Warning: Illegal string offset 'html' in /usr/home/pl4fc/domains/forum.pl4fc.net/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 370 Nowy pc czy modernizacja? - Polish 4Fun Clan :: Forum - strona 3
←  Software i hardware

Polish 4Fun Clan :: Forum

»

Nowy pc czy modernizacja?

- zdjęcie TeG 07 sie 2008

na standardowym Colerze wyciagniesz ta wartosc ale bedzie strasznie się grzał...
Do niskiej temperatury przy 3,4 Ghz potrzeba już czegoś co utrzyma niską temperaturę np. Pentagram Freezone Karakorum :] wystarczy :]
Odpowiedz

- zdjęcie Freyu 25 sie 2008

Dla tych którzy się zastanawiają czy zmienić grafę i ewentualnie jaką wybrać:

http://new.benchmark.pl/index.php/testy_i_..._350zl-817.html
Odpowiedz

- zdjęcie Slomka 25 sie 2008

Dokłądnie, Szuflada... Nawet jak będzięsz miał Radka o identycznych danych technicznych co GeForce, to i tak gra Ci lepiej pójdzie na GF,
bo większość gier (w tym Crysis) suportuje Intela i Nividię... Dla tego radzę dobierać raczej GF i na procka jakiś Intel np. Quad 2,4 ;)
Odpowiedz

- zdjęcie TeG 26 sie 2008

Wyświetl postUżytkownik Slomka dnia 25-08-2008 22:43 napisał

Dokłądnie, Szuflada... Nawet jak będzięsz miał Radka o identycznych danych technicznych co GeForce, to i tak gra Ci lepiej pójdzie na GF,
bo większość gier (w tym Crysis) suportuje Intela i Nividię... Dla tego radzę dobierać raczej GF i na procka jakiś Intel np. Quad 2,4 ;)

proszę cię.. :cool: źle myślisz...
GF i Quad Q66 jest obecnie śmieszny.. popatrz na porównanie E84 do Q66, Quad dostaje :] jak chcesz 4 jajka to bierz 93, co do grafy :] proponuje poczytać trochę. To naprawdę nie boli..
Kolejność: 4870x2 > GTX280 > 4870 > GTX260 > 4850 > 98GTX+ > 88GTS - nie uwzględniam SLI i CFa :P
Odpowiedz

- zdjęcie szuflada 26 sie 2008

zasada tez jest taka ze do prockow intela stosuje sie gf a do amd ati :) taqk czy siak jesli ktos odczuwa roznice pomiecy 70 fps a 120 musi byc nie zlym magikiem ( roznica w cene tez jest nie bagatelna)

Zapraszam do poprawy błędów:) A zasada jest dośc dziwna;)

M@TH3V
Odpowiedz

- zdjęcie TeG 26 sie 2008

dobre... GF dla Intela, ati dla amd... ciekawa zasada :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ale się uśmiałem :lol:
wmontuj sobie np.E86/85/84 i do tego 4870x2, zobaczymy czy twoje GFy coś powiedzą :lol: będą jękać.. i trzeba będzie zrobić SLI GTX280/260 żeby coś pokazały.. a co będzie jeśli zrobi sie w CFie 4870x2 ? żaden GF nic nie powie.

Więc ta twoja zasada jest śmieszna..
Odpowiedz

- zdjęcie Daszek 26 sie 2008

Wyświetl postUżytkownik szuflada dnia 25-08-2008 23:51 napisał

zasada tez jest taka ze do prockow intela stosuje sie gf a do amd ati :)

Myślałem tak jak miałem 12 lat.
Odpowiedz

- zdjęcie Lysy 28 sie 2008

nie zapominajmy ze nie oplaca sie robic CF jesli nie bedzie sie mialo rozdzialki 190x1440 , wtedy beda wystepowac znaczne spadki fps'ow (w 4870x2 zdaza sie ze nawet ponizej poziomu 4870 w singlu) wiec by trzeba bylo doliczyc 24" monitor , jak na mnie najlepiej brac teraz w tym momencie gtx280 (moze i slabszy od 4870x2 ale nie ma spadkow fps ;p) a wracajac do tematu najlepsza grafika do twojego zestawu bedzie 4850 nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz ;]
Odpowiedz

- zdjęcie dzudo666 30 sie 2008

popieram a do tego jakieś sensowne chłodzenie, chociażby s1
Odpowiedz

- zdjęcie TeG 30 sie 2008

do czego sensowne chłodzenie ? ;>

Ja mam radka 4870 i w stresie mam 54*C na 'referencyjnym' chłodzeniu :]
Odpowiedz

- zdjęcie Lysy 30 sie 2008

a robiles fanfixa czy cos ? bo to jest nie mozliwe albo sprzedali ci niereferenta w cenie referenta;d tak btw ja tez biore referencyjnego radka w przyszlosci pewnie dokupie chlodzenie na niego , jak sie bedzie ostro grzal ;]
Odpowiedz

- zdjęcie TeG 30 sie 2008

fanfixa nie robilem :]
asus daje do swojej grafiki program sterujacy obrotami wenta :] i tyle :P
Odpowiedz

- zdjęcie Daszek 30 sie 2008

4870 ma znośne temperatury z racji dwuslotowego referencyjnego chłodzenia.
Odpowiedz

- zdjęcie dzudo666 31 sie 2008

... Jeżeli nie robisz fanfixa to masz 80*C w idlu, ja zrobiłem fanfixa 35% i mam teraz 55*C i też jej nie słyszę ( a w catalyst overdrive mam wszystko na maksa ustawione)
Odpowiedz

- zdjęcie Lysy 31 sie 2008

35% to granica potem juz ciezko wytrzymac ;] ja tak sie zastanawiam czy nie robic czasem tego fanfixa (karta jeszcze nie doszla) wtedy karta sama bedzie sobie ustawiala jakie chce obroty ale wiadomo temp o te 20 stopni wieksze beda ;]
Odpowiedz

- zdjęcie dzudo666 05 wrz 2008

wiem tylko to, że mój komp hula sobie pięknie i to wszystko resztą (np. temperatury) się nie przejmuje

z tym hd 4850 poczekał na modele z niereferencyjnym chłodzeniem.

A... i jeszcze jedno NIE BIERZ MODELI 1Gb... to jest wyrzucanie kasy w błoto, bo żadnego wzrostu wydajności nie ma a wniektórych testach można zauważyć jej spadek.

>>>Wydajność jest lepsza ale w większej rozdziałce:)

LYSY: moje uszy wytrzymały nawet 45%

Pozdro

Zamykam.

M@TH3V
Odpowiedz