Warning: Illegal string offset 'html' in /usr/home/pl4fc/domains/forum.pl4fc.net/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 370 Czy u nas na stronie też będzie taki zakaz? - Polish 4Fun Clan :: Forum
←  Uwagi do redakcji

Polish 4Fun Clan :: Forum

»

Czy u nas na stronie też będzie taki zakaz?

Zablokowany

- zdjęcie kernelstrong 27 lut 2010

Cytat

No i stało się. Dobrze rozglądając się po internecie można natrafić już na informację, jakoby Battlefield: Bad Company 2 wyciekł już do sieci i został złamany. Można było się tego spodziewać w okolicach 2 marca a nie 4 dni przed premierą.
W związku z tym przestrzegamy wszystkich użytkowników próbujących spojlerować w komentarzach i na forum przed premierą gry tj. 2 marca. Wszelkie informacje ujawniające fabułę trybu dla jednego gracza będą usuwane a użytkownik publikujące je otrzyma BANa na okres dwóch tygodni (Oficjalne embargo nałożone przez EA jest o wiele surowsze. Za jego złamanie grozi grzywna oraz odpowiedzialność karna). To, że ukradliście, ściągnęliście czy kupiliście grę przed premierą, nie upoważnia Was do tego, aby psuć innym frajdę z samodzielnego odkrywania kampanii SP w Bad Company 2.
Zródło: Battlefield.pl 

Cytat

Cztery dni zostały do premiery w USA, a BC2 została wykradziona i opublikowana w sieci. Jednak przestrzegamy: wszystkie spojlery i informacje, które wyciekną przed drugim marca na temat trybu dla pojedynczego gracza zostaną usunięte, a ich autorzy zostaną nagrodzeni dwutygodniowym zakazem pisania na portalu oraz wykreśleniem z wszystkich eventów na okres jednego miesiąca. Więc apelujemy – wytrzymajcie jeszcze te kilka dni i nie róbcie z siebie piratów (według prawa RP za to przestępstwo może grozić kara pieniężna a nawet odpowiedzialność karna)! 

Zródło: BFzone

Odpowiedz

- zdjęcie Zajcu 27 lut 2010

Cytat

kupiliście grę przed premierą, nie upoważnia Was do tego, aby psuć innym frajdę z samodzielnego odkrywania kampanii SP w Bad Company 2.

bez sens.. kupiłem grę przed premierą i nie mogę się dzielić info bo mi coś zrobią haha wolność słowa istnieje jeszcze, więc jeśli kupiłem coś legalnie to mogę się dzielić "przeżyciami"

Odpowiedz

- zdjęcie RALFIK 27 lut 2010

Wystarczy jak napiszecie że "prawdopodobnie" Wam się wydaje że będzie taki i taka wydajność ;)
Odpowiedz

- zdjęcie Szczurson 27 lut 2010

Po prostu zróbmy z tego temat tabu, przynajmniej na Forum. Skoro w regulaminie wyraźnie stoi, że nie tolerujemy piractwa, to i nie opisujemy wrażeń z pirackiej gry ;).
Odpowiedz

- zdjęcie RL89 28 lut 2010

Osoby z piratem w ogóle nie powinny się przyznawać do posiadania go. A Ci którzy mają grę i chcą coś napisać odnośnie fabuły w singleplayer to przed swoim tekstem niech napiszą:

SPOILER 

I sprawa rozwiązana.

Odpowiedz

- zdjęcie splitek. 28 lut 2010

Troszkę nie rozumiecie o co chodzi. Skoro gry jeszcze nie ma w sklepach (zwykłych czy internetowych), to logiczne jest że nie możecie jej mieć, a to co macie to pirat. Ta sytuacja przypomina trochę wydarzenie z gościem co jeździł motorem przekraczając prędkość a film umieścił na YouTube - policja namierzyła z jakiego IP wysłano film, sprawdzili czy ma motor i dostał mandat a może stracić prawko jazdy. Bo wystawienie w internecie takiego czegoś jest jakimś dowodem nielegalnych działań.
Nie sądzę aby polski wydawca BC2 zgłaszał piractwo na policję ale kto wie...

PS. Dla ciekawych, o tym piracie drogowym http://www.idg.pl/ne...rawo.jazdy.html
Odpowiedz

- zdjęcie Iras 28 lut 2010

Moim zdaniem, dopóty nie będzie oficjalnie gry, nie powinniśmy pisać co się w niej znajduje. W ten sposób odbieramy satysfakcję innym co czekają na wersję full co za nią już zapłacili. Jednym słowem Nie zamieszczamy informacji o grze.
Odpowiedz

Ale kernelowi głównie chodziło o to, czy zamieszczamy informację na temat fabuły, nawet jeśli ktoś otrzyma już oryginalną wersję. Część osób kupi później tę grę i nie chcą wiedzieć jaka jest fabuła. Dlatego proponuję pisanie SPOILER przed tekstem, który mógłby zdradzić przebieg gry dla pojedyńczego gracza.
Odpowiedz

- zdjęcie Daszek 28 lut 2010

SPOILER

W pierwszej misji strzelamy, w drugiej też. Więcej nie powiem.

Już we wtorek będzie można swobodnie gadać :P
Odpowiedz

- zdjęcie Ryba 28 lut 2010

A ja mogę swój spoiler? (zresztą już go zamieściłam na BFZone, ku uciesze Szczursona):
W Singlu są gołe baby....

(a nie, przepraszam, to nie BF... To tylko Simsy...)
Odpowiedz

- zdjęcie pitix 28 lut 2010

Daszek, tylko pod warunkiem, że serwer na którym stoi forum jest w Ameryce, bo jak w Europie to nadal trzeba czekać do 5 (europejska premiera).
Odpowiedz

Daszek, nadal nie rozumiesz. Wszelkie sprawy odnośnie fabuły powinniśmy "flagować" spoilerem do jakiegoś czasu. I nie chodzi o premierę gry. Są ludzie, którzy wolą nie wiedzieć co się dzieje podczas takiej, czy owakiej misji. Dlatego powinniśmy nie odbierać przyjemności tym osobom. Ponoć 3ciego dostanę już BC2, lecz wszystko w Sferisie może się zmienić :P
Odpowiedz

- zdjęcie Koniooman 28 lut 2010

nie wiem czy oznaczyc to spoilerem, ale na torrenty zostala wypuszczona wadliwa wersja, przynajmniej na 1 z najpopularniejszych stron z plikami .torrent, na tejze wersji jest mouse bug - cos takiego jak mial Szczurson ;p

Odpowiedz

- zdjęcie KilleR 28 lut 2010

Jak ktoś chce to w wersji reloaded są poprawione pliki i myszka śmiga ;P
Odpowiedz

OMG, Konioman. 

Spojlerem oznacza się coś co może zdradzić fabułę, np. "W 3 misji dowiadujesz się, że w Nowy Jork walnęli z atomówki i musisz jechać im pomóc. Gdy dojedziesz na miejsce musisz iść do kpt. Johnstona i otrzymujesz wiadro. Z tym wiadrem idziesz po wodę i podlewasz kwiatki". :D

Odpowiedz

- zdjęcie Spectral 28 lut 2010

no i sie RL wstrzeliles w fabule i pojdziesz siedziec!!!
Odpowiedz

- zdjęcie PAKA.com 01 mar 2010

Nie radze się komuś wysypać ,że ma pirata.
Zaciśnijcie uda do 5 go marca.
Odpowiedz
Zablokowany