Czy u nas na stronie też będzie taki zakaz?
kernelstrong
27 lut 2010
Cytat
No i stało się. Dobrze rozglądając się po internecie można natrafić już na informację, jakoby Battlefield: Bad Company 2 wyciekł już do sieci i został złamany. Można było się tego spodziewać w okolicach 2 marca a nie 4 dni przed premierą.
W związku z tym przestrzegamy wszystkich użytkowników próbujących spojlerować w komentarzach i na forum przed premierą gry tj. 2 marca. Wszelkie informacje ujawniające fabułę trybu dla jednego gracza będą usuwane a użytkownik publikujące je otrzyma BANa na okres dwóch tygodni (Oficjalne embargo nałożone przez EA jest o wiele surowsze. Za jego złamanie grozi grzywna oraz odpowiedzialność karna). To, że ukradliście, ściągnęliście czy kupiliście grę przed premierą, nie upoważnia Was do tego, aby psuć innym frajdę z samodzielnego odkrywania kampanii SP w Bad Company 2.
W związku z tym przestrzegamy wszystkich użytkowników próbujących spojlerować w komentarzach i na forum przed premierą gry tj. 2 marca. Wszelkie informacje ujawniające fabułę trybu dla jednego gracza będą usuwane a użytkownik publikujące je otrzyma BANa na okres dwóch tygodni (Oficjalne embargo nałożone przez EA jest o wiele surowsze. Za jego złamanie grozi grzywna oraz odpowiedzialność karna). To, że ukradliście, ściągnęliście czy kupiliście grę przed premierą, nie upoważnia Was do tego, aby psuć innym frajdę z samodzielnego odkrywania kampanii SP w Bad Company 2.
Cytat
Cztery dni zostały do premiery w USA, a BC2 została wykradziona i opublikowana w sieci. Jednak przestrzegamy: wszystkie spojlery i informacje, które wyciekną przed drugim marca na temat trybu dla pojedynczego gracza zostaną usunięte, a ich autorzy zostaną nagrodzeni dwutygodniowym zakazem pisania na portalu oraz wykreśleniem z wszystkich eventów na okres jednego miesiąca. Więc apelujemy – wytrzymajcie jeszcze te kilka dni i nie róbcie z siebie piratów (według prawa RP za to przestępstwo może grozić kara pieniężna a nawet odpowiedzialność karna)!
Zródło: BFzone
Zajcu
27 lut 2010
Cytat
kupiliście grę przed premierą, nie upoważnia Was do tego, aby psuć innym frajdę z samodzielnego odkrywania kampanii SP w Bad Company 2.
bez sens.. kupiłem grę przed premierą i nie mogę się dzielić info bo mi coś zrobią haha wolność słowa istnieje jeszcze, więc jeśli kupiłem coś legalnie to mogę się dzielić "przeżyciami"
RALFIK
27 lut 2010
Wystarczy jak napiszecie że "prawdopodobnie" Wam się wydaje że będzie taki i taka wydajność
Szczurson
27 lut 2010
Po prostu zróbmy z tego temat tabu, przynajmniej na Forum. Skoro w regulaminie wyraźnie stoi, że nie tolerujemy piractwa, to i nie opisujemy wrażeń z pirackiej gry
.
RL89
28 lut 2010
Osoby z piratem w ogóle nie powinny się przyznawać do posiadania go. A Ci którzy mają grę i chcą coś napisać odnośnie fabuły w singleplayer to przed swoim tekstem niech napiszą:
SPOILER
I sprawa rozwiązana.
SPOILER
I sprawa rozwiązana.
splitek.
28 lut 2010
Troszkę nie rozumiecie o co chodzi. Skoro gry jeszcze nie ma w sklepach (zwykłych czy internetowych), to logiczne jest że nie możecie jej mieć, a to co macie to pirat. Ta sytuacja przypomina trochę wydarzenie z gościem co jeździł motorem przekraczając prędkość a film umieścił na YouTube - policja namierzyła z jakiego IP wysłano film, sprawdzili czy ma motor i dostał mandat a może stracić prawko jazdy. Bo wystawienie w internecie takiego czegoś jest jakimś dowodem nielegalnych działań.
Nie sądzę aby polski wydawca BC2 zgłaszał piractwo na policję ale kto wie...
PS. Dla ciekawych, o tym piracie drogowym http://www.idg.pl/ne...rawo.jazdy.html
Nie sądzę aby polski wydawca BC2 zgłaszał piractwo na policję ale kto wie...
PS. Dla ciekawych, o tym piracie drogowym http://www.idg.pl/ne...rawo.jazdy.html
Iras
28 lut 2010
Moim zdaniem, dopóty nie będzie oficjalnie gry, nie powinniśmy pisać co się w niej znajduje. W ten sposób odbieramy satysfakcję innym co czekają na wersję full co za nią już zapłacili. Jednym słowem Nie zamieszczamy informacji o grze.
RL89
28 lut 2010
Ale kernelowi głównie chodziło o to, czy zamieszczamy informację na temat fabuły, nawet jeśli ktoś otrzyma już oryginalną wersję. Część osób kupi później tę grę i nie chcą wiedzieć jaka jest fabuła. Dlatego proponuję pisanie SPOILER przed tekstem, który mógłby zdradzić przebieg gry dla pojedyńczego gracza.
Daszek
28 lut 2010
SPOILER
W pierwszej misji strzelamy, w drugiej też. Więcej nie powiem.
Już we wtorek będzie można swobodnie gadać
W pierwszej misji strzelamy, w drugiej też. Więcej nie powiem.
Już we wtorek będzie można swobodnie gadać
Ryba
28 lut 2010
A ja mogę swój spoiler? (zresztą już go zamieściłam na BFZone, ku uciesze Szczursona):
W Singlu są gołe baby....
(a nie, przepraszam, to nie BF... To tylko Simsy...)
W Singlu są gołe baby....
(a nie, przepraszam, to nie BF... To tylko Simsy...)
pitix
28 lut 2010
Daszek, tylko pod warunkiem, że serwer na którym stoi forum jest w Ameryce, bo jak w Europie to nadal trzeba czekać do 5 (europejska premiera).
RL89
28 lut 2010
Daszek, nadal nie rozumiesz. Wszelkie sprawy odnośnie fabuły powinniśmy "flagować" spoilerem do jakiegoś czasu. I nie chodzi o premierę gry. Są ludzie, którzy wolą nie wiedzieć co się dzieje podczas takiej, czy owakiej misji. Dlatego powinniśmy nie odbierać przyjemności tym osobom. Ponoć 3ciego dostanę już BC2, lecz wszystko w Sferisie może się zmienić
Koniooman
28 lut 2010
nie wiem czy oznaczyc to spoilerem, ale na torrenty zostala wypuszczona wadliwa wersja, przynajmniej na 1 z najpopularniejszych stron z plikami .torrent, na tejze wersji jest mouse bug - cos takiego jak mial Szczurson ;p
KilleR
28 lut 2010
Jak ktoś chce to w wersji reloaded są poprawione pliki i myszka śmiga ;P
RL89
28 lut 2010
OMG, Konioman.
Spojlerem oznacza się coś co może zdradzić fabułę, np. "W 3 misji dowiadujesz się, że w Nowy Jork walnęli z atomówki i musisz jechać im pomóc. Gdy dojedziesz na miejsce musisz iść do kpt. Johnstona i otrzymujesz wiadro. Z tym wiadrem idziesz po wodę i podlewasz kwiatki".
Spojlerem oznacza się coś co może zdradzić fabułę, np. "W 3 misji dowiadujesz się, że w Nowy Jork walnęli z atomówki i musisz jechać im pomóc. Gdy dojedziesz na miejsce musisz iść do kpt. Johnstona i otrzymujesz wiadro. Z tym wiadrem idziesz po wodę i podlewasz kwiatki".
PAKA.com
01 mar 2010
Nie radze się komuś wysypać ,że ma pirata.
Zaciśnijcie uda do 5 go marca.
Zaciśnijcie uda do 5 go marca.