznaczyć 10 zł na miecha. Nie trzeba podkreślać że nikt nikogo nie zmusza do płacenia. Wpłaty są nie tyle przejawem dobrej woli ale i podziękowaniem dla ludzi którzy zajmują się klanem i jakoś go trzymają. Tyle było marudzenia że w Polsce nie ma porządnego serwera BF2 64 CQ. Zebrało się kilku ludzi, wyleciało z kasą i prosze..... Ale jeśli się nie postaram to to upadnie. I mówię MY !!! nie ktoś kto wchodzi na srewer i widzi. Pierwsze 20 min grania za darmo za reszte płacisz :-)
Wspominałem wcze¶niej o tym że można by było zamieścić wypełniony blankiet wpłat. Wchodzicie na http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm Tam wybieracie wpłaty na rachunki bankowe a następnie - druki pocztowe - wydruki - wpłata na rachunek bankowy i wypełniacie metodą kopiuj wklej. Tylko numer konta trzeba dostosować. Nic prostrzego. Dajecie drukuj i jazda.

Chodzi o to że nikt za nas tego nie zrobi jak chcemy grać w porządnych warunkach to trzeba samemu się o to postarać.
Dołączona grafika

#16 HARNAS

Placek

• Zbanowani
  • PipPip
  • 197 postów
  • Miejscowość:Komorniki(kolo Poznania)

• BF2142 GUID

Napisano 21 września 2008 - 12:45

nawet po 5 zł jeśli każdy z nas by zapłacił przecież nas jest strasznie dużo :) i to 5 -10 zł to myśle że majątkiem nie jest.

nawet po 5 zł jeśli każdy z nas by zapłacił przecież nas jest strasznie dużo :) i to 5 -10 zł to myśle że majątkiem nie jest.

PS.jutro bede mial imieninki to troche na serwa dołoże :)

#17 AsmodeuszPL

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 225 postów
  • Miejscowość:Lublin

• BF2 GUID

Napisano 21 września 2008 - 13:37

Dlaczego znalezienie sponsora miałoby być niemożliwe?? Honda i Tyskie to były tylko przykłady a wy się tego czepiliście jak by to było nie wiem co. Była przecież też mowa o producentach sprzętu PC i różnych do niego dodatków. Np: SAITEK, Logitech albo Genius. W zamian za kase na serwery umieszczamy reklame firmy na planszy sponsora na ekranie wczytywania mapy (oczywiście pół na pół z logo klanu) a na turniejach urz(ż)ywamy ich sprzętu i oficjalnie trąbimy jaki to on jest full wypas a nieoficjalnie i tak każdy
urz(ż)ywa czego tam chce.

Pozdrawiam.
Asmodeusz -imię pochodzi od aeszma dewa, a sam Asmodeusz jest bardziej perskim niż żydowskim diabłem. Niemniej został włączony do tradycji żydowskiej, gdzie uważany jest za ducha zła.
Zdaniem Forlonga Asmodeusz to "talmudyczny Aszmedaj, demon przejęty z Zend Aszmadewy" i "wściekły diabeł"; według Forlonga to właśnie Asmodeusz upił Noego.

http://nonsensopedia...com/wiki/Szatan
http://nonsensopedia...iki/Piłka_nożna

#18 Nawra

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 84 postów

Napisano 21 września 2008 - 13:48

To by było dobre a jednym z przekonywujących argumentów jest to że nas jest koło 500 i gramy na wielu platformach więc by mieli świetną reklamę.
I jeszcze na koszulkach można by było dać ich logo jakbyśmy robili jakiś nowy projekt.

#19 90s

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 366 postów
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 21 września 2008 - 13:58

Na razie nie ma co myslec o sponsorach bo:
1.nie mam jak się tym zając siedząc w UK
2.nie mamy stałych silnych ekip w ligach z osiągnięciami
3.jeszcze jest parę spraw do ogarnięcia z sfery organizacyjnej.

Każdy z klanu nie da 5 10zl bo są różne przesłanki.
kto ma niech da i będzie dobrze.
wszystko jest podane w dziale ważne wraz z wypełnieniem blankietu
nie trzeba mieć 18 lat by móc zrobić przelew.
a jak nam braknie kasy to po prostu maszyny zostaną wyłączone i skończy się granie w spokoju.
Dołączona grafika

#20 Pajozi

cziter

• Zbanowani
  • PipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 21 września 2008 - 13:58

90s jakbyś mógł to napisz mi na PW od kiedy klan istnieje itp. może coś załatwie gdyż pisałem pare razy takie rzeczy...
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych