Skocz do zawartości

Ja wybieram konsole...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
45 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: I choose the following (0 użytkowników oddało głos)

Nie możesz zobaczyć wyników tej ankiety dopóki nie oddasz głosu. Proszę zaloguj się i oddaj głos by zobaczyć wyniki.
Głosuj

#1 Karnos

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 102 postów
  • Miejscowość:Le Karton

Napisano 12 grudnia 2006 - 12:12

Pytanie jest proste i zarazem tendencyjne... trzeba sie zadeklarowac po ktorej staje sie stronie, oraz umotywowac wybor.
Nie ukrywam, ze chce zobobaczyc jak sie ksztaltuja tutejsze preferencje konsolowe.
Ja na chwile obecna nie oddam glosu z bardzo prostej przyczyny, poczekam az kilka osob sie wypowie na w/w temat i przedstawie swoje spostrzezenia, oraz preferencje.
Zapraszam do oddawania glosow :D
Nic tak nie świeci jak żarówka
Dołączona grafika

#2 Dakon

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 403 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 12 grudnia 2006 - 12:19

Jak bym miał telewizor z HD to bym kupił PS3. Powód banalny: sentyment, przerabialem wszystkie plejstacje, łącznie z przenośną :)
Później kupiłbym Wii, bo jest fajna i ma Mario xD

A Xboxa nie lubie i tyle. Pad mi się strasznie nie podoba.
Dołączona grafika
plaY^ | www.play-esports.pl/ | #plaY^ @ QuakeNet

#3 HaNz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 66 postów
  • Miejscowość:Zabrze/Ruda Śląska

Napisano 12 grudnia 2006 - 12:32

Na chwilę obecną jedynym dobrym wyborem jest x360... Jest już jakiś czas na rynku a co za tym idzie wiemy czego można się spodziewać, gier jest już naprawdę sporo a i w planach jest kilka wartych uwagi. Mimo iż jestem tak jak dakon_forost przywiązany do SONY i ich wyrobów nie brał bym nowego playa a powód prosty nic specjalnego jeszcze sobą nie reprezentuje. W porównaniu do gier z iKs`a wypada raczej słabo tym bardziej że od tak dawna słyszeliśmy jaka to ona nie będzie a konkurencję miała jeść na śniadanie :D

#4 Macku

Placek

• Zbanowani
  • PipPip
  • 583 postów
  • Miejscowość:Burton-Upon-Trent

• BF2 GUID

Napisano 12 grudnia 2006 - 12:59

Nie ma jeszcze ps3 ale z sentymentu do poprzednich konsol tej firmy wybralbym rowniez tak jak kolega dakon ps3. Pamietam premiere x360, oczom nie moglem uwierzyc jakie to pudlo generuje grafike. kilku moich kolegow ma x360 ale kupili go tylko dlatego ze nie ma ps3, wprawdzie sa zadowoleni. Ale z ostateczna ocena trzeba sie wstrzymac do momentu gdy ps3 wyjdzie na rynek. :>
Dołączona grafika

#5 s1d

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 64 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 13:37

nintendo nie i nie ma bata ;) PS jest przereklamowany...

#6 Karolix220

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 107 postów
  • Miejscowość:Drawsko Pomorskie

• BF2 GUID - Karolix220
    BF2142 GUID - Karolix220

Napisano 12 grudnia 2006 - 13:54

ja tam zadnej nie zamierzam kupowac wystarczy mi blaszak :D
a jak juz bym mial kupic to bym wzial PS3
Dołączona grafika
BF 2 - Karolix220 | BF 2142 - Karolix220 | CoD4 - P$YCH0 | CoD5 - Straho | MW2 - N0 $W34R

#7 Volf_PL

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 263 postów
  • Miejscowość:Olsztyn

• BF2 GUID

Napisano 12 grudnia 2006 - 14:49

Ja ogólnie konsole mam gdzieś w....szufladzie. Kompki są bardziej wszechstronne :P
Dołączona grafika
BF2: Volf_PL

#8 Gość_DeeJay_*

• Goście

Napisano 12 grudnia 2006 - 15:04

Konsola to bezsensownie wydane grube pieniądze - za tę samą cenę można mieć średniej klasy kompa, na którym da się znacznie więcej zrobić.
Howgh ;)

#9 Pabl0

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 53 postów
  • Miejscowość:Dabrowa Gornicza

Napisano 12 grudnia 2006 - 15:21

Jakbym miał kasę to bym sobie kupił X'a ... btw w empiku fajnie się gra w BF'a xD

#10 nemix2006

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 105 postów
  • Miejscowość:Tomaszów Maowiecki :)

Napisano 12 grudnia 2006 - 15:30

Macku napisał:

Nie ma jeszcze ps3

Jest PS3 nawet na allegro stoją http://www.allegro.p...389_sprzet.html Premiera Europejska w marcu.

DeeJay napisał:

Konsola to bezsensownie wydane grube pieniądze - za tę samą cenę można mieć średniej klasy kompa, na którym da się znacznie więcej zrobić.
Howgh ;)
Nie znasz się :roll: Na kompie nie zagrasz np w nawalanki.
Ja swoją przygodę zaczynałem z konsolami już dawno od Pegazusa>Sega Mega Drive>Playstation>Dremcast>Playstation 2 z przenośnych to miałem jakiś czas PSP.
Zależy od gracza co wybierze , czy komputer czy konsole.Ja jestem zwolennikiem tego i tego.Z komputerem jest taki problem że co jakiś czas trzeba robić upgrade żeby sobie pograć , z konsolami nie ma tego problemu ale gry są droższe,chyba że się korzysta z dobrodziejstwa P2P.
Na chwile obecną Xbox360 jest lepszym rozwiązaniem niż PS3 i stosunkowo tanim.Wii fajna zabawka ale nie za taką cenę,jak by to kosztowało z 700 zł ale nie ponad 1000 zł :twisted:
Jak na razie głosu swego nie oddaje :roll:

#11 Karnos

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 102 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 15:31

Ja musze powiedziec, ze wybieram... Wii.
Decyzja jest bardzo prosta. Jesto to jedyna tak naprawde inowacyjna konsola ze wszystkich tzw. Next Genow. XBox360 oraz PS3 moga sie szczycic o wiele wieksza moca obliczeniowa w porownaniu do produktu nintendo, ale pytanie brzmi co one oferuja poza lepsza grafika co jest takie nextgenowe?
Odpowiedz jest prosta... Nic.
Nintendo postawilo przeciwienstwie do pozostalych graczy obecnych na rynu na... gracza. Wielu powie, ze Wii ma bardzo slaba grafike w porownaniu do dwoch pozostalych i dlatego jest ble. Ja odpowiem w taki sposob. Grafika to nie wszystko, bo liczy sie tzw. "gameplay". Czyz nie kazdy chcial machac mieczem, lub poprostu moc latwo i precyzyjnie strzelic w grze?
Dzieki Wiimotowy, jest to mozliwe. Dzieki Wiimotowi Wii jest prawdziwym nextgenem wsrod konsol.

A co z grami? nic prostrzego: Zelda: Twilight Pricess (ma porownywana jesli nei lepsza srednia ocene od Gers of War!), Metroid Prime 3, Mario Galaxy (to chyba oczywiste) mowia same za siebie.. przeciez to jest sciasla czolowka gier! Nalezy jeszcze przypomniec, ze Wii ma teraz o wiele lepsze wsparcie od developerow niz przy swoim poprzednim dziecku (GameCube) co oznacza, ze znajada sie na nim duzo gier muliplatformowych vide CoD, NFS, Resident Evil (tak tylko ze w tym przypadku ma to byc exclusive dla Wii), Final Fantasy, Dragon Quest i wiele, wiele wiecej.
Problem z grami jest wiec wyjasniony.

Do przyszlych wlascicieli PS3:
Wiecie, ze Wiimote ma rumblepack ;-]

Do wlascicieli X360: Jaka tradycje posiadaja gry na ten system?

Odam jeszcze takie male info, bo moze okazac sie, ze ktos mi powie ze PS2 jest mocniejsza (byly osoby, ktore tak twierdzily). Odpowiem tak:
PS2 byla najslabsza konsola ze wszyskich 3 czyli Ps2, GameCube oraz Xbox. Wii jest 2x mocniejsza od GC a takze troche od XBox'a (wiadomo, ze XBox byl tutaj liderem).

To by bylo narazie na tyle z mojej strony.
Wiem, ze powyzszy tekst jest bardzo stronniczy, ale taki mial byc. Gdyz tak jak mowilem. Ja juz postanowilem i wiem czego chce.
Dodam moze, ze moja ocene wyrobilem sobie poprzez granie na wielu konsolach podczas mych kilku ;-) latek.
NES, SNES, SEGA (pierwsza nieznam jej nazwy), SEGA Mega Drive' SEGA Saturn, PSOne, N64, PS2, XBox, X360. Mozna dodac Pegazusa, ale to nie byla konsola tylko tania podrobka Nintendo.

To by bylo narazie na tyle z mojej strony.
Dołączona grafika

#12 nemix2006

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 105 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 15:45

Karnos napisał:

Ja musze powiedziec, ze wybieram... Wii.

Ciekawe jak wygląda granie na Wii.W Wii Sports trzeba się trochę namachać ,jak gry będą wymagały ciągłej aktywności od gracza to sobie za długo nie pograsz. Tak samo jak na Eye Toyu ,machasz machasz a później zakwasy i wszystko napierdziela :P

#13 HaNz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 66 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 15:56

No wiesz wszystko zależy od gier... jak ktoś woli grać w cukierkowego Mariana to proszę bardzo Wii mu to zaoferuje Ja natomiast wolę se pograć w Gears of War czy chociaż by w Forza Motorsport 2.

Co do tradycji to po co mi ona? Liczą się gry a nie sentyment jakbym się miał tym kierować to bym teraz sobie w Contra na pegazusie grał.

Kontroler Wii też mnie średnio interesuje nie widzę grania i machania tym na wszystkie strony po pokoju (owszem trochę można ale jak to się sprawdza przy dłuższej sesji z konsolą?). Nie mówię że konsola jest zła ale imo powinna być dodawana jako zabawka w MC Donaldzie do Happy Meala :)

http://www.wiihaveap...ticle.php?id=64 - ahh ten wypadający kontroler Wii :D

EDIT:

Nie czaje osób co porównują PC z Konsolą to tak trochę że... piłka nożna jest lepsza od koszykówki bo się kopie nogą a nie odbija ręką :D

#14 Karnos

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 102 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 16:06

nemix2006 napisał:

Jest PS3 nawet na allegro stoją http://www.allegro.p...389_sprzet.html Premiera Europejska w marcu.
Tylko powiedz mi czy to jest amerykanska czy japonska wersja? Bo to ma znaczenie ze wzgledu na gry, poniewaz ten sam krazek wrzucony do roznych konsol bedzie pokazywal inna wartosc (nie mowie o wszystkich grach ale tylko i wylacznei o... Resistance: Fall of Man). No i bedziesz mogl grac tylko z ludzi z danego regionu oczywiscie.

Co do Wiimote i problemy z jego uzywaniem (wypadaniem):
1. Zakladaj zawsze pasek od Wiimote
2. Nie wykonuje przesadnonych ruchow
3. Staraj sie wycierac spocone dlonie

Wbrew opinii moich przedmowco uzywanie tego kontrolera nie wymaga wielkiego wysilku. Ludzie zazwyczaj przesadzaja z wykonywaniem ruchow podczasa grania. Faktem jest natomiast, ze dzieki niemu ludzie bardziej sie angazuja w sama gre, anizeli uzywajac innego kontrolera.
Dołączona grafika

#15 k4pi

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 69 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 12 grudnia 2006 - 18:10

o lol za duzo napisaleiscie i nie chce mi sie czytac :/
ja powiem tak
x36 - ile tu bedzie ciekawych gier, ktore nie wyjda na inne konsole lub pc ? 5 ?
ps3 - jak ktos mi zasponsoruje tv z hdready do marca to biore
wii - gdybym mial w tej chwili kase na konsole to juz bym sobie gral ...
ale w sumie po co mi to jak mam pc i bf2 ?!
Dołączona grafika
plaY^ | http://www.play-esports.pl | #plaY^ @ QuakeNet

#16 HaNz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 66 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 18:56

k4pi napisał:

x36 - ile tu bedzie ciekawych gier, ktore nie wyjda na inne konsole lub pc ? 5 ?
Jeśli tak to na PS3 nie będzie ich nawet 5... ludzie poczytajcie chociaż trochę zanim coś napiszecie :?

#17 Infinity_23

Placek

• Zbanowani
  • PipPip
  • 363 postów
  • Miejscowość:Unknown

Napisano 12 grudnia 2006 - 19:11

a ja mam Xboxa 360 i jestem happy!!!!! Mam LCD 42 Cale Z HDTV (HDMI) i gry wymiatają......miałem wczesniej PS2 iDremcasta i inne zabawki,zreszta jak kazdy duzy chlop.......Ps3 jest do bani.....wole X-boxa..zresztą gry o wiele ciekawsze a nie tam jakies Ridge Racey Kolejne...nie ma to jak prawdziew wyscigi Project Gotham Racing i inne :twisted:

#18 Daszek

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1 056 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 19:19

Infinity_23 napisał:

a ja mam Xboxa 360 i jestem happy!!!!! Mam LCD 42 Cale Z HDTV (HDMI) i gry wymiatają......miałem wczesniej PS2 iDremcasta i inne zabawki,zreszta jak kazdy duzy chlop.......Ps3 jest do bani.....wole X-boxa..zresztą gry o wiele ciekawsze a nie tam jakies Ridge Racey Kolejne...nie ma to jak prawdziew wyscigi Project Gotham Racing i inne :twisted:

ty to jednak kasiore masz ;p

#19 nemix2006

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 105 postów

Napisano 12 grudnia 2006 - 19:59

k4pi napisał:

ps3 - jak ktos mi zasponsoruje tv z hdready do marca to biore !
Taa a do Xboxa 360 nie trzeba telewizora HD ?

Infinity_23 napisał:

Ps3 jest do bani.....wole X-boxa..zresztą gry o wiele ciekawsze a nie tam jakies Ridge Racey Kolejne...nie ma to jak prawdziew wyscigi Project Gotham Racing i inne :twisted:
Widze że już miałeś PS3 i zdecydowanie wolisz Xboxa 360 ? Prawdziwe wyścigi to Gran Turismo :twisted:

#20 Dakon

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 403 postów
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 12 grudnia 2006 - 20:11

@K4pi: HDReady to gówno a nie HD, tv z HDready przyjmuje sygnał HD i skaluje rozdzielczość w dół, do takiej ktorą może wyświetlić.
Dołączona grafika
plaY^ | www.play-esports.pl/ | #plaY^ @ QuakeNet

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych