Fotografia
Freyu
26 wrz 2016
sky: niezła fota, naprawdę oryginalna
Ciekawe jak ciotki i wujki "młodych" zareagują na sesję 
90s: ja niestety nigdy poza kompakt nie wyszedłem, niestety to nie ja mam tego Canona. Za to bardzo lubię pooglądać fajne zdjęcia, a wasze są takie. Mogę sobie chociaż pomarzyć o tym co mógłbym osiągnąć jak bym się zajął fotografią
90s: ja niestety nigdy poza kompakt nie wyszedłem, niestety to nie ja mam tego Canona. Za to bardzo lubię pooglądać fajne zdjęcia, a wasze są takie. Mogę sobie chociaż pomarzyć o tym co mógłbym osiągnąć jak bym się zajął fotografią
90s
26 wrz 2016
To w czym problem Frewyu? krajobraz lubi dużą glebie ostrości i w takim przypadku kompakt się sprawdza znakomicie, gorzej z rozpiętością tonalną ale tani zestaw filtrów cokin-y daje sporo opcji do zabawy za małe pieniądze.
Moja babcia fotografuje małpką i wygrała nawet kilka konkursów fotograficznych:)
tutaj masz jeden z nich:
dwie nagrody Stanisława Pyrdek
http://powiat.krakow...i-w-obiektywie/
Co ciekawe nigdy się fotografią nie interesowała fotki robi może od 3 lat za to masę czasu spędza w lasach:) i ma oko.
Isle of skye, Scotland by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Moja babcia fotografuje małpką i wygrała nawet kilka konkursów fotograficznych:)
tutaj masz jeden z nich:
dwie nagrody Stanisława Pyrdek
http://powiat.krakow...i-w-obiektywie/
Co ciekawe nigdy się fotografią nie interesowała fotki robi może od 3 lat za to masę czasu spędza w lasach:) i ma oko.
Isle of skye, Scotland by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Freyu
28 wrz 2016
O kurna, już myślałem, że ta fota to twojej babci, serio. Takie fotki jak na tym konkursie to może i faktycznie cykam, choć nie poświęcam już na to dużo czasu. Aczkolwiek respekt dla babci za odwagę i pasję! Ja mówię o takich dziełach jak wasze. Gdzie oprócz oka to jeszcze poświęcacie dużo pracy na obróbkę fotek. I to z doskonałym rezultatem jak widać na załączonych w wątku pracach.
90s
08 lis 2016
Niestety fotografia to ciągła nauka, ja dopiero teraz zaczynam łapać te niuanse. I powoli panować nad światłem i odkrywać o co chodzi w krajobrazie. No ale cóż tak to jest gdy człowiek chce sam do wszystkiego dochodzić.
Dlatego teraz chce trochę na warsztaty pochodzić.I tak już za tydzień pierwsze mnie czekają, ciekaw jestem co z nich przywiozę.
Blue French Bulldog by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Autumn in Peak District by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Darkest forest by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Dlatego teraz chce trochę na warsztaty pochodzić.I tak już za tydzień pierwsze mnie czekają, ciekaw jestem co z nich przywiozę.
Blue French Bulldog by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Autumn in Peak District by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Darkest forest by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
90s
24 lis 2016
Dzięki kolego.
Wracając do rozmowy z SB pewnie kupisz lustrzankę mniej lub bardziej świadomie dlaczego to zrobiłeś.
Ale przy Twoim budżecie zastanowiłbym się nad zaawansowanym kompaktem.
np Lumix albo inny który oferuje ogniskowe od jak najmniejszych ( szeroki kąt) do 100 tutaj nie musi być kosmos jak 200 i więcej.Do tego makro masz w standardzie.
Nie wiem jak z macro ale w krajobrazie statyw to podstawa i tutaj też lepiej kupić raz a dobrze
Nie musi być to karbonowy top end ale mocny aluminiowy z drugiej ręki zaoszczędzi twój portfel w przyszłości.
Sam przerabiałem 3-4 statywy dlatego chciałbym Ciebie ustrzec przed kupowaniem półśrodków.
Do tego jak chcesz się bawić w krajobraz to dobrze mieć filtry, szare całe, stopery, szare połówki i polar.
Szkoda że nie napisałeś miesiąc temu to bym ci wysłał swoje stare hoya, do nauki w sam raz.
Widać że cię ciągnie do fotografii ale na początku proponuje zacząć skromnie bo nie wiesz czy wstawanie o 4 rano na wschód słońca albo włóczenie się po łące w poszukiwaniu owadów sprawiać będzie ci przyjemność.
Vanishing by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Nature monument Isle of skye by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Wracając do rozmowy z SB pewnie kupisz lustrzankę mniej lub bardziej świadomie dlaczego to zrobiłeś.
Ale przy Twoim budżecie zastanowiłbym się nad zaawansowanym kompaktem.
np Lumix albo inny który oferuje ogniskowe od jak najmniejszych ( szeroki kąt) do 100 tutaj nie musi być kosmos jak 200 i więcej.Do tego makro masz w standardzie.
Nie wiem jak z macro ale w krajobrazie statyw to podstawa i tutaj też lepiej kupić raz a dobrze
Nie musi być to karbonowy top end ale mocny aluminiowy z drugiej ręki zaoszczędzi twój portfel w przyszłości.
Sam przerabiałem 3-4 statywy dlatego chciałbym Ciebie ustrzec przed kupowaniem półśrodków.
Do tego jak chcesz się bawić w krajobraz to dobrze mieć filtry, szare całe, stopery, szare połówki i polar.
Szkoda że nie napisałeś miesiąc temu to bym ci wysłał swoje stare hoya, do nauki w sam raz.
Widać że cię ciągnie do fotografii ale na początku proponuje zacząć skromnie bo nie wiesz czy wstawanie o 4 rano na wschód słońca albo włóczenie się po łące w poszukiwaniu owadów sprawiać będzie ci przyjemność.
Vanishing by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Nature monument Isle of skye by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
MTV
27 lis 2016
Po łące teraz chodzi i szukam owadów ( :
A wstaje rano więc powinno być ok. Zobaczymy jak to będzie!
Powiedzmy, że dziś zacząłem od iphonocepcji
A wstaje rano więc powinno być ok. Zobaczymy jak to będzie!
Powiedzmy, że dziś zacząłem od iphonocepcji
Załączone pliki
-
DSC_0041.JPG (411,44 KB)
Ilość pobrań: 5
90s
28 lis 2016
RL89
29 lis 2016
Zdjęcie Dark forest jest rewelacyjne, aż dziw bierze, że można coś takiego wykonać aparatem.
90s
15 gru 2016
Dzięki panowie. Forest to pojedynczy kadr nie HDR. dobra pora, miękkie światło reszta to już obróbka.
MTV staram się coraz mniej obrabiać dzięki temu jest lepsza jakość.
Autumn Moor by Jakub 90s Pyrdek, on Flickr
Nowa strona usprawniona przyspieszona
http://www.s999.co.uk/
MTV staram się coraz mniej obrabiać dzięki temu jest lepsza jakość.
Autumn Moor by Jakub 90s Pyrdek, on FlickrNowa strona usprawniona przyspieszona
http://www.s999.co.uk/
MTV
19 gru 2016
Zaczynam focić, obecnie etap poznawania podstaw no i aparatu 
Niestety póki co nie czytam zbyt wiele o technice bo każdy wolny czas wolę przeznaczyć na bujanie nocą po mieście i polach i cykaniu fot
Ale ogólnie czytam o podstawach
PS sory za irytujący znak wodny :/ Stare ustawienia na deviancie.

Póki co ukochane makro musi poczekać
) Bo biegnie po ciekawych miejscach podobało mi się.
Niestety póki co nie czytam zbyt wiele o technice bo każdy wolny czas wolę przeznaczyć na bujanie nocą po mieście i polach i cykaniu fot
Ale ogólnie czytam o podstawach
PS sory za irytujący znak wodny :/ Stare ustawienia na deviancie.

Póki co ukochane makro musi poczekać
90s
19 gru 2016
No to witamy w klubie foto;)) co to za znak wodny? Co do fotek nocnych to poczytaj o blue hour fajny czas pomiędzy zachodem a typową nocą.
I co kupiłeś ?
I co kupiłeś ?
MTV
19 gru 2016
Użytkownik 90s dnia 19 grudnia 2016 - 10:25 napisał
No to witamy w klubie foto;)) co to za znak wodny? Co do fotek nocnych to poczytaj o blue hour fajny czas pomiędzy zachodem a typową nocą.
I co kupiłeś ?
I co kupiłeś ?
Kupiłem nikon d5300+ nikkor 18-105
MTV
20 gru 2016
Planuję jeszce zakupićpierścienie do makro i Nikkora 55-300 
Albo używke 18-300.
Albo używke 18-300.
MTV
20 gru 2016
No zacznie pewnie 
Choć poczytałem trochę i zmieniłem zdanie.
Zdecyduje się pewnie w najbliższym miesiącu na jasną stałke. Przeczytałem, że uczy ona wyobraźni, szukania kadru i techniki lepiej niż zmiennoogniskowe.
Choć poczytałem trochę i zmieniłem zdanie.
Zdecyduje się pewnie w najbliższym miesiącu na jasną stałke. Przeczytałem, że uczy ona wyobraźni, szukania kadru i techniki lepiej niż zmiennoogniskowe.
90s
20 gru 2016
Warto mieć jakąś fajną portretówkę ale to tylko obiektyw niczego cię nie nauczy. Sam się musisz uczyć.
MTV
20 gru 2016
Jasna sprawa 
Ale coś jasnego bym chciał ze względu na to, że zdjęcia nocą bardzo mi się spodobały.

A jutro jakiś plener powinno się udać zacząć nauczać
Ale coś jasnego bym chciał ze względu na to, że zdjęcia nocą bardzo mi się spodobały.

A jutro jakiś plener powinno się udać zacząć nauczać