Fotografia
Napisano 01 września 2010 - 16:22
albo za słabo rozproszone światło i płasko modele/ki wychodzą
albo rozproszone swiatlo jest ustawione za daleko...
kolejne pytanie nie doświetlasz czasem od dołu ?
Napisano 01 września 2010 - 18:46
Prawda jest taka że poza paroma radami od Ola to do wszystkiego dochodzę metodą prób i błędów, bo nawet jak na necie są schematy ustawień lamp to nie ma info o ich odległości itp. brak mi poza tym światłomierza.
Napisano 01 września 2010 - 20:52
Napisano 02 września 2010 - 18:17
Napisano 02 września 2010 - 19:27
Byłem dzisiaj na rynku i takiego jednego spotkałem

edit:
Kurde... sweet foci nie mamy
Napisano 02 września 2010 - 21:38
Napisano 02 września 2010 - 22:00
Napisano 02 września 2010 - 22:13
Napisano 03 września 2010 - 14:38
Napisano 06 września 2010 - 21:40
No więc na wstępie dzięki Smiter że wpadłeś i przejechałeś się ze mną do wujka. szkoda że tak szybko zwiałeś bo mógłbyś się paru ciekawych rzeczy dowiedzieć.
Akurat był wykład o światłomierzu i leciały foty na cyfrowym powiększalniku.
Wielkie podziękowania dla Ola, wypad do Warszawy był dla mnie bardzo fascynujący i uczący.
Pierwszy raz w życiu widziałem w pełni profesjonalne studio, do tego pracy na takim poziomie że do tej pory nie mogę się pozbierać z tego co widziałem.
Poznałem bardzo sympatycznego artystę, skromnego o fenomenalnym warsztacie.
Coś niesamowitego:) Olo jak możesz rzuć linkiem jego strony.
Drugi szok dla mnie to rodzice Ola, bardzo sympatyczni i pełni pasji ludzie. Ich wiedza i pasje oraz umiejętności mi zaimponowały.
Olo nic nie wspominał że ma takie rarytasy w domu:)) a na prawdę ma się czym chwalić.
No i na koniec sam Piotrek, dzięki stary za wszystko i sorki raz jeszcze za moja sklerozę (pół warszawy musieliśmy się wracać bo zapomniałem kurtki gdzie był paszport i bilet powrotny)
Musze przyznać że świetnie się bawiłem i wiele rzeczy nauczyłem no i jadłem frykasy że palce lizać
Wielkie dzięki przyjacielu, ten wypad był wart każdych pieniędzy.
Tak więc Olo mam u Ciebie wielki dług wdzięczności, i mam nadzieje że moje zaproszenie zostanie kiedyś odebrane i będę mógł się odwdzięczyć w podobny sposób.
Jestem już w domu i mogę na spokojnie podsumować wypad.
No więc na wstępie dzięki Smiter że wpadłeś i przejechałeś się ze mną do wujka. szkoda że tak szybko zwiałeś bo mógłbyś się paru ciekawych rzeczy dowiedzieć.
Akurat był wykład o światłomierzu i leciały foty na cyfrowym powiększalniku.
Wielkie podziękowania dla Ola, wypad do Warszawy był dla mnie bardzo fascynujący i uczący.
Pierwszy raz w życiu widziałem w pełni profesjonalne studio, do tego pracy na takim poziomie że do tej pory nie mogę się pozbierać z tego co widziałem.
Poznałem bardzo sympatycznego artystę, skromnego o fenomenalnym warsztacie.
Coś niesamowitego:) Olo jak możesz rzuć linkiem jego strony.
Drugi szok dla mnie to rodzice Ola, bardzo sympatyczni i pełni pasji ludzie. Ich wiedza i pasje oraz umiejętności mi zaimponowały.
Olo nic nie wspominał że ma takie rarytasy w domu:)) a na prawdę ma się czym chwalić.
No i na koniec sam Piotrek, dzięki stary za wszystko i sorki raz jeszcze za moja sklerozę (pół warszawy musieliśmy się wracać bo zapomniałem kurtki gdzie był paszport i bilet powrotny)
Musze przyznać że świetnie się bawiłem i wiele rzeczy nauczyłem no i jadłem frykasy że palce lizać
Wielkie dzięki przyjacielu, ten wypad był wart każdych pieniędzy.
Tak więc Olo mam u Ciebie wielki dług wdzięczności, i mam nadzieje że moje zaproszenie zostanie kiedyś odebrane i będę mógł się odwdzięczyć w podobny sposób.
Napisano 06 września 2010 - 23:36
Btw, zeby nie byl total offtop, to tez bym chetnie zobaczyl galerie tego tajemniczego artysty ^^
Napisano 07 września 2010 - 12:25
Na pociag z Wawy tez czekales bo Irek mi zrelacjonowal
Co do studia i pracy w nim,to sa po prostu lata praktyki.Dawno dawno temu
Te zdjecia ktore widziales sa po prostu doskonalym warsztatem pracy a podobne zdjecia mozna znalesc wszedzie.
Studio powstawalo przez lata bo nikogo nie stac na wywalenie ok 150-200 tysiecy zlotych aby sobie zdjecia porobic przy uzyciu dobrego sprzetu.Byl on przez lata zbierany wymieniany na nowszy i tak oto powstalo to co widziales.Oprocz technicznego zaplecza jest jeszcze wizja ktora chcesz wcielic w zycie robiac zdjecie,twoj pomysl no i oczywiscie osoba fotografowana.Dlatego nigdy nie bede zwolennikiem PSa bo to jest oglupiajace narzedzie,pozbawiajace fotografa podstawowej wiedzy sztuki fotografii.Pozdrawki
Napisano 08 września 2010 - 17:52
Wstawiam film o którym mówiłem. Jest parę niedoróbek, wiem o tym, dlatego proszę nie bądźcie zbyt krytyczni ;d. Wstawiłem na youtube w jakości HD (8 h się wysyłało), ale mi zablokowali ścieżkę dźwiękową ;p. Musząc zmieścić się w 500 mb na vimeo musiałem zmniejszyć film i poszło po jakości... (Może wiecie gdzie można umieścić za darmo plik do 2 gb żeby chociażby znajomym rozesłać linki?)
http://www.vimeo.com/14777938
Wiem, że to temat o fotografii, ale ten film tworzony był aparatem i tylko ze zdjęć nie licząc wstawek z youtuba dlatego myślę, że pasuje
Pozdrawiam.
Napisano 08 września 2010 - 18:24
Najbardziej jestem tylko ciekaw ile zdjęć wchodzi w skład filmu ?
Ps: Te książki zbierał jak iteamki w RPGach
Napisano 08 września 2010 - 20:43
Bardzo mi się podobało.
Jestem pod wrażeniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych