Jaki nowy komputer
Freyu
04 kwi 2008
Potwierdzam słowa Daszka, sam mam płytę Gigabyte od niedawna i tak samo jestem miło zaskoczony. Myślę że Gigabyte się polepszyło. Co do karty to oczywiście 8800GT. Ja sam mam Gainwarda jednego z pierwszych i jestem mile zaskoczony jego cichością. Poza tym ceny 8800GT naprawdę teraz są moim zdaniem przystępne.
Gość_M@TH3V_* 04 kwi 2008
88GT z Zalmanem od giga, za 640zł
Co do płyty giga, robi bardzo nie równe dalej jezeli chodzi o OC. RAM:
"Muszki" - dobre pamieci, ale dla amd odpadają, zle dobrane dzielniki SPD, dodatkowo słaby serwis jak i pomoc techniczna... :] POlecam OCZ, patriot, goodram, Geil.
"Muszki" - dobre pamieci, ale dla amd odpadają, zle dobrane dzielniki SPD, dodatkowo słaby serwis jak i pomoc techniczna... :] POlecam OCZ, patriot, goodram, Geil.
Daszek
04 kwi 2008
Nic sie nie psuje... 1 przypadek o jakim slyszalem to to ze gosc nie dal zasilania molexem dodatkowego... I mu sie nie włączał...
XdtgS
04 kwi 2008
Niemozliwe zeby zalmany się psuły falowo. A już na pewno zalman jest lepszy od cooler master. Btw. Nie polecam palitów, co prawda jest to już ciut lepszy producent niż kiedyś ale jednak dalej wypada gorzej od konkurencji.
Daszek
04 kwi 2008
Ja mówię po tym co czytałem .... te zalmany są żalowe strasznie, a CM chwalone i lubiane...
Szybki.LopezZ
04 kwi 2008
Co złego jest w podkręcaniu ?
Po 1. Kręcisz -> testujesz od razu czy stabilne
(superPI czy cos takiego)
Po 2. Jeżeli ŹLE podkręcisz to wyjmujesz zworkę
resetujac w ten sposób BIOS (BASIC INPUT OUTPUT SYSTEM)
Po 3. Możesz kręcić tak ze:
a) podkręcasz też RAM
b) nie podkręcasz RAMu (bezpieczniejsze MOIM zdaniem)
Po 4. Najlepiej jest zmieniać Mnożnik (tak mi sie wydaje
)
Po 1. Kręcisz -> testujesz od razu czy stabilne
Po 2. Jeżeli ŹLE podkręcisz to wyjmujesz zworkę
Po 3. Możesz kręcić tak ze:
a) podkręcasz też RAM
b) nie podkręcasz RAMu (bezpieczniejsze MOIM zdaniem)
Po 4. Najlepiej jest zmieniać Mnożnik (tak mi sie wydaje
http://forum.pl4fc.n...p?showforum=102 <- zapraszam.
"b) nie podkręcasz RAMu (bezpieczniejsze MOIM zdaniem)" - to tu nie ma juz OC... samo oc cpu to jest nic;)
"b) nie podkręcasz RAMu (bezpieczniejsze MOIM zdaniem)" - to tu nie ma juz OC... samo oc cpu to jest nic;)