Skocz do zawartości


Problem Arma3


12 odpowiedzi w tym temacie

#1 V3nom

    Placek

  • Planetary Annihilation
  • PipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Skierniewice

Napisano 15 lipca 2016 - 00:15

Mój komputer :
- MSI GTX 1070
- i7 6700K
- 16GB Ram

No i problem w tym że Arma3 według mnie i różnych testów które oglądałem powinna śmigać płynnie w 60fpsach na ustawieniach ultra-bardzo wysokie, a na najwyższych ustawieniach mam po 40fpsów i na średnich ustawieniach mam po 40fpsów. Mam tak na serwerach i na trybie dla jednego gracza. Ktoś coś może wie czego to problem ? Komputer mam od 3dni i oprócz Army3 mam zainstalowane tylko 3gry więc chyba system nie jest aż tak zawalony żeby gre mi tak muliło.

#2 Jimmy

    Placek

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 163 postów

Napisano 15 lipca 2016 - 08:00

Pokombinuj może z różnymi wersjami sterowników. Poza tym, nie zawadzi pobawić się ustawieniami panelu kontrolnego Nvidii (czy jak to się tam nazywa - w każdym razie nvidiowy odpowiednik Catalyst Control Center u AMD).
Steam: http://steamcommunit...id/JimThePlayer
Battle.net: Jimmy#2614

#3 Maul

    Placek

  • Niezdecydowani
  • PipPip
  • 390 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 15 lipca 2016 - 14:37

Wyświetl postUżytkownik V3nom dnia 15 lipca 2016 - 00:15 napisał

Mój komputer :
- MSI GTX 1070
- i7 6700K
- 16GB Ram

No i problem w tym że Arma3 według mnie i różnych testów które oglądałem powinna śmigać płynnie w 60fpsach na ustawieniach ultra-bardzo wysokie, a na najwyższych ustawieniach mam po 40fpsów i na średnich ustawieniach mam po 40fpsów. Mam tak na serwerach i na trybie dla jednego gracza. Ktoś coś może wie czego to problem ? Komputer mam od 3dni i oprócz Army3 mam zainstalowane tylko 3gry więc chyba system nie jest aż tak zawalony żeby gre mi tak muliło.
Użyj geforce expirence do z balansowania grafiki oraz wydajności army3, po tym podaj wynik z singla, zaraz po spawnie przed i po użyciu geforce expierence.

#4 Michaster

    Redaktor

  • Redakcja strony
  • Pip
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 15 lipca 2016 - 15:41

http://armacoopcorps...rma-3/wydajnosc

Patrz punkt 6.
Dołączona grafika

#5 V3nom

    Placek

  • Planetary Annihilation
  • PipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Skierniewice

Napisano 15 lipca 2016 - 19:36

Wyświetl postUżytkownik Maul dnia 15 lipca 2016 - 14:37 napisał

Użyj geforce expirence do z balansowania grafiki oraz wydajności army3, po tym podaj wynik z singla, zaraz po spawnie przed i po użyciu geforce expierence.
po zainstalowaniu geforce experience mam jeszcze gorzej niż było. Bo od początku widziałem że jest coś nie tak więc zainstalowałem to, zoptymalizowałem i gorsze wyniki mam.

#6 Maul

    Placek

  • Niezdecydowani
  • PipPip
  • 390 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 15 lipca 2016 - 21:14

Czy masz wszystkie sterowniki zaktualizowane? Pisząc wszystkie, mam na myśli wszystkie, nie tylko gpu. Druga sprawa, podeślij tutaj w cytacie to co masz w arma3.cfg, znajdziesz to w moich dokumentach czy coś w tym stylu.

#7 V3nom

    Placek

  • Planetary Annihilation
  • PipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Skierniewice

Napisano 15 lipca 2016 - 22:28

Cytat

steamLanguage="";
language="Polish";
forcedAdapterId=-1;
detectedAdapterId=0;
detectedAdapterVendorId=4318;
detectedAdapterDeviceId=7041;
detectedAdapterSubSysId=855774306;
detectedAdapterRevision=161;
detectedAdapterBenchmark=18;
detectedCPUBenchmark=105;
detectedCPUFrequency=4008;
detectedCPUCores=8;
detectedCPUDescription="Intel® Core™ i7-6700K CPU @ 4.00GHz";
displayMode=0;
winX=16;
winY=32;
winWidth=1191;
winHeight=893;
winDefWidth=1024;
winDefHeight=768;
fullScreenWidth=1920;
fullScreenHeight=1080;
refresh=60;
renderWidth=1920;
renderHeight=1080;
multiSampleCount=8;
multiSampleQuality=0;
particlesQuality=2;
GPU_MaxFramesAhead=1000;
GPU_DetectedFramesAhead=3;
HDRPrecision=16;
vsync=0;
AToC=15;
cloudsQuality=4;
waterSSReflectionsQuality=3;
pipQuality=0;
dynamicLightsQuality=3;
PPAA=7;
ppSSAO=8;
ppCaustics=1;
tripleBuffering=0;
ppBloom=1;
ppRotBlur=1;
ppRadialBlur=1;
ppDOF=1;
ppSharpen=1;



#8 Maul

    Placek

  • Niezdecydowani
  • PipPip
  • 390 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 16 lipca 2016 - 14:52

Spróbuj zmienić na te wartości

Cytat

GPU_MaxFramesAhead=1;
GPU_DetectedFramesAhead=1;

edit
Jak nie pomoże, to reinstall army.

#9 V3nom

    Placek

  • Planetary Annihilation
  • PipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Skierniewice

Napisano 22 października 2016 - 14:21

Ponawiam swoje pytanie sprzed paru miesięcy... Co zrobić żeby Arma3 działała dobrze? Chce pograć w tą giere bo jest FAJNA, ale jej optymalizacja prosi o pomstę do nieba. Da sie coś zrobić żeby działało to sprawnie ?

#10 90s

    Emeryt Clan Leader

  • Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 22 października 2016 - 16:10

Z tego co Masz w config to wyłącz dynamiclightsquality zobacz na 1 albo na 0 tak samo PPAA zobacz czy coś sie zmieni na końcu rodzielczość pozostaje. Tak samo powyłączać wszystko co niepotrzebne a pracuje. w tle
Dołączona grafika

#11 V3nom

    Placek

  • Planetary Annihilation
  • PipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Skierniewice

Napisano 23 października 2016 - 12:06

Dzięki 90s. Jak na razie trzyma sie w granicach 100fpsów. Posprawdzam w różnym terenie i dam znać czy wynik się utrzymuje ;)

#12 90s

    Emeryt Clan Leader

  • Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Burton On Trent

Napisano 23 października 2016 - 16:40

100fps i ty masz problem z graniem?
Dołączona grafika

#13 V3nom

    Placek

  • Planetary Annihilation
  • PipPip
  • 143 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Skierniewice

Napisano 23 października 2016 - 17:08

wcześniej miałem po 50 ;v. A i tak widze spadki aktualnie do 65-75. Oczywiście takie wyniki na Singlu mam. Nie wchodzę nawet na multika bo boje się optymalizacji tej gry :P





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych