90s - mam parę kadrów z dekoltem
Fotografia
Napisano 18 czerwca 2011 - 20:42
90s - mam parę kadrów z dekoltem
Napisano 19 czerwca 2011 - 01:42
Napisano 19 czerwca 2011 - 20:38
Tak się prezentują pierwsze moje akty niestety ze mną w roli głównej.
Ania ma więcej prac bo to ona prawie wszystko wypstrykała a ja mam tylko kilka.
Teraz żałuje że trzecie światło na tło nie poszło.
Ale zaczynaliśmy od jednej lampy i dość dużo na nią poszło czasu, później dołożyliśmy drugą i 5 godzin pstrykało.
Ale pierwsze koty za płoty, następnym razem będzie lepiej.

90s akt by Sanches90s, on Flickr
Napisano 20 czerwca 2011 - 12:12
Użytkownik 90s dnia 19 czerwca 2011 - 20:38 napisał
Tak się prezentują pierwsze moje akty niestety ze mną w roli głównej.
Ania ma więcej prac bo to ona prawie wszystko wypstrykała a ja mam tylko kilka.
Teraz żałuje że trzecie światło na tło nie poszło.
Ale zaczynaliśmy od jednej lampy i dość dużo na nią poszło czasu, później dołożyliśmy drugą i 5 godzin pstrykało.
Ale pierwsze koty za płoty, następnym razem będzie lepiej.

90s akt by Sanches90s, on Flickr
ale co do modela

http://www.accordklubpolska.pl/a i najnowsze cheaty do bf2 http://www.albinoblacksheep.com/flash/you.html

'Wy w wojnę beze mnie nie leźcie, wy ją beze mnie przegracie.
Napisano 20 czerwca 2011 - 21:31
Oczywiscie kazdy to widzi we wlasnej wizji wiec mozne polemizowac
Napisano 20 czerwca 2011 - 23:03
Co do przerysowań to też przyznaje racje, nadal mam skłonności do mocnego szpikowania swoich prac a to kolor, detal czy też światło.
Ale wierze że z czasem nabiorę smaku:)
Na razie nie radze sobie ze subtelnością koloru skóry, światła i kompozycji. O tylu na razie rzeczach wiem, czego mi najbardziej brakuje.
Co do uda to dopiero jak napisałeś to zauważyłem że faktycznie są innej wielkości i wygląda to fatalnie. Mylisz że z takim kadrem i w takiej pozie dałoby się coś z tym zrobić by nie było takiego przerysowania ?
Mówisz żeby ciemniej i kontrastowej spróbować do tematu podejść?
Spróbuję zrobić prace w taki sposób tylko czy nie będzie błędem że czarne partie w tym głową zleją się z czarnym tłem? na nie padało żadne oświetlenie.
I
Zdjęcie które Ty dodałeś wygląda ciekawie i fakt teraz widzę że faktycznie dać jeszcze lampę na plecy i tło czarne może zostać i byłby kapitalny efekt.
Pierwszy raz w sumie udało mi się tak fajnie światłem zagrać by taki efekt osiągnąć jak na tym zdjęciu.
szczególnie światło na włosach i klatce bardzo mi się podoba.
jeszcze raz dziękuje Olo za bezcenne uwagi!!
Teraz będę jeszcze więcej myślał przy zdjęciach!
Napisano 20 czerwca 2011 - 23:45
A co powiecie na tą dziczyznę?
Napisano 21 czerwca 2011 - 08:50
Napisano 21 czerwca 2011 - 13:04
Smiter ja wiem ze nowinki techniczna sa w cenie ale wg mnie za duzo w Tobie jest fotoszopa.Fota inna od tego co do tej pory prezentowales i to juz jest spory plus(inny charakter i wydzwiek zdjecia).
Puszek wybierz na spokojnie ile chcesz (cennik masz na mojej stronie)oczywiscie do negocjacji:)a juz zrobimy tak aby wilk syty i owca byla cala:).
Kuba w b&w musisz kombinowac ze swiatlem bo nie kazda fota kolorowa da sie przelozyc na czarno-biale,kolor sam w sobie tworzy zdjecie i dlatego jest duzo latwiejszy.Na zalaczonym pliku fizycznie jest to kolor(nie moglem zamiescic 3 zdjec limit:))Samo przerobienie na b&w daje lipe,zdjecie mdle,bez wyrazu.Trzeba ciagnac kontrasty bo fizycznie ich nie ma na pliku(tam wszystko wypelnial kolor)a jak za duzo podciagniesz to d*pa nie masz obrazu w tym miejscu i juz zaczynaja sie schody..No i oczywiscie brak ziarna(srebrowy obraz).Nie wszystkie kolory sa dobrze przekladane,dodatkowo jest tez spory problem z kontrastami(silne swiatla) z ktorymi zwykly film czarno-bialy radzi sobie doskonale.
Co ciekawe dosc dobra metoda jest robienie zdjec na negatywie cz-b a potem skanowanie(skaner tez dobrej klasy)aby sporo efektow uzyskac takich jak metoda tradycyjna,po prostu negatywy(slajdy) wiecej widza.Wlasnie tak robilem zdjecia Cwikowi na World Pressa.Pozdrawiam
PS:nie pastwcie sie tak nad pikseloza tego zdjecia ale mialem tylko 30kb w limicie
Napisano 21 czerwca 2011 - 14:12
Za dużo photoshopa? Bawiłem się tylko kontrastami i ekspozycją. Potem przy konwertowaniu foty na wb, pobawiłem się suwakami kolorów (w większości czerwonym).
Napisano 21 czerwca 2011 - 15:10
tylko czemu ona trzyma się za cycki jak jest zła?
WBIJAM NA BOMBSITE A!
Napisano 21 czerwca 2011 - 19:22
Olo drugie foto, zwiększyłem kontrasty i ściemniłem.
Co powiesz o tym?

90s akt 2 by Sanches90s, on Flickr
Nie chce szaleć więc staram się w granicach rozsądku tym kręcić.
Napisano 21 czerwca 2011 - 19:39
Napisano 21 czerwca 2011 - 19:54
Mam też pytanie o monitor do fotografii.
Ani pracuje na laptopie i chce przeskoczyć na komputer i jakiś porządny monitor do tego.
Ja też chce zmienić bo mnie krew zalewa co kalibracja to na zdjęcia swoje patrzeć nie mogę.
Ale u mnie to kiedyś tam dopiero nastąpi.
A ona ma jeszcze gorzej
Wiem że nie są to tanie rzeczy ale może znacie jakiś monitor z najlepszym stosunkiem jakości do ceny.
Ja takie coś znalazłem
http://www.komputron...HP_LP2475w.html
Chyba że to Eizo jest warte swojej ceny.
Na czym mi zależy to aby był dało się go w pełni kalibrować.
na matrycach się nie znam ale by kontrast był jak należny i był dobry ( bardzo dobry ) do fotografii i pracy w adobergb
i co najmniej 21 cali.
Wgłębiałem się kiedyś w tematykę monitorów ale jest tego tyle do tego setki stron na forach gdzie są sprzeczne opinie .
Napisano 21 czerwca 2011 - 20:01
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych