Skocz do zawartości

[BF2142] Gra po lanie

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 31 października 2009 - 16:15

Posiadam jedną kopię BF2142. Zainstalowałem ją na dwóch komputerach z jakimś Fix no DVD 1.5 by móc grac bez płyty. Serwer LAN idzie postawić normalnie jednak na próbie dołączenia do gry z drugiego komputera następuje rozłączenie z informacją mniej więcej taką : Utraciłeś połączenie z kontem :| i połączenie zostaje przerwane. Czy da radę postawić LAN-a na jednej kopii ?

EDIT: Kurcze zły dział. Przepraszam

#2 Suburban07

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 31 października 2009 - 16:37

Jasne ze sie da Skypan :) Musisz sobie zalożyć drugie konto. Chyba nie bedzie z tym duzo roboty.Wtedy masz na jednym kompie jedno konto na drugim drugie. Chodzi mi o konto to głowne do EA ;) Powinno pojsc gładko. Dział nie ten ale pomozemy i tak ;) I nikt nie bedzie marudził ;)

Dołączona grafika
_______________________Suburban aka Subek______________________

#3 splitek.

Placuch

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 005 postów

Napisano 31 października 2009 - 18:00

Jest chyba jakiś przełącznik w konfigu serwera aby się nie łączył z EA i wtedy można grać bez internetu ale nie zgłębiałem tematu ustawiania serwera to nie powiem o co dokładnie chodzi.
splitek
member in [2007-2011] PL4FC- | www.pl4fc.net

#4 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 31 października 2009 - 18:13

Wyświetl postUżytkownik Suburban07 dnia 31-10-2009 15:37 napisał

Musisz sobie zalożyć drugie konto.
Próbowałem i lipa. Gdy chcę założyć inne konto to wyświetla się komunikat, że klucz został już gdzieś tam wykorzystany. Dziwne :|

#5 splitek.

Placuch

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 005 postów

Napisano 31 października 2009 - 18:21

No poświęciłem chwilę i znalazłem.

(Alcohol chyba nie potrzeby bo jest path NO-CD/DVD)

Cyt:
  • you need to install it with the CD on all the computers you are going to use in the LAN;
  • you need to supply all PCs with an image created with Alcohol 120%;
  • you need to log in with at least one character in each account (this will create the local files on each PC, under %Documents Folder%/Battlefield 2142/Profiles)
  • you must duplicate one of the folders 0001, 0002, or 0003 in the %Documents Folder%/Battlefield 2142/Profiles directory, and call it with the next available number (up to 0004), or, if you already have all 4 characters, delete one and replace with a "fake" character (you will not lose it, as it is stored in the EA server)
  • access your "fake" profile folder, open the file "Profile.con" and edit "LocalProfile.setName" and "LocalProfile.setEAOnlineSubAccount", putting the name you desire;
  • turn off internet access in the LAN (this is very important, or you won't be able to login with all your computers together) and launch the game: you will be prompted to insert user & pass, just click login and after a while it will ask you to use the offline mode;
  • voila! You can now create a local server and play in as many you want.

splitek

#6 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 31 października 2009 - 18:33

SPLITEK ja uczyłem się j. rosyjskiego :D , którego i tak nie znam. Path no-dvd mam i działa na lapku i stacjonarnym. Muszę sprawdzić czy mi firewall czegoś nie blokuje choć raczej nie bo z grą w sieci łączę się bezproblemowo. Kurde a młody jest tak zgrzany na grę z TATĄ :|

ps. poproszę o spolszczenie :oops: SENKJU

#7 splitek.

Placuch

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 005 postów

Napisano 31 października 2009 - 21:33

Tak w skrócie:
  • instalujesz grę na wszystkich kompach;
  • robisz dla każdego kompa obraz płyty (albo jak masz NO-DVD to nie);
  • logujesz się po kolei na każdym kompie do gry (chodzi o zalogowanie i wylogowanie). To spowoduje że na każdym PC w katalogu %Documents Folder%/Battlefield 2142/Profiles powstaną pliki profilów;
  • kopiujesz jeden z folderów 0001, 0002, lub 0003 z katalogu %Documents Folder%/Battlefield 2142/Profiles, i temu skopiowanemu dajesz nową nazwę (z następnym wolnym numerem), a jeśli masz już 4 profile to jeden kasujesz i zamieniasz z tym nowym "fejkiem" (nie stracisz tego skasowanego bo staty są na serwerze EA);
  • w tym sfałszowanym profilu otwierasz plik "Profile.con" i zmieniasz "LocalProfile.setName" oraz "LocalProfile.setEAOnlineSubAccount", wpisując co chcesz;
  • rozłączasz się z internetem na czas gry na LAN'ie (to jest bardzo ważne bo inaczej nie będziesz mógł grać na żadnym komputerze)
  • uruchamiasz grę, gra zapyta o "user & pass", klikasz login a po chwili gra zapyta czy chcesz grać offline (dlatego trzeba być bez internetu bo inaczej nie zapyta i nic nie wyjdzie)
  • teraz w grze robisz utwórz serwer i możesz się do niego podłączyć.

splitek

#8 skypan

Nowicjusz

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 147 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 13:34

Dzięki splitek. przetestuje ten sposób

#9 Suburban07

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 16:29

Ja sprawdzilem i działa. Ale nie wiem po co sa te punkty 4 i 5 ? Na faku mnie wlasnie wywalalo. A wystarczy miec odłaczony internet :]

Dołączona grafika

#10 splitek.

Placuch

• Battlefield 4
  • PipPipPipPip
  • 1 005 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 20:56

Wyświetl postUżytkownik Suburban07 dnia 01-11-2009 15:29 napisał

Ja sprawdzilem i działa. Ale nie wiem po co sa te punkty 4 i 5 ? Na faku mnie wlasnie wywalalo. A wystarczy miec odłaczony internet :]
Nie wiem, może jak grasz na jednym kluczu to wywala jeśli jest na serwie PB.
splitek

#11 Suburban07

Placek

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 23:38

Ale Splitek mowimy o LANie wiec jak ma mnie wywalic ?? Przeciez to ja tworze serwer. Z drugiej strony moze coś w tym być ponieważ ja proboesłem to na 2 kluczach ale jednym koncie.

Dołączona grafika

#12 Ingvarr100th

Placek

• Zbanowani
  • PipPip
  • 216 postów
  • Miejscowość:Legionowo

Napisano 04 listopada 2009 - 18:40

BF2142 przy uruchamianiu łączy się z serwerami EA, jak się nie może połączyć włącza w tryb offline. Jak na dwóch kompach z internetem łączysz się na to samo konto to zawsze cię będzie wylogowywało. Jedyne rozwiązanie jakie widzę to odłączenie od neta obydwa kompy, podłączenie do sieci LAN i zalogowanie się do konta ale jako offline. Teraz nie powinno wywalać.

2gie: Na jedno konto jeden klucz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych