Skocz do zawartości

kupno serwera bf4

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 05 listopada 2013 - 23:43

Piszę tutaj ponieważ (jestem rekrutem bf4) nie mam dostepu do całosci forum. Chciałbym wiedzieć czy znalazłyby się osoby chętne na zakup serwera bf4. Koszt 32 slotów z lokalizacją w Warszawie to mniej niż 120 zł miesięcznie. Link do przykładowej oferty: http://trinitygames....confproduct&i=0. Osobiście byłbym w stanie płacić 50 zł na taki serwer.

Co o tym myślicie?

Z ewentualnym zakupem wstrzymałbym się oczywiście do czasu wyjścia łatek niezbędnych do normalnej gry - a ciągłe crash'e takową zdecydowanie wykluczają.

#2 Troper

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 340 postów
  • Miejscowość:Płock

• - Troper_PL

Napisano 06 listopada 2013 - 11:11

Klan ma historie posiadanych serwerów. Podstawowa sprawa jest to czy przy tej mnogosci serwerow nasz bedzie pelen .Mysle ze jesli klan zyska duzo nowej krwi to z rozkrecaniem nie bedzie problemu.
Poczekajmy na wypowiedz innych osob.
Dołączona grafika

#3 JanTwardowski

Opiekun BF4

• Oczekujący
  • PipPip
  • 412 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 11:25

Tak jak Troper napisal mysle ,ze to tylko kwestia czasu. Ludzie bedzie coraz wiecej, zalozymy serwer.

#4 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 11:32

Niech tylko ogarną te problemy techniczne :) myślę że dobre cq 32 hostowane w Wawie będzie miało swoje grono zwolenników :)

#5 Hetman

Vice Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPip
  • 869 postów
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 06 listopada 2013 - 13:56

Jak najbardziej i ja swoje 3 grosze na serwer moge dodac do puli.

#6 Troper

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 340 postów

• - Troper_PL

Napisano 06 listopada 2013 - 14:44

na miecha - 2 mozna cos wynajac , tez doloze pare zł . i miejmy nadzieje ze to zacheci ludzi, tylko ze kupno serwera to jedno a ustawienie go i zarzadzanie to juz inna sprawa
Dołączona grafika

#7 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 18:06

W wątku o BF4 pisałem o współpracy z battlefield. pl przy prowadzeniu serwera. Może to obniżyć koszty a także wpłynąć na popularność serwera. Info na ich głównej stronie było by dobrze widoczne dla innych graczy. Co i jak trzeba by było się dogadać. Możemy stworzyć społecznościowy serwer. Co do składki to w śwince coś znajdę.

#8 Troper

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 340 postów

• - Troper_PL

Napisano 06 listopada 2013 - 20:49

Wiec wiemy na czym stoimy.
Plany zakupu serwera , wspolnego prowadzenia.
Teraz konkrety.
1) Kto bedzie serwer prowadzil od strony administracyjnej , My czy BFzone
2 ) kto czuje sie na silach rozmawiac z bf Zone o serwerze.
3 ) to wszystko na ta chwile :)
Dołączona grafika

#9 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 22:39

Moim zdaniem nie ma sensu robić reklamy nikomu poza PL4FC. Według mnie serwer można spokojnie rozreklamowac miedzy innymi na forach typu battlefield.pl czy bfzone a w nazwie mieć wyłącznie PL4FC.NET i to byłaby najlepsza reklama (na zerw w grze trafi kilkakrotnie więcej osób niż wejdzie na forum czy nawet główną strone). Nie wspomne o tym, że pewnie uda nam się zebrać 120 biorąc pod uwage fakt ile osób zadeklarowało juz iż jakoś pomysł wspomoże. Wystarczy że znajdziemy kogoś czyja (w przeciwieństwie do mojej) wiedza o komputerach nie ogranicza sie jedynie do zainstalowania, grania i odinstalownaia gry :) i tyle* :)

*co jeśli nie znajdziemy takiej osoby??

#10 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 11:18

Swego czasu ustawialem serwer do BC2. Jedno mogę wam zagwarantować. Będzie więcej "kraszy" :D Nawet EA przy mnie wymięka ;) Co do serwera to z wyprzedzeniem. Bez kont VIP dla PL4FC. Nie kopiemy ludzi bo placki wchodzą. Jak jest pełny to grzecznie czekany w kolejce na miejsce. Zarządzać jak jest możliwość można za pomocą zewnętrznego programu lub dosłownie jeden slot VIP dla admina by mógł ewentualnie porządek zrobić. Druga kwestia to balans. Na własnym serwerze niedopuszczalne jest granie PL4FC vs reszta świata. Jedyny wyjątek gdy ta reszta świata to inny klan.
Co do współpracy to BFZone nie wchodzi w rachubę bo to klan nie portal graczy jak battlefield.pl. Osobiście nadal jestem za współpracą z battlefield.pl by stworzyć społecznościowy serwer. Oczywiście nie naciskam i przystosuję do decyzji większości.

#11 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 12:41

Co według Ciebie znaczy serwer społecznościowy? Bo jak na mój rozum to nikt kto na niego wejdzie nie bedzie pytał czy przypadkiem jest on "społecznościowy" czy nie :D a jak juz pisałem jeśli zbierzemy kase to lepiej promować tylko siebie.

#12 JanTwardowski

Opiekun BF4

• Oczekujący
  • PipPip
  • 412 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 13:26

Mysle ,ze na wspolpracy z battlefield.pl nie stracimy nic na promocji wrecz przeciwnie mozemy zyskac. Polskich klanow juz calkiem sporo widac, pewnie co drugi bedzie mial swoj serwer. bf.pl moze pomoc w reklamie i w zarzadzaniu naszym serwerem.

Trzeba napisac do Uapa czy go kogo tam sa w ogole zainteresowani.

Jesli bedziemy grac cos wiecej niz tylko publiki to trzeba zaznaczyc ,ze chcemy go wykorzystywac do meczy i sparow a to oznacza zamkniecie serwera na godzine - dwie, pewnie pare razy w tygodniu - na czas meczu, sparu.

#13 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:23

Trzeba sobie wyjasnić czego oczekujemy po tej współpracy bo skoro uzbieramy sami na niego kase to bf.pl do niczego nie potrzebujemy a serwer sam w sobie jest promocją. Nikt nie podał zadnych konkretnych kontrargumentów do moich...

#14 RL89

Clan Leader

• Zarząd
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 289 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 16:32

Popieram w 100% skypana.

Nasz klan współpracował z battlefield.pl już wielokrotnie i zawsze dobrze na tym wychodziliśmy.
Sam serwer nie zagwarantuje nam takiej reklamy, jak ta dodatkowa na największym polskim portalu serii bf.
Zapewne wiele będzie serwerów w grze. a więc serv jako reklama sama w sobie to pomyłka.

Mogę porozmawiać z administracją portalu w tej sprawie, jeśli Troper nie chcesz.
Kwestia zarządzania serwerem powinna być w głównej mierze u nas.

Zarishane, pisząc "społecznościowy", Skypan miał na myśli założenia jakie ten klan miał od początku swego istnienia. Miał integrować scenę, dlatego zasady na serwerach były takie, by nie robić z klanowiczów bogów, lecz by każdy gracz mógł czuć się, jakby był u siebie na serwerze.
Podsumowując.

My od nich oczekujemy reklamy i częściowego pokrywania kosztów serwera, a oferujemy serwer na którym mogą organizować swoje eventy i wyświetlać go na portalu jako wspólny serwer PL4FC i BF.pl

Kwestia finansów.
Teraz uzbieracie na wykupienie na miesiąc serwera, a co później. Z doświadczenia wiem, że w późniejszym czasie będą same problemy.
Kasa klanowa:
Kasa klanowa nie pęka w szwach. Zawsze jednak to z niej opłacaliśmy serwery. Niestety wpłat jest tak mało, że nie mogę przeznaczyć pieniędzy na serwer, bo co później z TSem? Dodatkowo wykupując serwer BF4, gracze którzy wpłacają pieniądze z innych sekcji mogliby się poczuć urażeni tym, że z ich pieniędzy wspierany jest obcy im tytuł. podczas gdy przesyłają pieniądze na TSa. Różnie bywa, więc i tak też może być.
"He who fights and runs away, lives to fight another day; but he that is in battle slain, will never rise to fight again."
Dołączona grafika

#15 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 17:35

Nic nie stoi na przeszkodzie byśmy sami reklamowali nasz serwer na forum tego najwiekszego polskiego portalu serii bf i nie tylko tam - do tego współpraca nie jest konieczna. Serwer to bardzo dobra reklama, ponadto nie jest celem wykupywanie go dla niej właśnie - to jedna z korzyści. Również uczciwe traktowanie graczy nie wymaga niczyjego udziału prócz naszego. Co do samej "reklamy" to na stronie bf.pl już jedna istnieje. Dobrze byłoby jeszcze wiedzieć jaką część kosztów mieliby pokryć. Tak czy inaczej jestem przeciwny takiej współpracy.

#16 Troper

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 340 postów

• - Troper_PL

Napisano 07 listopada 2013 - 18:08

Sprawa kasy to oczywiscie nasza kwestia . Nie bedziemy siegac po pieniadze innych. jesli uda nam sie uzbierac kase na serwer na miesisac ( na poczatek ) to mozna wykupic i zobaczymy czy wlasny serwer przynosi profity w postaci nowych czlonkow czy nie.

Sprawa kasy to oczywiscie nasza kwestia . Nie bedziemy siegac po pieniadze innych. jesli uda nam sie uzbierac kase na serwer na miesisac ( na poczatek ) to mozna wykupic i zobaczymy czy wlasny serwer przynosi profity w postaci nowych czlonkow czy nie.

RL - nie tyle z enie chce co po prostu nigdy tego nie robilem i nie potrafie rozmawiac odnosnie serwerow . jestem zielony w tym temacie
Dołączona grafika

#17 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 21:46

Cytat

Tak czy inaczej jestem przeciwny takiej współpracy.
Rozkręcić serwer jest trudno i z biegiem czasu (a jeszcze go nie mamy) będzie jeszcze trudniej. Nie wiem na ile masz cierpliwości siedzieć sam lub w parę placków by go rozbujać. Współpraca ze wspomnianym portalem może (choć też nie musi ale daje większe szanse) na zwiększenie popularności.

Cytat

Serwer to bardzo dobra reklama
Zerknij na to http://www.gametrack...1.140.45:25350/
Serwer BFZone świeci pustkami a mają się za realną konkurencję battlefield.pl. Nie chciałbym by nasz tak wyglądał. Wolę płacić i stać w kolejce niż strzelać do puszek ;)
A teraz zerknij na to http://battlelog.bat...-POLSKI-SERWER/, http://battlelog.bat...-POLSKI-SERWER/
To jest właśnie społeczność :)

Cytat

Co do samej "reklamy" to na stronie bf.pl już jedna istnieje.
A jak myślisz dlaczego jesteśmy na głównej stronie ;)
Dołączona grafika
To, że będziemy z nimi współpracować nam nie umniejsza.

#18 Zarinshane

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 09:53

Ehh... dobrze więc, ciekaw jestem również co uda sie wynegocjowac z bf.pl - od tego jak w praktyce bedzie to wygladac zalezy moje stanowisko w tej sprawie. Zmieniam moje wczesniejsze zdanie z "przeciwny" na "nie przekonany" :). Nie twierdzilem ze wspolpraca to cos uwłaczajacego PL4FC. Zalezy mi na na jak najwiekszych korzysciach dla nas wiec przedstawiam swoj punkt widzenia, zawsze lepiej spojrzec na pewne kwestie z szerszej perspektywy. Ściślej mowiac uwazam ze wyłacznie my powinnismy zarzadzac serwerem bez ingerencji kogokolwiek spoza klanu i mam tez na mysli finansowanie.

#19 Pitu

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 19 postów
  • Miejscowość:Mszczonów

Napisano 10 lutego 2014 - 09:03

Co do samego serwera - oraz hostingu. Proponowałbym poradzić się Filipa - ma w tym doświadczenie. I wie gdzie wybrać świetny hosting. Co do samego pomysłu? Jestem stuprocentowo za. Też dorzucę swoje 3 grosze. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych