Skocz do zawartości

Karta graficzna

• Zamknięty Temat jest zamknięty
68 odpowiedzi w tym temacie

#1 R3V0L

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:22

Planuje zakup nowej karty graficznej. Oto mój sprzęt:

Procesor: Intel Pentium 4 HT 3.00 GHz (prescott) L2-cache 1mb FSB 800MHz
Karta graficzna: Gigabyte Radeon 9550 128mb, 128 bit
Płyta głowna: Asus P4P800-E Deluxe
Pamięć: dual- channel 1gb
Proszę o pomoc w zakupie nowej karty graficznej. Na pewno ma być lepsza od poprzedniej i w rozsądnej cenie. :smile: Dzięki za pomoc.

#2 Wojtek1981

Placek

• Battlefield 4
  • PipPip
  • 308 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:35

Sprecyzuj pojęcie "rozsądnej ceny", dla jednych to 300 zł dla innych 1000zł.

#3 Cravol

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 555 postów
  • Miejscowość:jesteś ?

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:52

W kategoriach niska cena, najlepszy na DX9 - ATI Radeon x1900, 1950 PRO/XT
W kategoriach od tysiaka wzwyż to już GForce 8800 GTS lub GT, odrazu pod DX10 (ot http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,48015/ )

Cudów typu 8600 lub ATI 2600 nie kupuj bo zwyczajnie nie ma po co.
każda sygna za duża, no dajcie spokój..

#4 Wojtek1981

Placek

• Battlefield 4
  • PipPip
  • 308 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:59

8800GT i tym podobne karty odpadają, jego płyta obsługuje jedynie AGPx8

Cytat

Na pewno ma być lepsza od poprzedniej
W chwili obecnej czego byś nie kupił na pewno będzie lepsze od Radeon 9550 :wink:

#5 Mlody

Placek

• Battlefield 4
  • PipPip
  • 375 postów
  • Miejscowość:Rogowo/Bydoszcz

• BF2 GUID - Mlody2006
    BF2142 GUID - Mlody2006

Napisano 10 stycznia 2008 - 00:23

Hmmm. Pomyślmy AGP odchodzi już tak powoli do historii czyż nie??. Warto lądować kasę w coś co za niedługo nie będzie miało prawa bytu. Moim skromnym zdaniem, lepiej odłożyć pieniążki i zakupić nową płytkę a za czy co prawda pójdzie procek, grafa, pamięci :D. Czyli krotko mówiąc nówka sprzęt. Wiem jest to tragiczne ale prawdziwe. Wiem bo sam to przezywałem i coś mi sie wydaje ze większość placków i nie placków. A jak tak bardzo chcesz już tą kartę na AGP to rozsądek mówi za jakimś Radkiem np X1950 dane 5/5 cena 5/5, bo niestety GF z serii 7 na wypasie z tymi samymi danymi kosztuje 800 z hakiem. Także wybór należy do Ciebie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Freyu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 09:40

A nie masz takiej możliwości żeby stary sprzęt oddać w rozliczeniu i resztę dopłacić? Ja właśnie tak robię i mniej więcej raz na roku udaje mi się za dość rosądna kasę wymienić płytę, procka i nieraz grafę. Tak zrobiłem w tym roku. Płyta Gigabyte (nie pamiętam symbolu), procek Intel Dual Core E2160, 2x1GB Patriot i w sumie chyba ok 500 zł mnie to wyniosło. No z grafą zaszalałem i gf8800GT zapodałem i to już wydatek. Ale czytałem że juz są albo lada dzień będą Radeony 3850 na agp.

#7 elsaint360

Nowicjusz

• Zbanowani
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 13:23

MAm ten sam problem. Tyle, ze ja mam 5700LE Grorce FX i mam AGP niestety. Gdybym mógł to kupiłbym tylko nową kartę, ale chcem juz miec z DZ10, bo nie ma sensu kupowac coś (np.seria 7***) co jest chyba raczej trochu gorsze. Skolei nowy komp to wydatek rzędu (2300zł taki bdb). kompa mowego mógłbym mieć nawet za tydzień tylko mama się nie zgadza. :oops: Moja rozrywka ją nie obchodzi. Liczy się tylko, żebym się uczył :/. Nie wiem co zrobic. Ojciec powiedział, ze jak sie komp zwali to powie mamie, ze naprawa bedzie kosztowała jakies 1500zł a za te pieniądze mozna bedzie kupic nowego kompa, wiec nie ma sensu wydawac. Druga opcja: powie, że zmieniliśmy obudowę. :D
Dołączona grafika

X360 % bf2 player

My bussiness is achievement

FC BARCA & SOPOT PROKOM TREFL FAN

Jestem bardzo nerwowy, wiec mnie nie wkurzajcie. (codziennie biore leki uspakajające)

#8 DeeJay

Webmaster

• Zarząd
  • PipPipPipPip
  • 754 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

• BF2 GUID

Napisano 10 stycznia 2008 - 13:40

A nie możesz po prostu dobrze zdać klasy i pogadać z rodzicami żeby na wakacje nowego kompa ci sprawili? :)

#9 Iras

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 463 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 14:40

dobre oceny raz, sprawdzasz ile na allegro warte sa twoje czesci, liczysz ile brakuje, tate bierzesz na meska rozmowe :D a matki zawsze trabia o nauce :D
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz im, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanic profesjonaliści...

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 elsaint360

Nowicjusz

• Zbanowani
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 16:58

Co do tych części to ja nie chciałbym sprzedawać na allegro,bo: po1: nie mam konta (trzy zablokowane), po2: dlugo czekałbym, az ktos kupi. Co do mamy: on nie znosi jak ja gram. Robi wszystko, żebym tylko nie grał. często jak własnie włączam PC lub konsole mowi: posprzątaj to,to,to..... po3: zeby zdac dobrze na koniec musialbym wiecej siedziec przy lekcjach, mnie wtedy rozrywki. Teraz bedzie masakra: zebra, mialem nie miec zadnej trojki, a mam trzy trojki i dwa. Masakra. Kara tez masakra. Starzy wlasnie na zebraniu. Bede gral, ale jak mamy w domu nie bedzie, bo zabierze mi klawiature, ale ja mam druga, a tata mi wtedy pozwala :D
Dołączona grafika

X360 % bf2 player

Jestem bardzo nerwowy, wiec mnie nie wkurzajcie. (codziennie biore leki uspakajające)

#11 R3V0L

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 17:38

Wyświetl postUżytkownik elsaint360 dnia 10-01-2008 15:58 napisał

jak mamy w domu nie bedzie, bo zabierze mi klawiature, ale ja mam druga, a tata mi wtedy pozwala :D
LOL niezłe pomysły masz :smile:
Freyu a gdzie się takie cuś :smile: robi?? W jakiś "komisach"??

#12 elsaint360

Nowicjusz

• Zbanowani
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 18:21

No, takie życie. Trochu powiedziałem dominzowi, to moze Wak kiedys opowie, albo ja jak mnie ładnie poprosicie. Nio, takze jutro się dowieci jaką mam kare ghehe
Dołączona grafika

X360 % bf2 player

#13 Cravol

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 555 postów
  • Miejscowość:jesteś ?

Napisano 10 stycznia 2008 - 18:35

Tym razem mama zabiera monitor :D
każda sygna za duża, no dajcie spokój..

#14 Freyu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 08:17

Wyświetl postUżytkownik dominz1 dnia 10-01-2008 16:38 napisał

LOL niezłe pomysły masz :smile:
Freyu a gdzie się takie cuś :smile: robi?? W jakiś "komisach"??

No u mnie w mieście jest koleś co ma normlanie sklep i komis. W ogóle zna się na kompach i jest takim komputerowcem sprzetowym naprawde swietnym. Na tym co bierze np ode mnie nie straci. wiadomo ze cene daje niską ale bierze od ręki i zawsze sie coś można potargowac przy nowym sprzędzie. Jak dla mnie układ idealny bo tak jak napisałem, zdaję cześci stare bez problemu, dopłacam różnicę i jest spoko. Nie szarpię się po allegro itp. Wpadam, biore i gram :D

#15 elsaint360

Nowicjusz

• Zbanowani
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 11:20

Wyświetl postUżytkownik Freyu dnia 11-01-2008 07:17 napisał

No u mnie w mieście jest koleś co ma normlanie sklep i komis. W ogóle zna się na kompach i jest takim komputerowcem sprzetowym naprawde swietnym. Na tym co bierze np ode mnie nie straci. wiadomo ze cene daje niską ale bierze od ręki i zawsze sie coś można potargowac przy nowym sprzędzie. Jak dla mnie układ idealny bo tak jak napisałem, zdaję cześci stare bez problemu, dopłacam różnicę i jest spoko. Nie szarpię się po allegro itp. Wpadam, biore i gram :D

Pozazdrościć tylko.
Offtop.Co do tej mojej kary to nie jest straszniem choć może troche. Kary na kompa i na obie konsole nie mam, lecz teraz mama codziennie będzie mi sprawdzała WSZYSTKIE zeszyty i będzie odpytywała z każdego przedmiotu. Przy grach będę mógł siedzieć max. 3godz. Za tydzien (sobota) wyjeżdżają. Mam nadzieję, ze od kompa to mi klawiaturę zabierze, bo jak już mówiłem mam dwie inne. Oby tylko kompa całego nie zabrała
Dołączona grafika

X360 % bf2 player

#16 Iras

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 463 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 13:46

Wyświetl postUżytkownik elsaint360 dnia 10-01-2008 15:58 napisał

Co do tych części to ja nie chciałbym sprzedawać na allegro,bo: po1: nie mam konta (trzy zablokowane), po2: dlugo czekałbym, az ktos kupi. Co do mamy: on nie znosi jak ja gram. Robi wszystko, żebym tylko nie grał. często jak własnie włączam PC lub konsole mowi: posprzątaj to,to,to..... po3: zeby zdac dobrze na koniec musialbym wiecej siedziec przy lekcjach, mnie wtedy rozrywki. Teraz bedzie masakra: zebra, mialem nie miec zadnej trojki, a mam trzy trojki i dwa. Masakra. Kara tez masakra. Starzy wlasnie na zebraniu. Bede gral, ale jak mamy w domu nie bedzie, bo zabierze mi klawiature, ale ja mam druga, a tata mi wtedy pozwala :D
współczuje :D mama chyba jest nauczycielem :P
wracasz ze szkoły :D sprzątasz, pamietaj wieczorkiem przed spaniem sprawdzasz co nie na swoim miejscu i chowasz, to przynosi później efekty w organizacji paracy :D wszystko jest ok
wystarczy ze po sprzataniu odrobisz lekcje i powtorzysz, komp nie zająć nie ucieknie a mama jak będzie widzieć to i trochę zmięknie :D
kombinuj a nie się boisz :D też byliśmy dziećmi :D a w pracy mamy powiedzenie "masz łeb i ch**j więc kombinuj "
a ja ostatnio pozbyłem sie GF8600GT za 350 zl :P
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz im, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanic profesjonaliści...

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 Daszek

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1 056 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 14:07

Wyświetl postUżytkownik elsaint360 dnia 11-01-2008 10:20 napisał

...Przy grach będę mógł siedzieć max. 3godz. ...

3 godziny to i tak dużo, radzę się wziąść w garść i coś zrobić poza komputerem :)
Ja poluję na GF8600GT Palit Sonic+ za 330, całkiem fajna karta w dobrej cenie.

#18 Iras

Emeryt Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 463 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 15:01

Miałęm taką daszek :P i poszła już :D początkowa cena 300zł :P

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 elsaint360

Nowicjusz

• Zbanowani
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 15:05

ahh... orientuje się ktoś, czy w Elblągu mozna oddać starego kompa i dopłacic do nowego? Bo nie wiem. Opłacałoby się kupić jakąś serię 7 do AGP czy już nie ma sensu. Jesli tak to jaka karta i za jakie pieniądze?Mówić o której będziecie, ale to już. To zależy kiedy mam przyjść.
Dołączona grafika

X360 % bf2 player

#20 MZK

Placuch

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 968 postów
  • Miejscowość:Wrocław

• BF2 GUID - MZK^pl

Napisano 11 stycznia 2008 - 15:29

Ja tam robie to inaczej. W pokoiku zawsze posprzatane, pograć sobie pogram, ucze sie w szkole na przerwach i wszyscy są zadowoleni. :D Średnia 4 z kawałkiem w pierwszym półroczu pierwszej klasy licealnej to nie katastrofa. :P Co do nowego sprzętu... hmm wole sobie kupić aparat i ewentualnie karabinek do ASG. ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych