Warning: Illegal string offset 'html' in /usr/home/pl4fc/domains/forum.pl4fc.net/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 370 Jaki nowy komputer - Polish 4Fun Clan :: Forum - strona 4
←  Software i hardware

Polish 4Fun Clan :: Forum

»

Jaki nowy komputer

- zdjęcie Freyu 04 kwi 2008

Potwierdzam słowa Daszka, sam mam płytę Gigabyte od niedawna i tak samo jestem miło zaskoczony. Myślę że Gigabyte się polepszyło. Co do karty to oczywiście 8800GT. Ja sam mam Gainwarda jednego z pierwszych i jestem mile zaskoczony jego cichością. Poza tym ceny 8800GT naprawdę teraz są moim zdaniem przystępne.
Odpowiedz

Gość_M@TH3V_* 04 kwi 2008

88GT z Zalmanem od giga, za 640zł;) Co do płyty giga, robi bardzo nie równe dalej jezeli chodzi o OC. RAM:

"Muszki" - dobre pamieci, ale dla amd odpadają, zle dobrane dzielniki SPD, dodatkowo słaby serwis jak i pomoc techniczna... :] POlecam OCZ, patriot, goodram, Geil.
Odpowiedz

- zdjęcie Daszek 04 kwi 2008

Wyświetl postUżytkownik M@TH3V dnia 04-04-2008 14:25 napisał

88GT z Zalmanem od giga, za 640zł;)

Psują się.

Bierz 8800GT Galaxy z chłodzeniem Cooler Master HP, lub Palit 8800GT.
Odpowiedz

Nic sie nie psuje... 1 przypadek o jakim slyszalem to to ze gosc nie dal zasilania molexem dodatkowego... I mu sie nie włączał...
Odpowiedz

- zdjęcie XdtgS 04 kwi 2008

Niemozliwe zeby zalmany się psuły falowo. A już na pewno zalman jest lepszy od cooler master. Btw. Nie polecam palitów, co prawda jest to już ciut lepszy producent niż kiedyś ale jednak dalej wypada gorzej od konkurencji.
Odpowiedz

- zdjęcie Daszek 04 kwi 2008

Ja mówię po tym co czytałem .... te zalmany są żalowe strasznie, a CM chwalone i lubiane...
Odpowiedz

- zdjęcie XdtgS 04 kwi 2008

Gdzieś Ty takie rzeczy wyczytał? ;o
Odpowiedz

- zdjęcie Szybki.LopezZ 04 kwi 2008

Co złego jest w podkręcaniu ?
Po 1. Kręcisz -> testujesz od razu czy stabilne :D (superPI czy cos takiego)
Po 2. Jeżeli ŹLE podkręcisz to wyjmujesz zworkę :D resetujac w ten sposób BIOS (BASIC INPUT OUTPUT SYSTEM)
Po 3. Możesz kręcić tak ze:
a) podkręcasz też RAM :D
b) nie podkręcasz RAMu (bezpieczniejsze MOIM zdaniem)
Po 4. Najlepiej jest zmieniać Mnożnik (tak mi sie wydaje :D)
Odpowiedz

http://forum.pl4fc.n...p?showforum=102 <- zapraszam.

"b) nie podkręcasz RAMu (bezpieczniejsze MOIM zdaniem)" - to tu nie ma juz OC... samo oc cpu to jest nic;)
Odpowiedz